Forum » Elektrotehnika in elektronika » elektronik.si forum ne deluje več?
elektronik.si forum ne deluje več?
Pentium ::
Včeraj še vse normalno, danes pa ne več.
Morda kdo ve kaj se je zgodilo z www.elektronik.si?
Resda je bil forum enih 10 let za časom glede vmesnika in uporabnosti, ampak vseeno zelo uporaben...
Morda kdo ve kaj se je zgodilo z www.elektronik.si?
Resda je bil forum enih 10 let za časom glede vmesnika in uporabnosti, ampak vseeno zelo uporaben...
int47 ::
V vsakem peskovniku se igrata vsaj 2 tipa otrok:
Eni z veseljem postavljajo peščene gradove in potičke, ter drugi, ki nato s še večjim veseljem brcnejo v umetnino, ali vsaj grozijo s tem.
Zgodovina se ponavlja.
Izgleda, da se bo novi forum v tretje poskusilo oživeti na s5tech.net.
Kaj je v ozadju, razumejo le vpleteni, ali pa tudi ne.
Karkoli in kjerkoli se bo že zgodilo nadaljevanje pričakujem, da se bo na izjave lastnika v prihodnje mogoče zanesti, in da se bo potrudil šteti do 10.
Eni z veseljem postavljajo peščene gradove in potičke, ter drugi, ki nato s še večjim veseljem brcnejo v umetnino, ali vsaj grozijo s tem.
Zgodovina se ponavlja.
Izgleda, da se bo novi forum v tretje poskusilo oživeti na s5tech.net.
Kaj je v ozadju, razumejo le vpleteni, ali pa tudi ne.
Karkoli in kjerkoli se bo že zgodilo nadaljevanje pričakujem, da se bo na izjave lastnika v prihodnje mogoče zanesti, in da se bo potrudil šteti do 10.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: int47 ()
mirator ::
Glede na mojo izkušnjo z njim me ne preseneča in po mojem mnenju tudi ni nobene škode.
Imaš pa soroden, vendar bistveno bolj prijazen forum www.elektron.si
Imaš pa soroden, vendar bistveno bolj prijazen forum www.elektron.si
Ribič ::
Kaj se sedaj to pravi?
Na spletni strani elektronik.si je bilo en kup uporabnih informaciji, ki sem jih z veseljem bral še in še. Meni se zdi gromozanska škoda zapreti takšno spletno stran, ker je zame bila nek center mnogih informaciji o elektroniki. Pričakujem, da si bodo glede tega premislili, če se pa že stran mora zaprezi, bi pa zadevo lahko vsaj arhivirali, tako, da bi obstoječi članki in pa forum bil še vedno dostopen vsem za branje.
lp
Na spletni strani elektronik.si je bilo en kup uporabnih informaciji, ki sem jih z veseljem bral še in še. Meni se zdi gromozanska škoda zapreti takšno spletno stran, ker je zame bila nek center mnogih informaciji o elektroniki. Pričakujem, da si bodo glede tega premislili, če se pa že stran mora zaprezi, bi pa zadevo lahko vsaj arhivirali, tako, da bi obstoječi članki in pa forum bil še vedno dostopen vsem za branje.
lp
d4vid ::
Forum je bila uradna stran društva elektronikov slovenije, v katerem je na letni skupščini prišlo do spora. Zaradi nesoglasij je odstopil predsednik (ki skrbi za strežnik, kolikor mi je jasno) in dal na voljo 3 možnosti: ali izklopi server, ali se forum prestavi v read only ali pa forum normalno deluje naprej. Naredil je anketo na forumu in rekel (včeraj) da bo trajala 10 dni. Ko sem glasoval je bila za tretjo možnost večina (>90%).
Zgleda da ni upošteval ne ankete, ne lastne besede, forum je ugasnjen in VolkD sedaj pelje forum naprej na s5tech. Upam, da dobimo elektronik.si nazaj, ker je stran vsaj meni dober vir informacij. Dvomim, da bo s5tech tako dobra, jim pa seveda želim najboljše in čim manj takšnih težav kot so bile na elektroniku zadnje čase.
