» »

Katero sobno kolo?

Katero sobno kolo?

1 2
3
»

</head> ::

Slučajno opazil, da ima mimovrste neko znižanje na Yesoul kolo.
Po cca 6000 km še vedno priporočam. Je začel mal škripat, ker absolutno nič nisem pazil nanj in je precej rje okrog pedal. Da bom zdej en dan razdrl in očistil/podmazal.

https://www.mimovrste.com/sobna-kolesa/...

Vaseer ::

Trenutno je Yesoul S3 na Mimovrste 300€, kar se mi zdi da je zelo v redu cena.

@head, lahko malo več poveš (mogoče še kakšna slika) glede rje? Da bom pozoren preden se začne kaj nabirat. Hvala!
Uporabljaš merilec srčnega utripa? Katerega?

Imam Garmin Fenix 6 uro in Polar H10 pas za merjenje utripa.
Za zone 2 fure uporabljam uro, za kake intervale ali max effort fure pa pas, ker ura dostikrat kaj zabluzi.

Rja se pa nabira na gonilkah. Glede na to, da so gonilke iz 1cm debelega železa se ni za bati, da bodo kdaj prerjavele.

Sem pa v tem času našel glavni dizajnerski zajeb na tem kolesu - šibek člen kolesa je kolešček, ki napenja jermen. Nosilec za to je zelo slabo izveden in iz čudnega materjala, ki korodira/rjavi. Temu koleščku so začeli ribati ležaji, tako da sem jih zamenjal. Zdaj spet dela neslišno in brez problema. Ležaja sta bila 10€ v Tinexu.

Se pas poveže z Yesoul fitness appom? Sem malo gledal in z appom naj bi se povezal samo Yesoul "uradni" pas, ostali pa ne.

Hvala za za opozorilo glede koleščka/ležajev.

Jaz uporabljam izključno qz-domyos app.

Onlyx ::

Zaradi težav s kolenom sem se odločil, da bi kupil sobno kolo. Ker sem se do sedaj ukvarjal predvsem s športi, ki bolj bremenijo kolenski sklep, sem se odločil, da bom čez zimo delal vaje za krepitev kolenskih mišic, ki bi jih kombiniral z vadbo na kolesu. Kaj priporočate do 500 eur, ki bi bilo primerno? V poštev bi prišla predvsem kolesa s tišjim delovanjem, ker bom kolesaril predvsem zgodaj zjutraj, ko bodo ostali najverjetneje še spali. Predvidevam, da so kolesa z magnetnim uporom v tem primeru boljša izbira? Je Yesoul S3 še vedno dobra izbira za nakup, ali se v tem rangu dobi že kaj boljšega? Sem gledal tudi nekatere modele na nemškem Amazonu, ampak jih večinoma ne pošiljajo v Slovenijo. Za kakršnikoli nasvet se vam že vnaprej lepo zahvaljujem.

EDIT1: Visok sem 188 cm in ne vem, če bo Yesoul S3 ok izbira.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Onlyx ()

iso2000 ::

Če imaš solidno kolo, bi ti skoraj bolj priporočal trenažer. Zasede manj prostora, vadiš na svojem kolesu, za 500 eur dobiš soliden trenažer, pa bolj bogo sobno kolo, kolikor sem jaz pregledoval ponudbo.

Težava je, da kolesa nimam oz. imam takega, da se lahko zapeljem do bližje trgovine, za kaj drugega pa ni koristen :)

Zgodovina sprememb…

J.McLane ::

A do tega pa nisi prišel, da bi bilo dobro tudi čez poletje kolesarit? A boš morda na sobnem kolesu, ko bo zujan 35°? Ja je kar zajeten finančni zalogaj kupit oboje, ampak če boš uporabljal se sigurno splača razmislit.

Jaz sem nabavil trenažer Wahoo Kickr core za 500 v web company, imaš pa čisto soliden pametni trenažer v Decathlonu za 250 € (max 600W), pa naložiš MyWhoosh, (je zastonj) da ti ne bo tako dolgčas.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Okapi ::

Vsaka stvar ima svoje prednosti in slabosti. Če bi rad v sobi treniral za kolesarjenje, potem je sigurno boljši trenažer. Ki sicer res zasede manj prostora, ampak je zato več dela s pripravo, montažo in demonta kolesa.

Če bi rad pa samo mišice nog krepil, in za splošno kondicijo, je pa sobno kolo IMHO boljše, ker je bolj udobno, nimaš dela z namestitvijo kolesa...

Za "da ti ni dolgčas" je pa po mojem namesto raznih virtualnih kolesarjen precej bolje med vadbo gledati tv (film, serijo, dokumentarec...). Nekaj, kar bi sicer gledal sede ali leže. Dve muhi na en mah, oziroma veliko bolje izkoriščen čas. Ena epizoda serije je ravno dovolj dolga za spodobno vadbeno seanso.;)

Poleti se ponavadi ukvarjam z drugimi aktivnostmi kot so planinarjenje, plezanje, tek in rolanje, katerih je pozimi manj ali nič. Roko na srce tudi nisem tak velik navdušenec kolesa, bi pa vseeno pedaliranje vpeljal v zimsko obdobje, ko je bolj hladno in je večino dneva tema, predvsem za to, da bi krepil mišice nog in splošno kondicijo, kot je omenil že Okapi zgoraj.

Zgodovina sprememb…

k--p ::

Yesoul S3 je ok izbira ( tih, dokaj kompakten), a za 188 cm zna biti, da ti bo premajhen, če bi si hotel v nulo naštimati - glede na to da imaš težave s kolenom, vprašanje a je ok, da so noge bolj pokrčene od ideala?
Jaz sem 182 cm pa sem na MAX (gre pa sicer še eno vrednost prek tega).

Imam Yesoul S3 in je super. Visok sem 176 cm in imam še nekaj rezerve glede višine sedeža.
V eni od objav na prejšnji strani je head napisal, da ima 188 cm in da je na meji.

Ena stvar ki me moti je baterija, ki je 3V CR2477. Prva mi je odpovedala po 2 mesecih, druga enako, zato sem malo predelal vezje in sedaj dela na 2 zaporedno vezani AA. Bonus je še stikalo za ročni izklop, da mi ne troši baterij ko ni v uporabi :)

Hvala za komentarje. Očitno sem headov komentar o višini sedeža spregledal. Tudi sam imam ravno glede tega največji pomislek, ki me odvrača od nakupa. Najbrž je prevelika obremenitev spet na sklep, če ne pride do idealnega iztega noge oz. kolena pri vrtenju pedal. Pojma nimam. Je pa res, da kakšne pametne alternative temu kolesu v tem rangu niti ne najdem. Sicer izbira v tujini je, ampak kot rečeno, ne pošiljajo k nam.

Zgodovina sprememb…

pes132 ::

Imam tudi Yesoul S3 že drugo leto in deluje super. Sem okrog 180cm in imam sedež nastavljen na drugo najvijše. Baterije še nisem menjal, sem pa moral odpret tisto plastiko z gonilko, da sem pobrisal ven vodo, ki mi je stekla iz bidona.

Če uporabljaš jabolčni telefon priporočam qzdomyoswift aplikacijo za povezavo.
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mnenje o sobnem kolesu

Oddelek: Loža
355394 (4629) </head>
»

Sobno kolo