» »

Računalnik se ugaša

Računalnik se ugaša

zlabo ::

Živjo!
Imam matično Gigabyte GA8SQ800 Ultra, P4 2,4GHz, 512 Mb RAM-a,HIS radeon 9500 128 Mb, disk Maxtor 80Gb - 8Mb predpomnilnika, in pa windows XP profesional.

Problem je v tem, da se računalnik vsake toliko časa sam ugasne oziroma resetira ;(( To se mi dogaja predvsem v špilih Mafia, Hitman 2, Project IGI in MOHAA, čeprav se ugasne tudi včasih ko sem na internetu.

Smo pa enkrat že menjali plato( računalnik je bil nov), ker je v 3D Marku 01 SE in 03 vseskozi ven metalo in se je ugašal. to se jezgodilo tudi pri kateremkoli špilu. Aja, prej sem imel ASUS P4 S8X/x. Ali je možno, da se kaj pregreva, ali je fuč grafika?

abcde7 ::

Men isto dela! Kadr sufam al pa kr tko.. resetira se mi, pa vcasih potem kar manj rama kaze oz. je blank screen in se ne zazene u win! Tako da morm se parkrat reset prtisnt... grafa ni kriva k mi je na 3eh razlicnih isto delal - kaj bi blo narobe???

Pa imaš isto konfiguracijo?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zlabo ()

gkovac ::

Če se ne motim sem že nekje na našem forumu zasledil, da bi lahko bil kriv napajalnik... kaj pa imata zaenga??
lp,

Jaz imam enga Macron Power :8) 300W (je bil skupi z ohišjem).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zlabo ()

Pa da ne pozabim, ko se stvar resetira ima proc 52°C - je to preveč za nenavitega P4 2,4 GHz?

Jackass ::

Zlabo:

V win-xp se ti avtomatsko resetira računalnik (pojav se modr zaslon in adijo), če pride v windowsih do napake!

kako to izklopš si preber v Prilagoditev Windows XP!

Če je to, to?!

Drgač pa, bratrancu se pr nekterih špilih to dogaja (modr zaslon...), kadar ma vklopljen AA!
jAcKaSS

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jackass ()

Ne, nič modrega zaslona, gre kar lepo brez opozorila v reset. Kaj pa temperatura? Ni previsoka? K south bridge je tud vroč k svina, tko da ne morm prsta gor držat

Temp. proca niti ni tolk visoka!

Js k sm kupu nov računalnik, mi je tut tko zmrzvol, da se je al reseteru, al pa da se je čist sesul in sm ga mogu sam!

Po pol leta je*anja po servisu so končno ugotovil, da je kriv RAM!

Nared test za RAM! Tole si preber, pa nared test, s pogramom, ki je naveden (memtest86 al neki tazga)!
jAcKaSS

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jackass ()

cekr ::

Pojdi v prvo računalniško trgovino in kupi nov napajalnik 400W. Ni potrebno, da je nevem kakšna firma. V E-misiji imajo dokaj dober napajalnik z dvema ventilatorjema.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Ja glih to je važn!

K lohk dobr 300W napajlnik poganja skor glih tako mašino kt en slab 400W!
jAcKaSS

A pol nov napajalc. Kva pa priporocate, a bo Enermax u redu

DA!!:D
jAcKaSS

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšen računalnik imate pa vi? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
18716815 (8854) Vlad Tepeš
»

zmrzovanje računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
261650 (1306) ___
»

Celeron D procesor (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
635478 (3785) radiator
»

GeForce Inno 3d 6600 LE in čudne texture v igrah...

Oddelek: Pomoč in nasveti
421957 (1320) Mirč
»

Namizni prenosnik

Oddelek: Kaj kupiti
181260 (942) OldSkul

Več podobnih tem