Zgleda da ni upošteval ne ankete, ne lastne besede, forum je ugasnjen in VolkD sedaj pelje forum naprej na s5tech. Upam, da dobimo elektronik.si nazaj, ker je stran vsaj meni dober vir informacij. Dvomim, da bo s5tech tako dobra, jim pa seveda želim najboljše in čim manj takšnih težav kot so bile na elektroniku zadnje čase.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
99ghetto99 ::
http://www.elektronik.si/phpBB2/index.p... če vtipkate tole deluje brez problema usaj meni :D
lp, Klemen
lp, Klemen
MadMax ::
Pravkar je spet pokonci, umazane gate pa so pospravljene v koš za perilo.
Upam, da starš ne bo res umoril še ne 12 let starega otroka samo zato, ker je v otrokovi veliki družbi tudi kak nepridiprav, ali pa otrok nekoga, s katerim je starš skregan.
Upam, da starš ne bo res umoril še ne 12 let starega otroka samo zato, ker je v otrokovi veliki družbi tudi kak nepridiprav, ali pa otrok nekoga, s katerim je starš skregan.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
VolkD ::
Forum je bila uradna stran društva elektronikov slovenije, v katerem je na letni skupščini prišlo do spora. Zaradi nesoglasij je odstopil predsednik (ki skrbi za strežnik, kolikor mi je jasno) in dal na voljo 3 možnosti: ali izklopi server, ali se forum prestavi v read only ali pa forum normalno deluje naprej. Naredil je anketo na forumu in rekel (včeraj) da bo trajala 10 dni. Ko sem glasoval je bila za tretjo možnost večina (>90%).
Tule nekatere stvari drže, druge pa ne.
Letne skupščine društva elektronikov še ni bilo. Nesoglasja niso znotraj UO, temveč so nastala med lastnikom, frenkijem in člani društva, ki so pripravljali izredno skupščino z namenom nezaupnice. Posledično je predsednik odstopil. Do sklica redne skupščine ima status predsednika v odstopu. Kot takemu ni mogoče izreči nezaupnice.
Anketa, ki je bila narejena je čista manipulacija. Razlogi, zakaj je prišlo do te situacije na forumu niso bili podani, ljudi pa se vpraša ali forum ugasnem ? Ne glede na vse bo vsak, ki je prišel gor rekel ne.
Ker pa niso vsi ovce, so manipulacijo razkrili in razložili. Potem je šel forum down. Zdaj je nazaj na drugem naslovu ( ena dvojka več), lastniku neljubi teksti pa so izginili.
Verjetno se da tudi na ta način živeti, a ravno pošteno pa ni.
Nov forum s5tech.net v resnici ni nov. To je forum, ki je bil na mojem strežniku precej prej, kot sem tja povabil elektronik.si.
Ponovno sem ga zagnal zaradi konflikta interesov lastnika foruma elektronik.si in društva elektronikov. (član društva, ki je s foruma banan, ne more aktivno sodelovati v društvu).
Kolokacija, kjer trenutno je elektronik.si pa je še vedno moja. Dokler bo tam vsebina, tehnične narave in bo tako ali drugače dostopna ljudem, bom to kolokacijo nudil tudi elektronik.si.
Če bo cenzura postala prehuda, pa bo ostalo mesto v omari prazno.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.
VolkD ::
Sam sem poskušal kolikor se da objektivno pokazati ljudem situacijo, a posti in reakcije nanje niso več dostopni. Sem pač doživel cenzuro.
Saj je mogoče prav tako, ker ljudje potrebujejo tehnične vsebine in ne prepirov.
Saj je mogoče prav tako, ker ljudje potrebujejo tehnične vsebine in ne prepirov.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: VolkD ()
negotiator ::
Ni dosti škode. Forum je bil bolj, ko ne, le prostor za prepir in do uporabnika ni bil ravno prijazen. Imel je sicer nekatere uporabne informacije, a marsikdo se tam ni znal obnašati, kot se za forum spodobi, zato se niti ne čudim, da je do spora in zaprtja prišlo.
Obstaja pa, kot že rečeno, dosti bolj uporabniku prijazen forum www.elektron.si
Sicer ima forum bolj malo obiska, a če bi se zbralo dovolj elektro navdušencev, ki se znajo normalno obnašati, bi bil forum res dober.
LP
Obstaja pa, kot že rečeno, dosti bolj uporabniku prijazen forum www.elektron.si
Sicer ima forum bolj malo obiska, a če bi se zbralo dovolj elektro navdušencev, ki se znajo normalno obnašati, bi bil forum res dober.
LP
All easy problems have already been solved.
