» »

Menjava službe v IT industriji

Menjava službe v IT industriji

trulex ::

Poznam dosti oseb, ki so že zamenjale nekaj služb na tem področju, ampak nikoli ne sprašujem zakaj. Torej moje vprašanje se glasi: zaradi kakšnih razlogov se odločujete za menjavo službe?

jype ::

Do zdaj še vedno bodisi zaradi odnosov, bodisi zaradi dolgočasja. Včasih celo oboje.

Isotropic ::

pejt brat reddit sysadmin ali tales from tech support, pa boš videl.
pritiski, manjek osebnega napredovanja (se zgodi, če imas ~0 budgeta recimo in nimaš pojma o čem več kot win 2008 server in 7pro), dolgočasje...
v TFTS je pa en pisal, da je prisel en manager mimo, je videl, da nič ne dela (bere) in je letel. pa kot vzdrzevalec obicnega linux ali win streznika bos skos na dnu plačilne lestvice.

Zgodovina sprememb…

pegasus ::

Prideš na novo delovno mesto, si razširiš obzorja, odkriješ nove igrače, poštimaš procese v obstoječi obliki, ugotoviš, da bi se drugače dalo boljše, predstaviš boljšo varjanto vodstvu, vodstvo se ne strinja, iščeš naprej nekoga, ki razume vrednost tega, kar ponujaš. In spet od začetka ... ponavljaj dokler imaš si še inovativen in imaš energijo uvajati spremembe. Ko ti jo pokurijo, se zabubiš nekam do penzije, se igraš inventar in daš mir.

Isotropic ::

problem je, da so povsod iste zadeve narobe, povsod bi radi zastonj... na koncu pa fuknejo vse skup v cloud, tebe pa na cesto.

pegasus ::

Jah, varčevati je treba, pa naj stane kar hoče :D

Predvsem pogrešam managersko znanje vrednotenja posameznega opravila v nekem procesu in primerjavo public vs private cloud na podlagi tega ...

Invictus ::

trulex je izjavil:

Poznam dosti oseb, ki so že zamenjale nekaj služb na tem področju, ampak nikoli ne sprašujem zakaj. Torej moje vprašanje se glasi: zaradi kakšnih razlogov se odločujete za menjavo službe?

Večinoma dolgčas in glupi šefi.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

mn ::

Dolgčas in pomanjkanje novih izzivov.

111111111111 ::

Odnosi, dolgčas in da ti solijo pamet tisti šefi, ki nimajo pojma.

Predvsem pa DOLGČAS, ker kar naekrat ni več izzvov ( če ni tehnološka firma, bi na tvojem sektorju prihranili, kar bi se dalo in se ne moreš it razvoja itd...)

Isotropic je izjavil:

V TFTS je pa en pisal, da je prisel en manager mimo, je videl, da nič ne dela (bere) in je letel.


To sem jaz že razčistil, da če zjutraj ko pridem, delajo vsi strežniki in lahko uporabniki normalno delajo, je moje delo opravljeno in plača zaslužena. Vse ostalo je samo še bonus.

jan_g ::

Zgornjim razlogom dodam še: povišanje plače. Pogosto je možno dobiti višjo plačo zgolj tako, da menjaš službo. V obstoječi je nemalokrat tako, da recimo prilezeš do neke meje preko katere vodstvo noče ali ne more plačati kadrov. Oz. povedano drugače, če dvignejo tebi prek te določene meje, bodo to prej ali slej želeli še drugi zaposleni v tvoji ekipi, pa projektni vodja "ne sme" biti plačan manj in tako naprej po celotni firmi, nekakšen domino efekt.

Spura ::

Kar se plac tice se dogaja, da folk rece za visjo placo in mu odvrnejo z vprasanjem "ali imas od nekje drugje visjo ponudbo". Logicno (oz. vsaj jst sm tak clovek), ko bom nekje drugje v pogajanjih na tocki, ko ze pisemo zneske na papirje, ne bom zdej skenslal tega, ker so mi pa na starem sihtu zdej vec dal. Takrat je ze prepozno.

AndrejO ::

Če zapelješ narobe, potem je res prepozno.

Pravilno je, da slediš dvema enostavnima praviloma:
1) ko daš obljubo, da prideš, se več ne premisliš
2) dokler ne dobiš v roke pogodbo za podpis, ne obljubiš ničesar.

Šele na podpis pripravljena pogodba je zavezujoča ponudba, ki terja zavezujoč odgovor. Vse pred tem je zgolj splošno dogovarjanje. Če prehitro obljubiš, da prideš, to praviloma storiš na lastno škodo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Menjava službe

Oddelek: Loža
4510346 (4180) Kekokekič
»

Prevoz na delo - delitev stroškov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11615134 (11812) solatko
»

Strežnik?

Oddelek: Kaj kupiti
6931 (791) logista
»

Nokia N 95 8 GB

Oddelek: Mobilne tehnologije
71734 (1151) BorutOoo

Več podobnih tem