Forum » Strojna oprema » AMD ZEN - nova X86 Jedra
AMD ZEN - nova X86 Jedra
Temo vidijo: vsi
Ahim ::
AapocalypseE je izjavil:
A veste sploh kaj hočem povedat? Vsak samo vidi kot napad, če se nekaj kritizira...
Takšne napake na predstavitvi se nebi smele dogajat, ker meče potem slabo luč na celotno podjetje in izdelek sam.
Če nimaš spolirane zadeve je nimaš kaj predstavljat.
Če pa hitijo z zadevami pa vidimo kaj se dogaja... nesmisel, če se mene vpraša.
Tezava je v tenm, da mongoloidi kot si ti ne dojamejo, da AMD nima nadzora nad skupokom vseh komponent (HW, SW), uporabljenih tam.
Jaz imam cisto normalno delujoc Skylake 6700K, nenavit, a sem zadnjic dozivel serijske BSODe (sicer po lastni krivdi). Je zdaj Intel kriv za moj BSOD, ker njihov izdelek, ki je an trgu ze skoraj dve leti, ni odporen na napake drugih? Najbrz ne.
AapocalypseE ::
Kako pa veš, da amd nima nadzora nad tem kar se dogaja tam?
Zakaj nebi mel nadzora kar se tam dogaja z njihovimi izdelki?
Primerjat kaj se dogaja pri tebi doma in kaj se dogaja na uradni predstavitvi izdelka, je pa velika razlika veš.
In prej, ko koga označuješ za mongoloida, najprej pred svojim pragom pometi, ker pišeš bedarije.
Primerjat kaj se dogaja pri tebi doma in kaj se dogaja na uradni predstavitvi izdelka, je pa velika razlika veš.
In prej, ko koga označuješ za mongoloida, najprej pred svojim pragom pometi, ker pišeš bedarije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AapocalypseE ()
SuperVeloce ::
Predator X je izjavil:
Že govorice, da ima AMD zelo počasen IMC itd.
Saj ga je vedno imel (počasnejšega od Intel namreč), razen v obdobju, ko intel še ni integriral na cpu. Če ima kaj vpliva, bomo pa še videli. Če je arch pravilno zasnovan s perf. kontrolerja v mislih, bi se lahko izvlekli.
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
Jarno ::
Predator X je izjavil:
Predator X je izjavil:
4C so dovolj za gaming?
Vi trije pač nimate pojma.
Za igre je že Pentium G v paru z grafično srednjega razreda dovolj. Taka konfiguracija doseže 60fps pri 1080 v večini iger. Za bolj zahtevne pa se detajle zniža - če ti ni grafika na prvem mestu.
Sure.
Intel 4C dovolj, 4C/8T pa že presežek. Ne razumem, zakaj bi naj bil prisotno določeno "vraževerje", ki bi retrogradno slabšalo performance za vse doslej izdane igre. Not happening.
Poznam tipa, ki je skombiniral GTX 1080 s FX piledriverjem (ki ga novi i3 marsikje nažge) in se ne pritožuje.
Konzolni porti so realnost, zato je 4C (Intel, v prihodnosti tudi Ryzen) dovolj še za par let.
In zato še jaz tudi nimam namena mojega 3570K menjat, ker ne vidim potrebe po tem. Vse igre, ki jih vržem gor v kombinaciji z GTX 1070 laufajo tekoče.
Me ne more nek hype prepričat v menjavo sistema. Na nekatere pa tako vpliva zadeva, da se njihov sistem s prihodom nove generacije kar naenkrat tako upočasni, da začne vse štekat čez noč
Me ne more nek hype prepričat v menjavo sistema. Na nekatere pa tako vpliva zadeva, da se njihov sistem s prihodom nove generacije kar naenkrat tako upočasni, da začne vse štekat čez noč
Predator X ::
Predator X je izjavil:
Predator X je izjavil:
4C so dovolj za gaming?
