Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik se resetira nenavadno
Računalnik se resetira nenavadno
PurplePapet ::
Vem da se sliši čudno ampak je res, ko mi kaj pade ponesreči na ohišje racunalnika npr. Kozarec,skatla,miska.. Se racunalnik samodejno resetira, ravno prejle sem malo vzdignil ohisje v zrak in ga spustil na tla, se je resetiral, nimam pojma v cem bi bila tezava, kdo ve mogoce?
radmannsdorf ::
kratek stik nekje. tudi meni se dogaja kdaj. ko je izklopljen, ga premaknem da posesam okoli mize...pa se kar prižge. jaz bom kar ohišje zamenjal, ker LC Power je podn:)
oemdzi ::
Moj stari se je z LCpowerju tako resetiral, ob najmanšem tresljaju... Zadevo je seveda rešil nov napajalnik (tudi LC power ). Računalnik&napajalnik po 5 letih (od menjave) še vedno deluje normalno.
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*
Insan3Lik3 ::
mogoče kakšen kabel ni dobro pritrjen, meni se je to tudi par let nazaj dogajalo. sm use kable vn pa not pa se ni več ponovilo, sej mogoče ni to ampak je pa prva pa najlažja rešitev za probat
delfinus ::
Poskusaj potrkati. Kolega je imel Seasonic napajalnik in ko je po njem potrkal je zadeva zletela skupaj.
goldi1704 ::
Živjo, jaz sem danes sestavil računalnik, in če ga postim na miru, se po 10 min resetira. A je možne d je kakšen kabl slabo pritrjen ali je lahko kej narobe s softwerom?
dvomim, ker računalink stoji, pa oba ventilatorja na ohišju imam prižgana...
a je možno d so kkšni driverji fouš, ker me tud zvočniki neki zajebavajo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: goldi1704 ()
dvomim, ker računalink stoji, pa oba ventilatorja na ohišju imam prižgana...
ja sej lih k stoji mogoče rabi mal več da rabi da pride do max temp, probi kšno igrco al pa stress test tkoj zalaufat pa če bo crklo tkoj po parih minutah so pomoje skor zihr temperature, glede driverjov pa nvem če si lahko falil če maš use zravn ko si kupu dele? al si loudu iz neta?
poglej če device manager če maš tm kak klicajček
Da si pa kakšnega črva fasal ni možno ? Vem, da sem enkrat nek prenosnik rihtal in se je restartal po cca 5 min... Na koncu sem našel črva oziroma zadeva je tako obupno izgledala(človek je uporabljal zadevo brez enega samega antivirusa), da sem stvar kar formatiral.
edit: Jaz bi še testiral rame in morda še imel na sumu napajalnik. Da se ti pa pregreva vedno ravno na 10 min v idle pa nekako dvomim, lahko pa vseeno preveriš kot so ti predlagali s kakšnim stress testom.
edit: Jaz bi še testiral rame in morda še imel na sumu napajalnik. Da se ti pa pregreva vedno ravno na 10 min v idle pa nekako dvomim, lahko pa vseeno preveriš kot so ti predlagali s kakšnim stress testom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oemdzi ()
za črva sm skor sigurn d ga nimam(mam norton antivirusni), je pa zanimil da če delam na njemu je vse ok, če ga pa pustim d sam lavfa al pa d kej dol daje pol se pa ugasne pa pržge...
Napajalnik ATX XFX 550
Intel Xeon E3-1231 v3 box
WD 1TB
matična Gigabyte H97
gigabyte GTx 970
Ram crucial 2X4GB
ohišje Antek GX300
Intel Xeon E3-1231 v3 box
WD 1TB
matična Gigabyte H97
gigabyte GTx 970
Ram crucial 2X4GB
ohišje Antek GX300
Memtest si naredil ?
hojnikb ::
izklopi c7 state, če je vklopljen slučajno. Afaik tale napajalc ne podpira teh stateov.
#brezpodpisa
evo spet isto, igam igro 1 uro, ni problema. Pol ga pa pustm par minut d downloada pa se spet resetira.
@hojnikb ke se pa to izklop?
@hojnikb ke se pa to izklop?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: goldi1704 ()
Sm pa zdej ugotovu, d mi crasha, če nardim quick scan z antivirusnim, tko d nevem kaj je zdej to?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prižiganje, ugašanje računalnika v nedogledOddelek: Strojna oprema | 1996 (1198) | val46 |
» | Ugašanje računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1577 (1314) | hojnikb |
» | Menjava procesorjevOddelek: Pomoč in nasveti | 1390 (1142) | srdo |
» | Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piskaOddelek: Strojna oprema | 5013 (3141) | Riff |
» | PC se resertira takoj po vklopu.Oddelek: Strojna oprema | 1038 (741) | Mad_Lion |