» »

HP pavilion dv6 črn ekran

HP pavilion dv6 črn ekran

musicgreat ::

V lasti imam prenosnik HP pavilion dv6. Računalnik že dal časa občasno ni prižgal ekrana, po nekaj poskusih je uspelo, če ne drugega pa je vedno pomagalo če sem prenosnik resetiral (ekran se je prižgal).

Zdaj pa tudi to ne pomaga več. Na spletu sem našel nasvet da naj odklopim napajalni kabel in baterijo, držim on/off gumb za 30-60 sekund in poskusim znova....večkrat poskusil in ni delovalo.

Potem sem našel na forumih link do te strani: http://h10010.www1.hp.com/ewfrf/wc/docu... , kjer piše da če lučka pri capslock utripa pomeni da ima računalnik težavo glede na število utripov. Število utripov pri meni je 1, kar bi pomenilo da je problem v CPU.

Zanima me če je to lahko povezano, ker računalnik drugače zveni kot da se je normalno prižgal, zanima me tudi če ta spletna stran sploh velja za moj računalnik, kaj so morda drugi vzroki za nedelovanje ekrana, in kakšne so možne rešitve.

Najlepša hvala za pomoč

luxxx7 ::

Pozdravljeni, imam identične težave na tem prenosniku... Mogoče kakšna pomoč? Je v okvari GPU,CPU?

solatko ::

Poizkusi z zunanjim monitorjem. Napiši točno kateri model je. Intel ali AMD.
Delo krepa človeka

Poizkusil tema, sem izklopil en in drugi ram in je enak problem.

Hp Pavilion dv6 3060em
CPU: AMD Phenom II Triple Core P820 (1.8GHz)
GPU: ATI Mobility Radeon HD 5650 1GB
RAM: 4GB DDR3 1333MHz

Dve stvari so lahko, procesor ali grafična kartica. Poizkusi dobiti nekje procesor, sicer boš moral na servis, kjer bodo lahko stestiral.
Vseeno pa izmeri izhodni tok napajalnika.
Delo krepa človeka

Sem ugotovil, da je grafična kartica, torej je nesmiselno popravilo... Napajalnik odda izhodno napetost 19V, kar je pravilno.
Hvala za pomoč vseeno!

Poglej na eBay, če je kakšna ugodna naprodaj. Vpišeš oznake s kartice in iščeš.
Delo krepa človeka

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dell XPS 17

Oddelek: Kaj kupiti
364228 (1608) bluefish
»

Problem z računalnikom

Oddelek: Pomoč in nasveti
212752 (2220) DeeCoy