Za igre je že Pentium G v paru z grafično srednjega razreda dovolj. Taka konfiguracija doseže 60fps pri 1080 v večini iger. Za bolj zahtevne pa se detajle zniža - če ti ni grafika na prvem mestu.
Sure.
Intel 4C dovolj, 4C/8T pa že presežek. Ne razumem, zakaj bi naj bil prisotno določeno "vraževerje", ki bi retrogradno slabšalo performance za vse doslej izdane igre. Not happening.
Poznam tipa, ki je skombiniral GTX 1080 s FX piledriverjem (ki ga novi i3 marsikje nažge) in se ne pritožuje.
Konzolni porti so realnost, zato je 4C (Intel, v prihodnosti tudi Ryzen) dovolj še za par let.
Nope. Je pa PC Gaming omejen na 4/6/8T.
http://wccftech.com/amd-ryzen-7-1800x-o...
torej se da 1800x naviti na 4.0ghz z vsemi jedri
1800X ma itak stock turbo frekvenco 4GHz, tukaj pa pišejo kot, da je to nek dosežek.
Že vidim, da se bodo ryzeni slabo navijali...
Zgodovina sprememb…
ziga1990 ::
^^ samo ali ni turbo frekvenca samo na enem jedru?
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900
Telbanc ::
AapocalypseE je izjavil:
1800X ma itak stock turbo frekvenco 4GHz, tukaj pa pišejo kot, da je to nek dosežek.
6 jeder na 4ghz, na 95W je lepo. Zelo lepo.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
AapocalypseE je izjavil:
6 jeder na 4ghz, na 95W je lepo. Zelo lepo.
7700K na 5GHz mi je lepše za igre.
^^ eh glede na Hype bo kmalu i5 7700k izgubil prednost v igrah, ker bojo razvijalci se bolj potrudili, da igre podpirajo in bolje izkoriščajo več kot 4 jedra
^^ zakaj že poglej PS4 že ima 8 jederni procesor in sedaj je Ryzen izdal 8 jedrnike ki konkurirajo intelu pa še niso predragi in razvijalcem iger bo lažje ker sedaj lahko lažje optimatizirajo igre za ps4 in PC kar bo pocenilo in pohitrejšalo optiatizacijo
DX12 pa še dodatno razbremeni cpu, tako da še manj potrebe po cpu hitrosti
Zgodovina sprememb…
Jarno ::
Predator X je izjavil:
4C so dovolj za gaming?
...
Nope. Je pa PC Gaming omejen na 4/6/8T.
Sklicavenje na lastno avtoriteto per excellence. Igre, kjer 8c blesti napram 4c so atm. neobstoječa eksotika.
Ne vem, kakšna so tvoja merila, a so prav gotovo vezana na razliko med avg. fps-jem top procesorja pri nizki ločljivosti.
Tukaj moraš gledat absolutni FPS in ne relativnega. :)
mgermo ::
AapocalypseE je izjavil:
DX12 pa razbremeni cpu, tako da še manj potrebe po cpu hitrosti
Torej ne rabiš 7700k na 5ghz
NightHawk ::
^^ eh glede na Hype bo kmalu i5 7700k izgubil prednost v igrah, ker bojo razvijalci se bolj potrudili, da igre podpirajo in bolje izkoriščajo več kot 4 jedra
Enako sem bral leta 2011, ko je buldožer prišel. Intelu so šteti dnevi, zdej-zdej bodo igre začele izkoriščati več jeder ipd :)
Je res, da ima glede na "preview-e" res konkreten izdelek. Ampak 8/16 za igre? Ne verjamem. Bodo pa šele poleti sprostili slabše procesorje, da pač pokasirajo maksimalno. Napajalc ima pa AMD za karitas :). Ampak gamerji bodo sedaj izbirali med 7700k in pa 1700 za isto ceno. In močno dvomim, da bo 1700 imel višje FPSje. Bomo videli.
1700 4GHz me ne mami, ker je 7700K 5GHz hitrejši za igre. Če pa bi šal 1700 na 4.5GHz pa je že druga pesem.
