» »

SBLive uporabniki!

SBLive uporabniki!

drejc ::

Zanima me, ce se se komu dogaja da medtem, ko pc orenk brska po disku zacne hrescat zvocniki. Zihr je kriv SBLive, ker sn probu se ostale zvacnike, tak da je v tem problem. A ma kdo od vas kaksne izkusnje s tem in je prsu do kaksne resitve?

JLP ::

Ja tud jest pa še marsikdo ma take probleme. Jest sm clo velik hujše probleme mu (kompjutr se je obešov k sm peku al pa k je disk zlo delov delov (kašni benchmarki in podobn)
Mam Windows 2000 in edina rešitev je bla da ne uporablam LiveWare 3 za Win2k. To so eni najslabšh drajvrjov kar jih je kdaj CL vn dav.
Upam da bo LW4 dost bol. Če nav bo treba zamenat kartico za kej bolšga (TB Santa Cruz).
Live long and prosper!

drejc ::

Ja jest tut uporablam w2k, zanimiv je ko sn meu w98 tega nisem opazil. Kere drajverje pa mas ti? (lw2, 1?)

JLP ::

Kr gune k so inštalirani z Windows 2000 Cdja, so še tanajbol.

Nobenh od Creative Labs, ne LW1 ne LW2 ne LW3.

In čakam samo še LW 4. Pol mo pa vidl a bo šla kartica v koš al bo ostala.
Live long and prosper!

||_^_|| ::

jst mam win98se in mi ga tut mede, recimo ce setija przgem zacne hrescat..mam pa lw3. u win2k pa dela use tko kokr je treba, pa uporablam difolt drajvrje. Sam dvomim da je štos u drajverjih, ker mi hrešči komi kašn tedn..drajvrje mam pa že dle cajta te, tko da more bit u kšnmu 2. softweru fora pomoje.

JLP ::

Ja sej, default drijverji za Windows 2000 (uni na inštalacijskmu CDju od Windows 2000) so dobri.
Sam če jest pol kerokol verzijo LiveWarea inštaliram mi pa začne hreščat pa suvat se mi začne kukr sm prej reku.
Tko da pomoje je fora u drajverjh ne pa u kašnmu drugmu programu. Ker če bi bla fora u programu pol inštalacija pa deinštalacija LW3 neb smela uplivat na problem.
Live long and prosper!

MadMax ::

V win98 in ME nobenih problemov. V vin2k se pa nekaj cudnga dogaja med premikanjem drsnkov v mixerju, pa tut zvok (MP3) ni za poslusat. Raznih "dodatkov" k zvoku pa ni blo nikjer in nikoli z orig. driverji al pa lw3. Bmo vidl kaj bo z lw4...

TribesMan ::

Nalozi ene druge gonja?e za Livea pa bo!
Se mi dogaja redno pol pa lohka sam iste driverje instaliras se enkrat pa je vse v redu.

Bungee- ::

Mam Liveta, pa W2k In ME pa mi vse OK dela, lahk pecem CD-je itd ... tko, da priporocam da pregledas v katerem PCI vodilu imas SB, ker se ti lahko IRQ-ji ravno prav prepletejo s tistimi od diska. 8-) Hope it helped!
S kladivom in dinamitom je mozno vse! - Poanta je samo v doziranju.

ijatebi ::

Men na win98 ter na ME dela BP !!Vsaj nekaj!
Katero verzijo Liva pa imaš??8-)
" Gods loves black sheeps ! "

Yurko ::

Jest ma SBLive! (tisto, k ma samo dodatno kartico za spdif pa midi) in v W2k z gonilniki LW3.0 nimam prav nobenih problemov. Pa sem Winse letos že ene dvakrat preinštaliral, pa zmerej vse v redu.
Kolikor sem zasledil na news.soundblaster.com ma ta družina kartic probleme z Via čipovjem. Od nobenga k ma BX čipovje (tudi sam ga lastim) še nisem slišal, da bi bili problemi.
No, kartica je res v redu (izjemno čist zvok) ampak ne obljublja tudi 10% tistega, kar je Creative na začetku obljubljal. Razen v igranju iger, ampak to me ne zanima.
Za music-mane se splača uporabljat Win98 in pa ASIO driverje. Sam potem pa spet ne delajo ProToolsi. Ahh, v glavnem, nikol več ne kupim Creativove kartice. Ker so pač nesposobni izdajat gonilnike. Nekej podobnega kot Ati.

LP, Yurko

damokr ::

Pozdravljen.
Jst sm meu podobne probleme, kadar sem delu z grafiko kej na velko. Mel sem zravn Rivo TNT2. Potem sem zamenjal graficno kartico z ATI AllInWonder 128 pa zdej use stima. Mam pa driverje, k so no cd-ju od Win2000.

JLP ::

kle mate eno anketo kjer lohka poveste koko ste kej bli zadovolni z Live in LiveWareom v letu 2000. Zaenkat rezultati kažejo da je velik folka zelo nezadovoljnih.
ALive!
Live long and prosper!

Samson ::

Ce imate v biosu uklopljeno ACPI podporo, potem se najveckrat v win2000 pojavi, da vse naprave ki jih imate notri usedejo na en sam IRQ, najveckrat IRQ11. Resitve za to dejansko ni, razen da se izklopi ACPI v biosu, nakar se pa pokaze, da moras premetavat kartice po PCI vodilih, da si ga ne delijo. Sicer je pa itak najbolje ce imate Abit plate, da si daste Liveja na pci slot 2 al pa 4 in najnovejse gonilnike zanj, kajti drugace morate izklopit SB16 emulacijo...Mejte se.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

matevzm ::

Meni zahresci v w2k z gonilniki s Creativa enkrat na 14 dni. Obicajno, ko kliknem na Start Menu, malce pauze, SB za 1/2 sekunde doda sum, nato je spet vse lepo. Lahko da je pac procesor obremenjen takrat (se nisem ugotovil) in da zmanjka WinAmpu za igranje.
Kar se tice IRQjev in ACPI: ce imas vklopljeno ACPI, se v Win napisejo virtualni interrupti. Tiste stevilke imas lahko za okras. Ce hoces zvedeti, kaj se dogaja na HW nivoju, moras potem pogledati pri bootu kje je kaj. Edina resitev je potem premetavanje kartice. Obstajajo pravila, kateri sloti kaj delijo, pa lahko naredis kombinacijo. Pri Abitih Bh, BX in mogoce celo na vseh na BX chipsetu deli slot 1 IRQ z AGP grafiko, 2 in 3 imata lastnega, 4 in 5 ga delita med sabo pa se z USBjem.

Tomi ::

Ne, nisem še imel teh problemov.. Na srečo.. Ga je pa imelo nekaj kolegov, ki so kartice kupili skoraj istočasno v isti trgovini.. Mogoče so Tajvanci kaj narobe naredili..
metrodusa.blogspot.com

--Switch-- ::

Samo neki-narocu sem sb128pci in me zanima ce tudi podpira liveware?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows XP in SBlive

Oddelek: Pomoč in nasveti
151574 (1297) TESKAn
»

Win2k - obcasen 1-2 sekunden freeze

Oddelek: Pomoč in nasveti
341283 (1046) plizzzzzz
»

Win2000 in driverji SB Live

Oddelek: Pomoč in nasveti
272061 (1805) MitjaM.
»

ABIT KT7 problems

Oddelek: Pomoč in nasveti
121907 (1754) GodStyler
»

le zakaj??

Oddelek: Pomoč in nasveti
132020 (1811) Bungee-

Več podobnih tem