#000000 ::
Darko Lep pozdrav :)
Forum dela BP, res da malo počasi, ampak se da prenest.
To kaj je narod vajen da dobiš point-to-point tutorial pa tam ne pije vode, oni pač hočejo da se uporabnik malo potrudi in sam pride-najde rešitev oni ga le malo usmerijo.
Je pa zadeva taka, da smo se malo razvadili in hočemo rešitev takoj, oz. pričakujemo odogovr v real-time, kar tam ne gre, pač fantje delajo še kaj drugega, šele ko imajo čas odgovorijo, kar včasih pomeni kasneje kot je že bila uzvedena neka druga rešitev.
Tudi jest sem tak razvajenec, ampak sem se sprojaznil :)
LP no sikiriki in bo vse OK.
Forum dela BP, res da malo počasi, ampak se da prenest.
To kaj je narod vajen da dobiš point-to-point tutorial pa tam ne pije vode, oni pač hočejo da se uporabnik malo potrudi in sam pride-najde rešitev oni ga le malo usmerijo.
Je pa zadeva taka, da smo se malo razvadili in hočemo rešitev takoj, oz. pričakujemo odogovr v real-time, kar tam ne gre, pač fantje delajo še kaj drugega, šele ko imajo čas odgovorijo, kar včasih pomeni kasneje kot je že bila uzvedena neka druga rešitev.
Tudi jest sem tak razvajenec, ampak sem se sprojaznil :)
LP no sikiriki in bo vse OK.
zrataj4201 ::
Sem nekaj nenasilnega, žaljivega ali podobno napisal na njihovem forumu, so me napadli kar skupinsko in agresivno, pri čem so očitno prebrali od 3 vrstic samo prve polovico.Vključno z njihovim administratorjem.
Morda koristen z informacijami, a očitno neka skupna zavezanost in agresivnost.Me ne čudi, da so odnehali.Taki resnično ne morejo imeti širše podpore.Edino pohvale vredno, da držijo skupaj za prav ali pa ravno nasprotno. Verjetno je bolje, da ostanejo v ozkem krogu.
Morda koristen z informacijami, a očitno neka skupna zavezanost in agresivnost.Me ne čudi, da so odnehali.Taki resnično ne morejo imeti širše podpore.Edino pohvale vredno, da držijo skupaj za prav ali pa ravno nasprotno. Verjetno je bolje, da ostanejo v ozkem krogu.
MadMax ::
Misliš na tisto s xenonkami, ko si trdil da se lahko kar vsak avto brez posledic enostavno predela?
Saj je res, da si (za razliko od marsikoga) pisal v umirjenem tonu, ampak svetovat in zagovarjat nelegalno pa vseeno ni prav.
In pa... kdo je odnehal?
Saj je res, da si (za razliko od marsikoga) pisal v umirjenem tonu, ampak svetovat in zagovarjat nelegalno pa vseeno ni prav.
In pa... kdo je odnehal?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
borisk ::
v resnici je elektronik.si edini kolikor toliko moderiran forum, kjer so izpadi posameznikov hitro pospravljeni
jest10 ::
Imajo pa zato izpade moderatorji in "stari mački".
Ko oblajajo xyz novinca, kako si upa nekaj vprašati, saj je to itak vse jasno(ja njim). Ali pa ga spodijo na google.
Odnos do novincev je v pizdi
Ko oblajajo xyz novinca, kako si upa nekaj vprašati, saj je to itak vse jasno(ja njim). Ali pa ga spodijo na google.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
mirator ::
Imajo pa zato izpade moderatorji in "stari mački".
100% drži, kar si napisal. In kaj hujšega, če si se na forum prijavil kot novinec in opozoril na zavajajoče podatke, ki jih je nek navdušenec non stop lansiral kot verodostojne.
Kar se mene tiče res nobene škode. Povsem lepo sodelujem aktivno in pasivno na drugih forumih vključno s slotech.
Očitno imajo spet neke izpade?
Prej je bila nedosegljiva stran, zdaj pa so v parih temah (ki jih spremljam) pobrisani texti postov. Verjetno vsepovsod.
Sem sicer slišal neke govorice o tem, da se brišejo določeni posti določenih ljudi. Zdaj, če se bo pobrisal cel forum, je bedarija, saj je gor ena velika baza znanja. Kot bi šel brisati wikipedijo... Po drugi strani sem pa dobil povabilo na s5tech forum, ki je sicer simpatičen..
