Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik se ugaša
Računalnik se ugaša
zlabo ::
Živjo!
Imam matično Gigabyte GA8SQ800 Ultra, P4 2,4GHz, 512 Mb RAM-a,HIS radeon 9500 128 Mb, disk Maxtor 80Gb - 8Mb predpomnilnika, in pa windows XP profesional.
Problem je v tem, da se računalnik vsake toliko časa sam ugasne oziroma resetira To se mi dogaja predvsem v špilih Mafia, Hitman 2, Project IGI in MOHAA, čeprav se ugasne tudi včasih ko sem na internetu.
Smo pa enkrat že menjali plato( računalnik je bil nov), ker je v 3D Marku 01 SE in 03 vseskozi ven metalo in se je ugašal. to se jezgodilo tudi pri kateremkoli špilu. Aja, prej sem imel ASUS P4 S8X/x. Ali je možno, da se kaj pregreva, ali je fuč grafika?
Imam matično Gigabyte GA8SQ800 Ultra, P4 2,4GHz, 512 Mb RAM-a,HIS radeon 9500 128 Mb, disk Maxtor 80Gb - 8Mb predpomnilnika, in pa windows XP profesional.
Problem je v tem, da se računalnik vsake toliko časa sam ugasne oziroma resetira To se mi dogaja predvsem v špilih Mafia, Hitman 2, Project IGI in MOHAA, čeprav se ugasne tudi včasih ko sem na internetu.
Smo pa enkrat že menjali plato( računalnik je bil nov), ker je v 3D Marku 01 SE in 03 vseskozi ven metalo in se je ugašal. to se jezgodilo tudi pri kateremkoli špilu. Aja, prej sem imel ASUS P4 S8X/x. Ali je možno, da se kaj pregreva, ali je fuč grafika?
abcde7 ::
Men isto dela! Kadr sufam al pa kr tko.. resetira se mi, pa vcasih potem kar manj rama kaze oz. je blank screen in se ne zazene u win! Tako da morm se parkrat reset prtisnt... grafa ni kriva k mi je na 3eh razlicnih isto delal - kaj bi blo narobe???
gkovac ::
Če se ne motim sem že nekje na našem forumu zasledil, da bi lahko bil kriv napajalnik... kaj pa imata zaenga??
lp,
Jaz imam enga Macron Power 300W (je bil skupi z ohišjem).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zlabo ()
Pa da ne pozabim, ko se stvar resetira ima proc 52°C - je to preveč za nenavitega P4 2,4 GHz?
Jackass ::
Zlabo:
V win-xp se ti avtomatsko resetira računalnik (pojav se modr zaslon in adijo), če pride v windowsih do napake!
kako to izklopš si preber v Prilagoditev Windows XP!
Če je to, to?!
Drgač pa, bratrancu se pr nekterih špilih to dogaja (modr zaslon...), kadar ma vklopljen AA!
V win-xp se ti avtomatsko resetira računalnik (pojav se modr zaslon in adijo), če pride v windowsih do napake!
kako to izklopš si preber v Prilagoditev Windows XP!
Če je to, to?!
Drgač pa, bratrancu se pr nekterih špilih to dogaja (modr zaslon...), kadar ma vklopljen AA!
jAcKaSS
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jackass ()
Ne, nič modrega zaslona, gre kar lepo brez opozorila v reset. Kaj pa temperatura? Ni previsoka? K south bridge je tud vroč k svina, tko da ne morm prsta gor držat
Temp. proca niti ni tolk visoka!
Js k sm kupu nov računalnik, mi je tut tko zmrzvol, da se je al reseteru, al pa da se je čist sesul in sm ga mogu sam!
Po pol leta je*anja po servisu so končno ugotovil, da je kriv RAM!
Nared test za RAM! Tole si preber, pa nared test, s pogramom, ki je naveden (memtest86 al neki tazga)!
Js k sm kupu nov računalnik, mi je tut tko zmrzvol, da se je al reseteru, al pa da se je čist sesul in sm ga mogu sam!
Po pol leta je*anja po servisu so končno ugotovil, da je kriv RAM!
Nared test za RAM! Tole si preber, pa nared test, s pogramom, ki je naveden (memtest86 al neki tazga)!
jAcKaSS
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jackass ()
cekr ::
Pojdi v prvo računalniško trgovino in kupi nov napajalnik 400W. Ni potrebno, da je nevem kakšna firma. V E-misiji imajo dokaj dober napajalnik z dvema ventilatorjema.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
Ja glih to je važn!
K lohk dobr 300W napajlnik poganja skor glih tako mašino kt en slab 400W!
K lohk dobr 300W napajlnik poganja skor glih tako mašino kt en slab 400W!
jAcKaSS
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakšen računalnik imate pa vi? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 16815 (8854) | Vlad Tepeš |
» | zmrzovanje računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1650 (1306) | ___ |
» | Celeron D procesor (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5478 (3785) | radiator |
» | GeForce Inno 3d 6600 LE in čudne texture v igrah...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1957 (1320) | Mirč |
» | Namizni prenosnikOddelek: Kaj kupiti | 1260 (942) | OldSkul |