Forum » Programiranje » Decimalke
Decimalke
Gregor5816 ::
V javi sem napisal kratek program, ki sešteje števila iz tabele. Vsa števila so tipa double in imajo 2 decimalki. Na koncu dobim tak rezultat: xy.3700000000003
Zakaj je še tista 3 na koncu? Prevajalnik tako prevede? In kako naj zaokrožim na 2 decimalki? Probal sem %d ter %f, pa ne dela ne eno ne drugo.
Zakaj je še tista 3 na koncu? Prevajalnik tako prevede? In kako naj zaokrožim na 2 decimalki? Probal sem %d ter %f, pa ne dela ne eno ne drugo.
Mavrik ::
Zato.
Obvezno si poglej kako IEEE754 standard deluje - brez tega boš mel resne probleme v programih.
Obvezno si poglej kako IEEE754 standard deluje - brez tega boš mel resne probleme v programih.
The truth is rarely pure and never simple.
FrEaKmAn ::
in kako moraš zaokroževat številke, si poglej http://stackoverflow.com/a/16408287/730...
Rias Gremory ::
Tole je tut relativno se mi zdi
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Excell in WordOddelek: Pomoč in nasveti | 1010 (806) | mirator |
» | Kako zaokrožiti? Cena brez davka + popust + DDV decimalkeOddelek: Programiranje | 4393 (3550) | kunigunda |
» | zaokrožanje števil double na dve decimalkiOddelek: Programiranje | 2017 (1738) | win64 |
» | java in excel - odreže mi decimalke (0)Oddelek: Programiranje | 697 (669) | boss-tech |
» | [MS Office][Excel] zaokroževanje in spajanje podatkovOddelek: Programska oprema | 4233 (3590) | milc |