D3m0r4l1z3d ::
Vprašanje ali je možno sploh, da se kdaj zgodi, da je i7 4790k kdaj bottleneck, ryzen 7 1800x pa ne, torej v igrah mislim, recimo, da i7 7700k klecne, r7 pa ne pod istimi pogoji.
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus
Ahim ::
AapocalypseE je izjavil:
Ker AMD ni napisal Windows, AMD ni dizajniral plat, AMD ne proizvaja velike vecine komponent za plate (se hub so outsourcali ...), ker AMD ne proizvaja vecine preostalih stvari v racunalniku, se posebej ne napajalnikov.
Ti si mongoloid.
AapocalypseE je izjavil:
Ker AMD ni napisal Windows, AMD ni dizajniral plat, AMD ne proizvaja velike vecine komponent za plate (se hub so outsourcali ...), ker AMD ne proizvaja vecine preostalih stvari v racunalniku, se posebej ne napajalnikov.
Ti si mongoloid.
Vztrajam pri svojem, če bi pred predstavitvijo konkretno stestirali in nastavili zadevo tako kot treba, se BSOD ne bi zgodil.
Ti pa lahko o tvojem mongoloidu sanjaš kolikor hočeš, ahim...
Zgodovina sprememb…
^^ so samo špekulacije da je bil BSOD
Lonsarg ::
Enako sem bral leta 2011, ko je buldožer prišel. Intelu so šteti dnevi, zdej-zdej bodo igre začele izkoriščati več jeder ipd :)
Buldožer JE popapal Intela pri programih, ki uporabljajo pretežno integer operacije(torej praktično vse razen iger) in vsak racionalen kupec je po izzidu bulzožerja in potem še vsaj 3 leta za razne Adobe Premiere in podobne kupil Buldožerja. Skratka že dalnega leta 2011 se je izkazalo da programi navadni podpirajo multicore.
To z "igre bodo uporabljale več jeder" so zgolj laiki ne-vredni slo-tech foruma govorili, ki niso vedeli, da ima gaming/FPU jeder Buldožer enako kot Intel.
Trenutna cenovna razlika pa je itak tako ogromna, da se AMD splača kupit tudi če ima 30% slabši single core performance, pa ima v najslabšem primeru par procentov pri gamingu glede na leake.
Bwaze6 ::
Buldožer JE popapal Intela pri programih, ki uporabljajo pretežno integer operacije(torej praktično vse razen iger) in vsak racionalen kupec je po izzidu bulzožerja in potem še vsaj 3 leta za razne Adobe Premiere in podobne kupil Buldožerja. Skratka že dalnega leta 2011 se je izkazalo da programi navadni podpirajo multicore.
To mantro sem pogosto slišal, a enostavno ni res. AMD je tam nekje pri Celeronih, kar se Adobe programov tiče:
Benchmarks (iGPU): Adobe Photoshop CS6
Benchmarks (iGPU): Adobe Photoshop CS6 (OpenCL)
Lonsarg ::
Rekel sem 3 leta, ne pa 7 let. Recimo tole, pa že to je eno leto po izzidu Buldožerja, ko je Intel skočil 15% gor:
http://www.tomshardware.com/reviews/fx-...
In tisti i7 je koštal precej več €.
http://www.tomshardware.com/reviews/fx-...
In tisti i7 je koštal precej več €.
evo tu bo live stream od AMD-ja Pričakuje se weč info o Ryzen-u in Vegi:
http://wccftech.com/watch-amds-vega-ryz...
http://wccftech.com/watch-amds-vega-ryz...
chucki ::
lets see :)
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
mtosev ::
benchi bodo kmalu na voljo?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
mtosev ::
that sucks
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
crash again :D
Ne, program se je sesul, ko so nekaj prikazovali na ryzenu :D
Evolve ::
SimplyMiha ::
Zen laufa CM 1T... amm tole sm pa kr lepo spregledu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Predator X ()
SimplyMiha ::
^^je to dobro ali slabo?