Forum » Pomoč in nasveti » Nov računalnik-čuden problem
Nov računalnik-čuden problem
alpha1 ::
Danes sem sestavil nov računalnik vendar imam sedaj čuden problem. Na ssd-ju sem že od prej imel nameščen windows7 in ostalo, ampak miška in tipkovnica mi na namizju ne delujeta. Omeniti moram da mi miška in tipkovnica v biosu delujeta. Sedaj me pa zanima ali je edina rešitev formatiranje pc-ja ali se da rešit problem kako drugače?
SuperVeloce ::
Ponavadi problem z driverji. Preklopi miško in tipkovnico iz usb3.0 v usb2.0 (iz modrih v črne).
GTX970 ::
Spredaj, zadaj ? Katero ohišje ?
Res ne mislim vsega "iz tebe vlečt".
Res ne mislim vsega "iz tebe vlečt".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GTX970 ()
Ohišja še nimam. Moj comp:
Asus Maximus VII formula Z97
i7 4790k
2x1TB Samsung HD103SJ Raid0
Ocz Vertex 120gb
Preden se mi pojavi namizje še miška in tipkovnica delujeta ko pa se pojavi namizje več ne deluje nič. Bom poskusil formatirat in javim če je problem rešen
Asus Maximus VII formula Z97
i7 4790k
2x1TB Samsung HD103SJ Raid0
Ocz Vertex 120gb
Preden se mi pojavi namizje še miška in tipkovnica delujeta ko pa se pojavi namizje več ne deluje nič. Bom poskusil formatirat in javim če je problem rešen
Sem formatiral računalnik in je sedaj vse ok. Imam pa še en problem, namreč ko računalnik zaženem se po nekaj sekundah računalnik ugasne in potem ponovno sam od sebe prižge in od takrat dalje deluje vse ok. Računalnik še nisem nič navijal.
Insan3Lik3 ::
Kot sem že omenil zgoraj je na default vse OK. V biosu sem nastavil na raid in diseblal cpu fan eror, vendar mi še vedno piše cpu fan eror, vendar mi ni treba pritisnit F1.
Edit: Nevem zakaj ne morem urediti zgornjega posta
Edit: Nevem zakaj ne morem urediti zgornjega posta
Insan3Lik3 ::
čE IMAŠ cpu FAN ERROR nimaš pravilno priključenega ventilatorja.
ni nujno, pri mojem starem pcju mi je pisalo cpu fan error ko sem naredil cold boot, če sm ga pa restartal pa ni nič pisalo, domnevam da je rabu cooler malo več časa da se zavrti do višjih rpm in je pri bootu bil manjši kakor bi moral bit in je zato javljalo napako
problem sem odpravil v biosu kjer kaže rpmje za ventilatorje, cpu fan sem dal na ignore, nevem pa kako imaš zdej ti v tvojem biosu alpha1
Sem rešil problem z cpu fan erorjem, ta drug problem pa še vedno obstaja. Bom priložil video te napake.
solatko ::
Lahko je neujemanje RAM-ov z MB in potrebuje ponovni zagon za sinhronizacijo, lahko je kaj z gonilnikom za grafiko in testiranje pade, v ponovnem zagonu pa se poštima, lahko je kaj z gonilnikom raid-a in ti ob prvem zagonu ne prepozna zagonskega diska......, lahko pa je tudi MB.
Delo krepa človeka
hojnikb ::
updejtaj bios plate, vrži eno palčko rama ven in furaj preko iGPUja (dedicated grafa ven). Postopoma dodajaj in boš našel krivca..
#brezpodpisa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | CPU fan errorOddelek: Pomoč in nasveti | 1250 (662) | BivšiUser2 |
» | Računalnik se ne zažene večOddelek: Pomoč in nasveti | 3573 (2979) | STU-III |
» | ASUS FAN Xpert 2 P8Z77-V PROOddelek: Strojna oprema | 2753 (2246) | s51as |
» | CPU fan errorOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1329 (1267) | svetetko |
» | zelman 9500Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1429 (1286) | Grey |