» »

Dober tatarski biftek?

Dober tatarski biftek?

«
1
2

marceb ::

Zanima me kje vi ljubitelji tatarcov nabaljate robo :)
V šparu mi tista znamka arvaj sploh ni všeč, pa še majonezo ma notri :/, sem pa sedaj med novoletnimi prazniki probal tatarco od znamke Kodila iz prekmurja in mi je bil zelo dober, samo se ga pa več ne najdem.

Buggy ::

razlicni okusi....men je pa od vseh ravno Arvajev najboljsi, ima pa Spar veckrat od Delikatese tud, ki pa mi ni kul 8-O

Vanich ::

Naredi si ga sam - čez domačega ga ni. Kar sem jedel kupljene biftke, so bili vsi samo čebulova čežana pofarbana s papriko v prahu. Po moje 98% folka sploh še nikoli ni probalo pravega tatarskega bifteka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vanich ()

Vajenc ::

Letos, ga je znanec naredil za novo leto. Notri so bili tudi zmleti slani inčuni in vložene kapre. Okus je bil neprimerno bolj svež kot pri tistem iz marketa. Pa barva je bila bolj sivo rjava, čeprav je dodal papriko.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Vanich ::

Vajenc je izjavil:

Letos, ga je znanec naredil za novo leto. Notri so bili tudi zmleti slani inčuni in vložene kapre. Okus je bil neprimerno bolj svež kot pri tistem iz marketa. Pa barva je bila bolj sivo rjava, čeprav je dodal papriko.


Tako je; Inčuni, kapra, surovo jajce!, zelo drobno narezljani feferoni - stvari, ki jih v kupljenem biftku ne boš videl - videl boš pa 80% čebuljo čežano poštrihano z rdečo papriko v prahu skupaj z 15% zmletega odpadnega mesa.
Barva pravega biftka je pa res sivo-rjavo-temno rdeča na zunaj, znotraj bolj rdeča - dokler tudi ta ne potemni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vanich ()

marceb ::

hja z veseljem zmažem domač biftek, samo kar se pa kuharije tiče, kaj pa vem če bi jaz to znal nardit :)

koyotee ::

Pri nas ga naredi oce, in se noben kupljen sploh ne more primerjati. 4X zmleto, marinirano meso, na rocnem mlincku za meso, senf, paprika, incucni, salotka, jajca, kak pozirek konjaka/viskija, malo prsuta, pa najbrz sem se kaj pozabil. In ja, je bolj temne barve, ker tistega ki kupis v trgovini je ponavadi zivo rdece barve.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Vanich ::

...videl sem že tudi florescentno-oranžne biftke. S tistim tudi fasade ne bi štrihal.

Matija82 ::

Vajenc je izjavil:

Pa barva je bila bolj sivo rjava, čeprav je dodal papriko.


Tatarski biftek ne sme nikoli biti sivo rjav. Živa temno rdeča barva, nikakor pa ne sivo rjav.

OP, čekiraj temo na alterju. Išči nekaj kar je narejeno iz pljučne, ker zgolj to je vrhunski biftek.

http://www.alter.si/tabla/showflat.php/...

Vanich ::

Matija82 je izjavil:

Vajenc je izjavil:

Pa barva je bila bolj sivo rjava, čeprav je dodal papriko.


Tatarski biftek ne sme nikoli biti sivo rjav. Živa temno rdeča barva, nikakor pa ne sivo rjav.

OP, čekiraj temo na alterju. Išči nekaj kar je narejeno iz pljučne, ker zgolj to je vrhunski biftek.

http://www.alter.si/tabla/showflat.php/...


Bolj sivo-rjav rata na površini ponavadi drugi-tretji dan (če preživi) - verjetno oksidira, kaj jaz vem. Znotraj zadrži bolj temno rdečo barvo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vanich ()

Okapi ::

Pri nas v glavnem redki vedo, kako je videti pravi tatarec, kot ga dobiš v malo boljših madžarskih restavracijah. Postrežen je takole, da si vsak sam zmeša dodatke po svojem okusu. In seveda mora biti rdeč, ne rjavo-siv.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Vanich ::

Tako rdeč je frišen - čez kakšen dan potemni.

