» »

adsl-staticen ali dinamicen ip

adsl-staticen ali dinamicen ip

jurre ::

imam adsl in dinamicen ip, ter 3 racunala, ki so v mrezi (switch). na internet se povezuje vsak racunalnik zase, tako da so neodvisna en od drugega
sedaj bi pa eni strani nastimov staticen ip, po drugi pa ne
staticenga bi imel zaradi irc botov, http in ftp serverja (za serverje mam resen s programov ki sporoca ip domeni, na ircu me pa moti, ker za tisti 2 s da se nazaj poveze pade dol in zgubim ope)
dinamicenga bi pa imel zato, da so racunala neodvisna en od drugega, in ce se mora eden resetirat ali diskonketirat da sta drugedva nemotoma na internetu

ce bi nastimov staticen IP bi moral dati na enem racunalu povezavo v share? ali se da kako drugace resiti z boti preko dinamicnega IPja?
lahko bi resil, tako da bi preden bi prekinil na serverju po24h urah zalauov internet na drugem in nastimov bota, da bi se potem ko bi se zamenjal ip obdrzali opi, samo ne morem vedno se enega racunala laufat, server pa tako ali tako dela 24/7
ali se da s cim 2x povezat na internet iz enega racunala?

upam da boste znali svetovati in da ste me razumeli:D

MadMax ::

Imas ADSL in 3 računala...
Torej boš zbral še tistih 14÷22kSIT za router, rajt?
Pol si daš pa statičen IP naslov, pa je.

Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

OmegaBlue ::

Hehe..
Jurči a zdej pa že kle sprašuješ.
Ena rešitev je res router samo zakaj ne daš enga bota na eno mašino pa enga na drugo jih linkaš med seboj in problem rešen.:\
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Zgodovina sprememb…

kihc ::

Mene pa nekaj zanima,
če imam ADSL z statičnim IP-jem in bi rad nanj neodvisno povezal 2 računala - ali potrebujem router ali bo dovolj hub?

Gandalfar ::

router potrebujes

mrTwelveTrees ::

statični sux... vsaj zame -> mene ne moti če me vže dol po 24 urah... se poveže nazaj v cca 2 sekundah :) imam pa vse skoraj... www, ftp, irc bote, mail (domeno)....

kaj še človek rabi...

@MrTwelveTrees: kako imaš lahko irc bote postavljene, da ti jih vsakih 24h ne vrže dol?

Kakšne slabosti še ima statičen ip (razen tega da potrebujem router)?

gumby ::

če imaš mašino, ki laufa 24/7, potem lahko tega uporabiš za software router...

jurre ::

sedaj imam ze ruter......use dela BP, razn porta za ftp ne morm odpret...pa sm ze brau velik nasvetov pa use probov pa nc;( to je edina stvar ki me jezi

Tiger ::

Port za ftp (default=21) lepo forwardaš (virtual server) na lan ip tiste mašine kjer imaš ftp gor.

mrTwelveTrees ::

kihc: na kanalu je 6 botov... od tega 3 je moji (2 na serverju) in 1 še na eni mašini - obe kište masta svoj IP... vže jih dol na 24 ur, pa kaj pol - se nazaj zrihtajo sami pa je...

Aha, ravno tole sem jaz imel v mislih - da adsl vrže dol sam ip. Torej če imaš 2 ip in ju povežeš v časovnem zamiku stvar deluje.

Men je pa frend reku, de ti vrže vse skupaj dol:\

Gandalfar ::

itaq ti nc ne pomaga, ce se kdo 'spotakne' ob kable pri tvoji centrali :>

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali firewall sploh vpliva na varnost računalnika?

Oddelek: Omrežja in internet
292506 (1954) Poldi112
»

statični IP

356106 (5248) Bakunin
»

Postavljanje strežnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
504977 (3926) tx-z
»

Siol ADSL router in 2 IP naslova - je to mogoce?

Oddelek: Strojna oprema
254538 (4088) BBB
»

Obvestilo za vse ki želite komfortni paket (strani: 1 2 )

574306 (3151) iration

Več podobnih tem