» »

Dotcom napovedal dobro šifrirani MegaChat

Dotcom napovedal dobro šifrirani MegaChat

TheNextWeb - Kim Dotcom je v svojem stilu (tj. po Twitterju in brez pretirane izbrire besed) napovedal skorajšnjo splavitev v celoti šifrirane brskalniške rešitve za video klepet, MegaChat. Demo verzijo sta pokazala Julian Assange in Edward Snowden v svojem nedavnem nagovoru protestnikov v novozelanskem Aucklandu (glej video), beta ključe pa naj bi začeli deliti v naslednjih tednih.

MegaChat naj bi omogočal vse, kar se pričakuje od obstoječih in popularnih rešitev, kot sta Microsoftov Skype oz. Googlov Hangouts, se pravi tekstovni, zvokovni in video klepet, zraven pa še hitri prenos datotek in seveda shranjevanje v njihovo šifirano oblačno rešitev Mega. Še bolj ključno naj bi bilo, da bodo vso komunikacijo šifrirali že pri uporabniku, da na svojih strežnikih ne bodo hranili nobenih prometnih podatkov v njim dosegljivi obliki, ter da ne bodo podpirali vmesnikov za zakonito prestrezanje. Tako naj bi bil njihov klepet docela varen pred tako pred policijo kot tudi pred varnostno-obveščevalnimi službami, vključno z NSA, s katero sicer "morajo sodelovati vsi ameriški ponudniki"; oz. kot se je, spet na Twitterju, izrazil DotCom: "Bye bye Skype :-)".

Ali bo vse to tudi res in kako bo s ceno, bomo videli v kratkem.

Dotcom je sicer trenutno doma v svoji vili in čaka na začetek sodnih postopkov zoper njega. Poleg dela na že opisanih rešitvah pod znamko Mega naj bi predvsem veliko igral igre. Pravzaprav tako zelo, da je pred dnevi hekerski skupini ponudil 3000 bonov za trajni premium dostop do svoje storitve v zameno za prenehanje DDOS napadov na PlayStation Network in XBox live.

2 komentarja

matobeli ::

Men je tale .com vedno bolj všeč :)

matijadmin ::

Ekscentrik.

Koliko plemenit je, bomo še videli. Lahko, da ga pri tem vodi le jeza do raznih (preiskovalnih) agencij, ki ga morijo. Čudi me, da tista dva ujeta revčka (ki esencialno potrebujeta sponzorje) zagovarjata zaprtokodno varnost za rajo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Me.ga v težavah še pred zagonom

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
136319 (4519) BigWhale
»

Dotcom podal svojo verzijo dogodkov med aretacijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
5220479 (17336) PaX_MaN
»

Primer Megaupload: pristojnost ZDA in varovanje intelektualne lastnine (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
5023808 (21655) Gavran
»

Facebook predstavil videoklice, skupinske pomenke in izboljšan videz

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
4413455 (11314) Phantomeye

Več podobnih tem