Nesta ::

Arvaj. :)

Matija82 ::

Vanich je izjavil:

Matija82 je izjavil:

Vajenc je izjavil:

Pa barva je bila bolj sivo rjava, čeprav je dodal papriko.


Tatarski biftek ne sme nikoli biti sivo rjav. Živa temno rdeča barva, nikakor pa ne sivo rjav.

OP, čekiraj temo na alterju. Išči nekaj kar je narejeno iz pljučne, ker zgolj to je vrhunski biftek.

http://www.alter.si/tabla/showflat.php/...


Bolj sivo-rjav rata na površini ponavadi drugi-tretji dan (če preživi) - verjetno oksidira, kaj jaz vem. Znotraj zadrži bolj temno rdečo barvo.


Sem jedel biftek vsaj 50-krat in ko je bila zadeva narejena na nivoju ni nikoli bilo sivo-rjave barve drugi dan. Sem pa jedel par slabših kjer se je to pojavilo dokaj hitro tako da stojim za tem, da siva barva nima kaj delat zraven.

Vanich ::

Matija82 je izjavil:

Vanich je izjavil:

Matija82 je izjavil:

Vajenc je izjavil:

Pa barva je bila bolj sivo rjava, čeprav je dodal papriko.


Tatarski biftek ne sme nikoli biti sivo rjav. Živa temno rdeča barva, nikakor pa ne sivo rjav.

OP, čekiraj temo na alterju. Išči nekaj kar je narejeno iz pljučne, ker zgolj to je vrhunski biftek.

http://www.alter.si/tabla/showflat.php/...


Bolj sivo-rjav rata na površini ponavadi drugi-tretji dan (če preživi) - verjetno oksidira, kaj jaz vem. Znotraj zadrži bolj temno rdečo barvo.


Sem jedel biftek vsaj 50-krat in ko je bila zadeva narejena na nivoju ni nikoli bilo sivo-rjave barve drugi dan. Sem pa jedel par slabših kjer se je to pojavilo dokaj hitro tako da stojim za tem, da siva barva nima kaj delat zraven.


Eh...siva. Ga bom slikal naslednjič, prvi in drugi dan.

koyotee ::

Matija82 je izjavil:

Vajenc je izjavil:

Pa barva je bila bolj sivo rjava, čeprav je dodal papriko.


Tatarski biftek ne sme nikoli biti sivo rjav. Živa temno rdeča barva, nikakor pa ne sivo rjav.

OP, čekiraj temo na alterju. Išči nekaj kar je narejeno iz pljučne, ker zgolj to je vrhunski biftek.

http://www.alter.si/tabla/showflat.php/...

Upas stavit, da ne bos opazil razlike ali je iz pljucne ali iz stegna. Razlika v ceni je pa x3
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

marceb ::

Okapi je izjavil:

Pri nas v glavnem redki vedo, kako je videti pravi tatarec, kot ga dobiš v malo boljših madžarskih restavracijah. Postrežen je takole, da si vsak sam zmeša dodatke po svojem okusu. In seveda mora biti rdeč, ne rjavo-siv.



uf Okapi tole zgleda pa res mamljivo, so se mi kar sline začele cedit

Okapi ::

Napačne barve je tatarec lahko zaradi način mletja (če se meso pri tem preveč segreje, potemni) in zaradi sveže čebule (posivi). Ako su lagali mene ja lažem vas.;) Na okus barva načeloma ne vpliva.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Matija82 ::

koyotee je izjavil:

Matija82 je izjavil:

Vajenc je izjavil:

Pa barva je bila bolj sivo rjava, čeprav je dodal papriko.


Tatarski biftek ne sme nikoli biti sivo rjav. Živa temno rdeča barva, nikakor pa ne sivo rjav.

OP, čekiraj temo na alterju. Išči nekaj kar je narejeno iz pljučne, ker zgolj to je vrhunski biftek.

http://www.alter.si/tabla/showflat.php/...

