» »

Inzenirji strojnistva

Inzenirji strojnistva

sloteh ::

Ce je tukaj kaksen student ali inzenir strojnistva, bi ga prosil da mi razlozi razliko med dipl. Inz., uni. Dipl. Inz. In mag. Strojnistva. Za razlike v studiju vem, zanimajo me razlike v kasnejsem delu.

Lp
  • polepsal: Mavrik ()

lebdim ::

1. nisem strojnik
2. razlike med nazivi so v stopnji izobrazbe ...
- dipl. inz je stopnja 6/II
- uni. dipl. inz. je stopnja 7
- mag. strojništva je tudi stopnja 7 glede na nov bolonjski sistem

vladika ::

@sloteh
Nekako tako jaz to razumem (sem strojnik in ne uni). Uni program je bolj namenjen teoriji in zahtevajo predavatelji včasih preveč, medtem ko je ostalo bolj namenjeno praktičnemu razumevanju, dobiš neke smernice, poglabljaš pa se sam oz. zaprosiš predavatelja.
Na trenutke mi je bil študij kar nekaj, nekaj strokovnih in nekaj leposlovnih predmetov.
Sem pa pogrešal pri matematiki in mehaniki bolj podrobno snov (to me je zanimalo) in sem se dolgočasil pri ekonomiki in podjetništvu saj me zanima strojništvo.
Je pa po drugi strani spet dobro znati vsaj nekaj iz drugih področij, saj se občasno križajo.
Tako na splošno bi rekel, da je uni študij težji in namenjen tistim, ki res želijo znanje in poznejše nadaljevanje v študiju, t.i. strokovni študij pa je bolj namenjem že zaposlenim, da najdejo to kar še ne znajo in ja tudi tistim, ki se šlepajo, da pač dobijo lažje primerljiv naziv.
Kakšna je razlika med uni nazivom in nazivom brez pa je odvisno od posameznika. Sam naziv je zgolj neko izhodišče, vsak delodajalec te bo plačal po učinku (no naj bi) in ga ne "zanima" stopnja izobrazbe.
Tudi sam sem prej samo s srednjo izobrazbo prilezel po lestvici v podjetju in je firma sama pokazala interes, daj pojdi naprej v šolo, takšne rabimo, z njimi bomo še več zaslužili, tako da največ je odvisno od človeka.
Izobrazba ti da neke smernice, kako jih boš pa izbiral je pa na tebi (vam). Sem že malo starejši in razmišljam, da bi se izobraževal še naprej, da dobim še več globine. Študij kakršenkoli samo zaradi naziva pa odsvetujem vsakemu.
Upam, da sem vsaj malo pomagal k odločitvi, je pa tako, da vedno več firm gleda na študente iz strokovnih šol kot, da niso pravi strojniki, jim pritrjujem, je pa čisto drugače, če nekdo dela že x let in si želi razširiti znanje in se izobražuje v točno tisti smeri, ki je vsem v interesu.
Naložba v znanje je najboljša investicija, Vlado.

sloteh ::

@vladika hvala za izcrpno razlago iz prve roke.

Isotropic ::

po faksu ni razlike, je odvisnos am od tebe.

Zgodovina sprememb…

Zvitež ::

Možno da imam napačne info., ampak če nameravaš naprej na magisterij, naj bi imel z UNI programom boljšo podlago. Sama programa sta (vsaj v MB) zelo podobna, prav tako predmeti, le da ima VS več prakse in manj teorije.
Ogromno prednost pred ostalimi pri iskanju službe pa boš imel s tekočim znanjem NEM jezika.

bajsibajsi ::

lebdim je izjavil:

uni. dipl. inz. je stopnja 7


6/2 stopnja. Razlike v primerjavi z dipl. po boloncu prakticno skoraj ni vec - 3 leta, 180 ECTS. http://www.arhiv.mvzt.gov.si/indexe600....

Zgodovina sprememb…

Master_X ::

bajsibajsi je izjavil:

lebdim je izjavil:

uni. dipl. inz. je stopnja 7


6/2 stopnja. Razlike v primerjavi z dipl. po boloncu prakticno skoraj ni vec - 3 leta, 180 ECTS. http://www.arhiv.mvzt.gov.si/indexe600....

uni. dipl. inž. je stopnja 7, stari programi in je ne moreš več pridobiti. Bolonjski nazivi so pa dipl. inž. [nečesa] (UN) ali pa dipl. inž. [nečesa] (VS) in je oboje stopnja 6/2. Višja strokovna šola je pa inž. [nečesa] brez dipl. spredaj in je stopnja 6/1.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Žena pravi da VSŠ ni faks (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26961484 (52768) jype
»

Šola in izobrazba prevod

Oddelek: Šola
164989 (3893) tony1
»

CV in imena šol ter naziv

Oddelek: Šola
223664 (3059) fosil
»

Višja šola ali fax

Oddelek: Šola
236487 (5935) Unknown_001
»

Stopnja izobrazbe?

Oddelek: Šola
62619 (2464) Pozejdon

Več podobnih tem