Forum » Operacijski sistemi » WinXP in starejši računalnik - shutdown problemi
WinXP in starejši računalnik - shutdown problemi
Sit ::
Na PIII 700 MHz, 256 RAM in Motherboard-om MSI 6163 (BX-Master), BIOS V5.6 (najnovejši) nastopajo težave pri ponovnem zagonu ali pri opciji shutdown. Računalnik se ne izklopi takoj, vendar rabi približno 5 sekund, da se dokončno izklopi.
V detajlu: PC se izkljaplja in ko se je drugače pod Win98, WinME, Win2000 izklopil, še dostopa do HDD in poskuša ponovno izklopit (zvok je podoben preklapljanju releja). To se ponovi nekje 3 krat, potem se pa izklopi oz. ponovno zažene (odvisno od ukaza).
Na Microsoft Support-u sem našel nekaj člankov in je to znan problem. Navajajo pa težave i Advanced Power Management-om (APM) in ACPI-jem (se uporablja za Standby, Suspend, Sleep,...). Nimajo pa software-ske rešitve (npr. patch, update, ...)
WinXP drugače dela brezhibno, ampak to mi pije živce...
Je komu znan ta problem in/ali ima kdo kakšno idejo/rešitev?
Hvala za pomoč!
V detajlu: PC se izkljaplja in ko se je drugače pod Win98, WinME, Win2000 izklopil, še dostopa do HDD in poskuša ponovno izklopit (zvok je podoben preklapljanju releja). To se ponovi nekje 3 krat, potem se pa izklopi oz. ponovno zažene (odvisno od ukaza).
Na Microsoft Support-u sem našel nekaj člankov in je to znan problem. Navajajo pa težave i Advanced Power Management-om (APM) in ACPI-jem (se uporablja za Standby, Suspend, Sleep,...). Nimajo pa software-ske rešitve (npr. patch, update, ...)
WinXP drugače dela brezhibno, ampak to mi pije živce...
Je komu znan ta problem in/ali ima kdo kakšno idejo/rešitev?
Hvala za pomoč!
shock ::
Znan problem. Sem poskusil vse. In na konc sem ugotovil da je osnovna ploša delala iskre z ohišjem in sem dal papir vzadi in od takrat mi ne dela več težav . Drugače še en tak podoben problem je imel moj kolega in je neki v control panelu neki uštimal da ima še hibernate vklopljen in tud njemu dela zdaj normalno.
bmandelj ::
Pa
APM izklop in ACPI vklop v biosu
to zna na 2k in xp ful tezave povzrocit
LP Brane
APM izklop in ACPI vklop v biosu
to zna na 2k in xp ful tezave povzrocit
LP Brane
There is no greater sorrow than to recall hapiness in times of misery....... Dante Aligheri
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | linux shutdownOddelek: Operacijski sistemi | 1514 (1336) | karafeka |
» | Direct3D ne delujeOddelek: Pomoč in nasveti | 1425 (1203) | Senitel |
» | Linux & ugašanje računalaOddelek: Operacijski sistemi | 984 (924) | dr.J |
» | SBLive uporabniki!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1902 (1567) | --Switch-- |
» | V pripravljenost?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1036 (895) | mmisv |