Upas stavit, da ne bos opazil razlike ali je iz pljucne ali iz stegna. Razlika v ceni je pa x3


Vbistvu planiram tale test, ko bo naslednjič biftek na vrsti. Enega se bo naredilo iz pljučne enega pa iz stegna, ista priprava, iste začimbe, isti chef. Zaenkrat so bili vsi "top" biftki, ki sem jih jedel iz pljučne tko da ostajam pri mnenju, da "mora bit".

Okapi ima prav. Pri nas mašino (šajba, tulec, itd) vedno damo v hladilnik, da so mrzle.

nejcek74 ::

*ali ni tako, da mora biti meso sesekljano in ne mleto. Mletje so zaceli uporabljati zaradi slabse kvalitete mesa, ki ni bilo dovolj mehko?

Matija82 ::

nejcek, pljučna, kot meso, ima potrebno mehkobo ampak lazje je dobiti "mazavost" in roko na srce, manj je dela prek mašine. Gre pa to počasi na dokaj veliko šajbo, ne neka multipraktit varianta.

http://www.dnevnik.si/kulinarika/kulina...

koyotee ::

 seveda se melje na tak mlincek

seveda se melje na tak mlincek

Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Okapi ::

Meso je treba nastrgati z nožem.

radmannsdorf ::

tale video je krneki. tud kečap NE sodi noter.

matter ::

Meni je odličen pri Snedicu (Predoslje,Kranj).
Sicer ni klasični, ker ima strukturo bolj kot pašteta.
Ampak zelo okusen.
Grem basket pa bom neloke metal

Okapi ::

Video sem dal samo da se vidi, kako se pravilno nastrga meso.

Metulj-1 ::

Pomoje snedic meša zadevo z margarino-včasih sem ga vzel ker je 300 M od mene-isto kot Arvaj, mi pa ni všeč ne eden ne drugi. Daleč od kakovostnega tatarca. Tast (mesar) dela domačega, kateri je sivo rjave barve ker ne nabije notr rdeče paprike in je zelo dober samo zame premalo pikanten (ker ne marajo pikantnih zadev).Daleč najboljši tatarski biftek dobite v Cerkljah v mesariji Kmečki hram.

Kaboom ::

Definitivno pri kakem lokalnem mesarju izven mesta in ne v supermarketih... zame je to mesarstvo Valenko v Dornavi pri Ptuju. Pa kak domač me je tudi že pozitivno presenetil - in ja, absolutno iz pljučne.
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

mihec87 ::

Pljučna je over rated. Se naredi tudi iz drugih delov 1A zadevo.

Steinkauz ::

Men nardi mat najbolšega.
Včasih se ji je dalo še zajebavat in je natrgavala meso z nočem par ur, kot naj bi ga kao.
Tam je moglo bit obvezno pljučna, mogoče hrbet.
Če pa fukneš v grinder bo verjetno tudi stegno ok.
Zdej kr zmiksa, pa neki full razlike ni. So večje razlike, če malo zajebeš začimbe(preveč/premal) se full bolj pozna, kot pa nož vs mixer.

MadMax ::

Mikser pa res nima kaj delat... Še čez mlinček ne sme prevečkrat.
Sicer nastane navadna pašteta...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

CrustyDOD ::

Probite ga dobit pri kakšnem strongmanu mogoče celo bodybuilderju. Stegnar v Sebenjah pri Tržiču ma baje top shit, vsaj tako pravjo. Če pa je res pa ne vem, ker ga ne jem.. Just a suggestion..

jacal ::

Okapi je izjavil:

Video sem dal samo da se vidi, kako se pravilno nastrga meso.


Priporočam strganje, z mlinčki vsekakor ni isto, ker ne more biti. Primerno uležana pljučna je obvezna.

Blazz ::

Okapi je izjavil:

Meso je treba nastrgati z nožem.


tu ga tip nastrga, potem 5x nasecka pa potem še z nožem pretlači... močno dvomim da je velika razlika od ročnega mlinčka...

Ganon ::

Ne kupujem, naredim doma.

