» »

Ekran se ne prižge

Ekran se ne prižge

musicgreat ::

V lasti imam prenosnik HP pavilion dv6. Računalnik že dal časa občasno ni prižgal ekrana, po nekaj poskusih je uspelo, če ne drugega pa je vedno pomagalo če sem prenosnik resetiral (ekran se je prižgal).

Zdaj pa tudi to ne pomaga več. Na spletu sem našel nasvet da naj odklopim napajalni kabel in baterijo, držim on/off gumb za 30-60 sekund in poskusim znova....večkrat poskusil in ni delovalo.

Potem sem našel na forumih link do te strani: http://h10010.www1.hp.com/ewfrf/wc/docu... , kjer piše da če lučka pri capslock utripa pomeni da ima računalnik težavo glede na število utripov. Število utripov pri meni je 1, kar bi pomenilo da je problem v CPU.

Zanima me če je to lahko povezano, ker računalnik drugače zveni kot da se je normalno prižgal, zanima me tudi če ta spletna stran sploh velja za moj računalnik, kaj so morda drugi vzroki za nedelovanje ekrana, in kakšne so možne rešitve.

Najlepša hvala za pomoč

Mare2 ::

Koliko je pa star računalnik? Katere windovse imaš?

V takih primerih se vedno najprej poskuša odpravit programsko napako. Ponovno naloži windowse. Podredno Reinštaliraj. Varni zagon.

Naslednja faza Poglej v BIOS če je kaj nastavitev čudnih.

Šele v 3. fazi se gre pogledat, kako je z matično ploščo, kako je z grafično kartico, ali je integrirana ali dodana, ali je popustila termalna pasta itd. :)

Hojnik bi rekel, da najprej zamenjaj napajalnik. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Računalnik je star nekaj več ko 4 leta in ima nameščen windows 7.

Ekran se ne prižge....nikakor tako da ne bi mogel ponovno inštalirati windowsov, tudi v BIOS ne morem.

Mitch ::

Znan problem HP prenosnikov. Problem je v slabem kontaktu med grafičnim procesorjem in matično ploščo. Problem se da odpravit z "reball-om" (drago) ali pa z "reflow-om" (lahko narediš tudi sam doma)...

#000000 ::

Čip za grafiko ali en od mostov, verjetno bol drugo, ker ko deluje deluje OK.
REFLOW ne bo rešu nič oz. mogoče če bo sreča bo držalo, lahko nekaj ur, dni itd. ob prvem pregretju bošlo v franže. Ugotovit točno kater čip je slab in ga menjat z novim, druge rešitve za long term ni.

Če dam računalnik na servis... koliko približno računajo za tako popravilo?

Računajo nekako takole, nov čip stane nekje 50 evrov, in delo nekje enako.

Ampak pazi, kamorkoli boš peljal,naj ti dajo vsaj 6 mesecev garancije +preden začnejo delatnaj ti pokažejo na kakem stroju bodo to delali (v živo ne slikce na mail)

Ker folk peče plate kr v pečicah kuhinskih štedilnikov ipd.

Nabava matičnih plat za laptope z ebaya pa je zgodba zase, precej podobna igranju lota, večinoma gre za pečene plate ki jih kitajci serijsko smodijo v pečicah.

erex ::

Zakaj bi dajal nov čip? Sej ni nič narobe z njim. Problem je v "povezavi" med čipom in plato. Razen če ga "majster" skuri med samim posegom. Dobro je da se uporablja za nove kroglice z svincem in ne to leed free sranje. Cena reballa pa je nekje od 50eur do 100eur.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: erex ()

really, who told you that ?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BGA Reballing popravilo prenosnikov ( koliko računate?) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5911362 (2021) mat xxl
»

Crknila grafična?

Oddelek: Pomoč in nasveti
192394 (2026) opeter
»

Grafična HP Probook 4720s

Oddelek: Strojna oprema
151827 (1594) [D]emon
»

Prenosnik se ne prižge