Ne vem zakaj se tile elektroniki ne morejo dogovoriti in imeti forum kot npr. slo-tech, ki dela brez prekinitev že skoraj 15 let?
Prej je bila nedosegljiva stran, zdaj pa so v parih temah (ki jih spremljam) pobrisani texti postov. Verjetno vsepovsod.
Sem sicer slišal neke govorice o tem, da se brišejo določeni posti določenih ljudi. Zdaj, če se bo pobrisal cel forum, je bedarija, saj je gor ena velika baza znanja. Kot bi šel brisati wikipedijo... Po drugi strani sem pa dobil povabilo na s5tech forum, ki je sicer simpatičen..
Ne vem zakaj se tile elektroniki ne morejo dogovoriti in imeti forum kot npr. slo-tech, ki dela brez prekinitev že skoraj 15 let?
borisk ::
No, tako hitro od hero to zero pa še ne, očitno navadni uporabniki nismo bili seznanjeni z količino knojnice pod masko in smo prišli od izpadov mozoljavih najstnikov do kreganja starih konjev v 2 mesecih. Tako da vzamem zgoraj zapisano nazaj.
v resnici je elektronik.si edini kolikor toliko moderiran forum, kjer so izpadi posameznikov hitro pospravljeni
Red_Mamba ::
problem je bol v temu da izpade starih prdcev nihce ne pospravi
zato pa mene vec tam ne vidijo...
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg
Spajky ::
... zgleda, da so se zdej tam zadeve malo umirile ... ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
poweroff ::
Lahko da so tako zanemarili zadevo, da niti registracije domene niso podaljšali...?
Seveda pa obstaja s5tech.net, ki je precej bolj poln in obiskan.
Seveda pa obstaja s5tech.net, ki je precej bolj poln in obiskan.
sudo poweroff
Kje si to videl, da ni več registrirana?
Meni vrže tole ven WHOIS:
Domena elektronik.si je že registrirana.
Podatki o domeni
Domena elektronik.si
Ustvarjeno 2006-05-24
Poteče 2020-10-01
Poteče čez 335 dni
Status OK
RGP Status
Imenski strežnik ns1.elektronik.si
Imenski strežnik ns2.elektronik.si
Meni vrže tole ven WHOIS:
Domena elektronik.si je že registrirana.
Podatki o domeni
Domena elektronik.si
Ustvarjeno 2006-05-24
Poteče 2020-10-01
Poteče čez 335 dni
Status OK
RGP Status
Imenski strežnik ns1.elektronik.si
Imenski strežnik ns2.elektronik.si
Duhec ::
https://93.103.15.156/phpBB2/index.php
"Frenki je napisal:Zaradi težav z DNS strežnikom je forum https://www.elektronik.si trenutno nedostopen. Ker se je težava pojavila ravno med prazniki, računam, da se bo stanje uredilo predvidoma v ponedeljek 04.11.
Forum je sicer dostopen na naslovu https://93.103.15.156/phpBB2/index.php ... vendar bodo verjetno brskalniki jokali zaradi veljavnosti SSL certifikata.
Lp, Frenki"
VIR
"Frenki je napisal:Zaradi težav z DNS strežnikom je forum https://www.elektronik.si trenutno nedostopen. Ker se je težava pojavila ravno med prazniki, računam, da se bo stanje uredilo predvidoma v ponedeljek 04.11.
Forum je sicer dostopen na naslovu https://93.103.15.156/phpBB2/index.php ... vendar bodo verjetno brskalniki jokali zaradi veljavnosti SSL certifikata.
Lp, Frenki"
VIR
http://blackbird.si/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Duhec ()
krho ::
naj prenese DNSje na siel, ter vnese nove dns strežnike pri svojem registrarju.. zadeva bo delal v roku 2h ur!
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
darkolord ::
DNSje lahko prenese danes samo, če ima registrar to možnost preko spletnega vmesnika (nimajo vsi)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Iščem programerja za xmega 4AU ali drug ustrezen uProcOddelek: Programiranje | 1462 (903) | Oldi |
⊘ | elektron.siOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3929 (3587) | VolkD |
» | Kupujem poceni USB osciloskopOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4019 (3373) | VolkD |
» | Seminar Društva elektronikov SlovenijeOddelek: Novice / Ostalo | 7174 (6068) | VolkD |
» | fpgaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1841 (1366) | Brane2 |