MasterTade ::

Pr Štajnbirtu v lok al pa merkator

marceb ::

@Okapi ko si ravno omenjal restavracije, pa recimo da lahko vsake toliko človek požegna nekaj denarja tudi za tako hrano v gostilnah. Katero gostilno priporočaš za tatarca? sem iz lj tak oda je vse enako oddaljeno za mene.

noraguta ::

Okapi je izjavil:

Napačne barve je tatarec lahko zaradi način mletja (če se meso pri tem preveč segreje, potemni) in zaradi sveže čebule (posivi). Ako su lagali mene ja lažem vas.;) Na okus barva načeloma ne vpliva.

ne zavajat, pravi tatarski biftek se dela s konjem. Iz ovce. Tisto kar vi trapate je začinjena goveja čežana.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

jacal ::

Blazz je izjavil:


tu ga tip nastrga, potem 5x nasecka pa potem še z nožem pretlači... močno dvomim da je velika razlika od ročnega mlinčka...


Razlika je v tem, kar tip zavrže.

noraguta ::

point tlačenja in zorjenja mesa pod sedlom je, da se lipidi pomešajo z mišičnimi vlakni. ne da dobiš pusto maso. podobno kot pri zorjenju mesa.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Rok Woot ::

Ja tartarski biftek je super, pa sigurno je razlika če nastrgaš ali pa prek mlinčka. Pač odvisno koliko časa imaš. PacificBlue postani presnojedec, tartarski biftek je odlična hrana za presnojedce :)

jacal ::

Ljubim te zgodbe s sedli in prešvicanimi konji, a v resnici tatarc nima nobene zveze s Tatari. Žal, žal.

Matija82 ::

noraguta je izjavil:

Okapi je izjavil:

Napačne barve je tatarec lahko zaradi način mletja (če se meso pri tem preveč segreje, potemni) in zaradi sveže čebule (posivi). Ako su lagali mene ja lažem vas.;) Na okus barva načeloma ne vpliva.

ne zavajat, pravi tatarski biftek se dela s konjem. Iz ovce. Tisto kar vi trapate je začinjena goveja čežana.


V kulinariki se izraz tatarski biftek nanaša na uporabo govejega mesa.

http://www.nytimes.com/2005/04/06/dinin...

mat xxl ::

No še vedno ne vemo nič, kje v Ljubljani ali okolici se da nabavit pravi tatarski biftek iz pljučne ......

koyotee ::

Sori ampak če ti prinesem tatarski iz pljučne ali stegno ne boš pogruntal keri je keri, le razlika v ceni mesa je 1:3.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

mihec87 ::

Mislim da je redko keri narejen tatarc iz pljučne... Supermarket tatarci pa ne bom zgubljal se mi zdi margarina pa rdeča paprika z nekim mesom.. Pri doma narejenem točno veš..

mitkos ::

Ga ni čez domačega, ki ga naredimo za božič in novo leto. Notri gre cca 25. različnih stvari.

mat xxl ::

koyotee je izjavil:

Sori ampak če ti prinesem tatarski iz pljučne ali stegno ne boš pogruntal keri je keri, le razlika v ceni mesa je 1:3.


A probava, razlika je vsaj taka, kot je razlika med pravimi rakovimi kleščami in imitacijo rakovih klešč, torej razlika je za poznavalca velika, če je tatarski tak, kot mora biti in ne da je tako začinjen, da okusa mesa sploh več ne občutiš, ker je vsega drugega ostalega noter preveč in povsem povozi njegovo bistvo.

Lahko še tako žilice ven režeš z dobrega stegna, pa to ne bo nikoli pljučna...

razerznak2 ::

V tusu se majo do zdej men najbolsga
Vesoljec nacist

htertz ::

meni trenutno najboljši, seveda če ga ne delam doma je od Kodile, ki ga imajo v vsakih večjih marketih.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katero ponev? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19161709 (615) bm1973
»

Vaši priljubljeni prehranski nakupi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
558144 (5944) #000000
»

Rabim nasvet za popoln steak (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13322118 (14134)          
»

Črni avtomobil (umazanija,praske)

Oddelek: Na cesti
4110720 (9598) bambam20
»

Novoletni meniji

Oddelek: Loža
192791 (2329) mojsterleo

Več podobnih tem