Forum » Izdelava spletišč » V katerem programu izdelujete spletne strani?
V katerem programu izdelujete spletne strani?
Border ::
Pozdrav.
Pred 10 leti sem stran napisal v beležnici in uporabil Adobe PS. Danes so na trgu programi s katerimi izdelaš super spletno stran, tako tehnično kot oblikovno.
Katere programe vi uporabljate? Našel sem Artisteer, zgleda zanimiv.
Gledam eno stran fijavz.com, pa me zanima kaj menite s katerim programom je bila delana?
Pred 10 leti sem stran napisal v beležnici in uporabil Adobe PS. Danes so na trgu programi s katerimi izdelaš super spletno stran, tako tehnično kot oblikovno.
Gledam eno stran fijavz.com, pa me zanima kaj menite s katerim programom je bila delana?
Gandalfar ::
Za fijavz -
Osnovni css/grid od tukaj: http://getbootstrap.com/
Ostalo pa verjetno kar kaksen Sublime Text.
Osnovni css/grid od tukaj: http://getbootstrap.com/
Ostalo pa verjetno kar kaksen Sublime Text.
Netrunner ::
Odvisno ali hočeš delat na "profi" nivoju ali amaterskem. Za prvo je dovolj bilokakšen textovni editor ki ima color coding, code completion ipd.. Za amaterje pa je artister ok...
Netrunner ::
Kar se tiče programov se ni kaj dosti spremenilo. Še vedno uporabiš beležnico oz. bilokakšen code editor program. PS se načeloma še vedno uporablja za dizajne s to razliko da se razrezi delajo malo drugače kot so se včasih, saj se velika večina naredi z CSS-ji in photoshopa skorajda da ne potrebuješ več. Največja sprememba je ta, da so se pojavili razni css frameworki in "gridi", kateri ti pospešijo in nekako standardizirajo izdelavo html kode.
roko granata ::
Sam bi predlagal paket IDE (Integrated Development Environment), izbera med njimi je velika, jaz sem pristal na NetBeans.
To je vmesnik, ki omogoča povezavo do remote strežnika, lepo se razume z lokalnim strežnikom (XAMPP, MAMP ...). To pomeni, da lahko med drugim pregleduješ, ustvarjaš in spreminjaš podatkovne baze (neglede na to kateri DBMS uporabljaš) in ustvarjaš PHP projekte. Za veliko število tehnologij, ki bi si jih lahko zaželel uporabljati (JavaScript, JSON, JQuery ...) obstajajo pluginini, ki so oddaljeni le kilk.
Seveda je tudi močan text editor, ki podpira popravljanje, označevanje in barvanje sintakse velikega števila programskih jezikov.
To je vmesnik, ki omogoča povezavo do remote strežnika, lepo se razume z lokalnim strežnikom (XAMPP, MAMP ...). To pomeni, da lahko med drugim pregleduješ, ustvarjaš in spreminjaš podatkovne baze (neglede na to kateri DBMS uporabljaš) in ustvarjaš PHP projekte. Za veliko število tehnologij, ki bi si jih lahko zaželel uporabljati (JavaScript, JSON, JQuery ...) obstajajo pluginini, ki so oddaljeni le kilk.
Seveda je tudi močan text editor, ki podpira popravljanje, označevanje in barvanje sintakse velikega števila programskih jezikov.
stb ::
Pregled knižnic lahko na hitro narediš z http://builtwith.com/fijavz.com
Ugibati kateri IDE so uporabili je pa druga zadeva.
Ugibati kateri IDE so uporabili je pa druga zadeva.
def0r ::
Sam najraje za minimalne stvari uporabljam kar sublime text, ce je kaj bolj naprednega pa PHPStorm. Ceprav bi avtorju raje rekel da zacne z notepad++ kar ali s sublime text ce se zeli uciti.
garamond ::
Pozdrav.Ali bi se rad naučil izdelati strani od začetka ali samo potrebuješ tako stran, pa bi jo rad sam naredil?
fijavz.com je tipična stran, kjer je uporabljen template (predloga) in samo spremenjena vsebina. Namreč dvomim, da je šel samo za to spletno stran nekdo pisat kodo od začetka. Če ni zahtevana originalnost ali kaj manj razširjenega, samo spremeni kakšen template -- zastonjski ali kupljeni (niso dragi).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Front-end development in Twitter BootstrapOddelek: Izdelava spletišč | 2832 (2224) | btzajla |
» | Izdelava template za spletno stranOddelek: Izdelava spletišč | 1199 (867) | mzakelj |
» | html urejevalnikOddelek: Izdelava spletišč | 2067 (1718) | Kocka |
» | Urejevalnik?Oddelek: Izdelava spletišč | 7092 (5815) | MisterR |
» | V katerem editorju programirate?Oddelek: Programiranje | 5004 (3778) | terryww |