Forum » Operacijski sistemi » hp scanjet 3500c pod linuxom?
hp scanjet 3500c pod linuxom?
Easy D ::
Rad bi, da bi mi pod linuxom delal skener (hp scanjet 3500c).
Na priloženem cd-ju ni česarkoli kar bi vsaj malo dišalo po linuxu... Zato rabim pomoč. Sicer mi sistem (RH 9) najde in razpozna pravi skener - ne zna pa ga uporabiti. Rabil bi torej gonilnike....
A mi zna kdo pomagat in povedat kako priti do njih?
Sicer pa še nekaj - kaj bi bilo lahko narobe oz. kako stvar poštimati...
Namreč skener mi je pod XP že delal, potem pa ga od nekega dne računalnik preprosto več ne najde - oz. ko ga izštekam iz usb-ja pa ponovno vtaknem takoj napiše 'najdena nova naprava' (tizgleda da naj bi bilo ok) - ko pa želim skenirati pa kot da skenerja ne bi bilo priklopljenega... Npr. tam pri sistemu (v nadzorni plošči) je sedaj napisan pod 'neznana naprava'...
(požrlo mi je že toliko živcev in časa, da me ima, da bi disk sformatiral v upanju, da bo potem spet vse ok)
Potem pa še podvprašanje: v sistemu mam interni modem (NetoDragon) - ki ga pod linuxom noče in noče najti - morda se ve zakaj? In kako bi se ga torej dalo usposobiti...
Namreč potem ko pa sem priklopil zunanjega, pa ga je takoj razpoznal in stvar dela BP.
THNX
Na priloženem cd-ju ni česarkoli kar bi vsaj malo dišalo po linuxu... Zato rabim pomoč. Sicer mi sistem (RH 9) najde in razpozna pravi skener - ne zna pa ga uporabiti. Rabil bi torej gonilnike....
A mi zna kdo pomagat in povedat kako priti do njih?
Sicer pa še nekaj - kaj bi bilo lahko narobe oz. kako stvar poštimati...
Namreč skener mi je pod XP že delal, potem pa ga od nekega dne računalnik preprosto več ne najde - oz. ko ga izštekam iz usb-ja pa ponovno vtaknem takoj napiše 'najdena nova naprava' (tizgleda da naj bi bilo ok) - ko pa želim skenirati pa kot da skenerja ne bi bilo priklopljenega... Npr. tam pri sistemu (v nadzorni plošči) je sedaj napisan pod 'neznana naprava'...
(požrlo mi je že toliko živcev in časa, da me ima, da bi disk sformatiral v upanju, da bo potem spet vse ok)
Potem pa še podvprašanje: v sistemu mam interni modem (NetoDragon) - ki ga pod linuxom noče in noče najti - morda se ve zakaj? In kako bi se ga torej dalo usposobiti...
Namreč potem ko pa sem priklopil zunanjega, pa ga je takoj razpoznal in stvar dela BP.
THNX
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj v Linuxu (še) ni virusov (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7081 (5366) | M.B. |
» | skener - linuxOddelek: Strojna oprema | 873 (810) | hruske |
» | Namestitev scannerja pod LinuxomOddelek: Operacijski sistemi | 979 (820) | cryptozaver |
» | Skeniranje v linuxu, DebianuOddelek: Operacijski sistemi | 1036 (933) | dr.J |
» | suse linux 8.x in scannerOddelek: Operacijski sistemi | 873 (828) | dr.J |