Forum » Operacijski sistemi » WinXP in starejši računalnik - shutdown problemi
WinXP in starejši računalnik - shutdown problemi
Sit ::
Na PIII 700 MHz, 256 RAM in Motherboard-om MSI 6163 (BX-Master), BIOS V5.6 (najnovejši) nastopajo težave pri ponovnem zagonu ali pri opciji shutdown. Računalnik se ne izklopi takoj, vendar rabi približno 5 sekund, da se dokončno izklopi.
V detajlu: PC se izkljaplja in ko se je drugače pod Win98, WinME, Win2000 izklopil, še dostopa do HDD in poskuša ponovno izklopit (zvok je podoben preklapljanju releja). To se ponovi nekje 3 krat, potem se pa izklopi oz. ponovno zažene (odvisno od ukaza).
Na Microsoft Support-u sem našel nekaj člankov in je to znan problem. Navajajo pa težave i Advanced Power Management-om (APM) in ACPI-jem (se uporablja za Standby, Suspend, Sleep,...). Nimajo pa software-ske rešitve (npr. patch, update, ...)
WinXP drugače dela brezhibno, ampak to mi pije živce...
Je komu znan ta problem in/ali ima kdo kakšno idejo/rešitev?
Hvala za pomoč!
V detajlu: PC se izkljaplja in ko se je drugače pod Win98, WinME, Win2000 izklopil, še dostopa do HDD in poskuša ponovno izklopit (zvok je podoben preklapljanju releja). To se ponovi nekje 3 krat, potem se pa izklopi oz. ponovno zažene (odvisno od ukaza).
Na Microsoft Support-u sem našel nekaj člankov in je to znan problem. Navajajo pa težave i Advanced Power Management-om (APM) in ACPI-jem (se uporablja za Standby, Suspend, Sleep,...). Nimajo pa software-ske rešitve (npr. patch, update, ...)
WinXP drugače dela brezhibno, ampak to mi pije živce...
Je komu znan ta problem in/ali ima kdo kakšno idejo/rešitev?
Hvala za pomoč!
shock ::
Znan problem. Sem poskusil vse. In na konc sem ugotovil da je osnovna ploša delala iskre z ohišjem in sem dal papir vzadi in od takrat mi ne dela več težav
. Drugače še en tak podoben problem je imel moj kolega in je neki v control panelu neki uštimal da ima še hibernate vklopljen in tud njemu dela zdaj normalno.
bmandelj ::
Pa
APM izklop in ACPI vklop v biosu
to zna na 2k in xp ful tezave povzrocit
LP Brane
APM izklop in ACPI vklop v biosu
to zna na 2k in xp ful tezave povzrocit
LP Brane
There is no greater sorrow than to recall hapiness in times of misery....... Dante Aligheri
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | linux shutdownOddelek: Operacijski sistemi | 1627 (1449) | karafeka |
| » | Direct3D ne delujeOddelek: Pomoč in nasveti | 1555 (1333) | Senitel |
| » | Linux & ugašanje računalaOddelek: Operacijski sistemi | 1105 (1045) | dr.J |
| » | SBLive uporabniki!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2059 (1724) | --Switch-- |
| » | V pripravljenost?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1143 (1002) | mmisv |