Forum » Strojna oprema » računalnik se zažene za nekaj sekund, potem se ugasne
računalnik se zažene za nekaj sekund, potem se ugasne
vilonja ::
Oj, zdaj se mi je pa pojavil problem, da se računalnik noče prižgati oz. se prižge, nato pa se čez nekaj sekund ugasne do pojavnega okna windows še pride, potem pa se kar sam brez kakršnega koli obvestila ugasne. Bi mogoče vedel za kaj bi šlo. Je problem PSU, mogoče pregrevanje procesorja. Ventilatorji se pa vsi vrtijo.
lp in hvala za odgovore
lp in hvala za odgovore
Samo napajalnik imam le v drugem računalniku in bi moral vse ven vzet, da bi za napajalnik probal. Pregrevanje sem vključil, ker je računalnik že zelo star in se je verjetno veliko prahu nabralo. Res me pa skrbi da so šli kondenzatorji na plati. Na to se pa ravno ne spoznam, je treba meti pravo oko oz. moraš vedeti kaj gledati, da vidiš, če so kondenzatorji fuč.
Če tukaj prilepim sliko ali boste videli, saj drugače to ne moreš zgrešiti, ampak za vsak slučaj.
Hladilnik za proc ni bil pritrjen na proc bil je samo ˝položen˝ ročici od hladilnika nista bili zategnjeni, zdaj sem ju zategnil in računalnik se mi je normalno prižgal, brez ugašanja.
Verjetno je bil to vzrok.
Verjetno je bil to vzrok.
Ta računalnik sem ravno danes dobil od prijatelja, ki mi ga je podaril za htpc (star računalnik 8 let), ki v uporabi ni bil že dolgo časa.
Še nekaj bi vprašal, ki verjetno ne sodi v to temo. Intel celeron 2,4 ghz bi moral tekoče predvajati vsebine, kajne.
Še nekaj bi vprašal, ki verjetno ne sodi v to temo. Intel celeron 2,4 ghz bi moral tekoče predvajati vsebine, kajne.
lonewolf_ ::
Lastim enakega v sistemu s 384MB pomnilnika, še firefox brskalnik šteka. Če imaš več pomnilnika bo verjetno bolje, kaj dosti pa spet ne. Mogoče bi predvajal kak xvid še tekoče, za 720p pa dvomim.
Drugače je najverjetneje napajalnik, zasušena termalna pasta (mogoče) ali pa kondenzatorji na matični.
Drugače je najverjetneje napajalnik, zasušena termalna pasta (mogoče) ali pa kondenzatorji na matični.
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
Rama je 1,25. Hd preko xpja ne predvaja. Kaj pa če bi naložil najokrnejšo verzijo linuxa, ki bi pobrala zlo mal rama, a bi potem kaj bolje delal.
GTX970 ::
Ne, celeron 2.4 s478 je počasne, video 480p kvalitete je nekako višek, kar zmore.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GTX970 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razlog za upočasnitev starih računalnikov?Oddelek: Strojna oprema | 5332 (3935) | cegu |
» | Ugašanje računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1715 (1501) | Mafia cod 2 |
» | Racunalnik kar ugasneOddelek: Pomoč in nasveti | 4462 (4063) | pol3ni |
» | Kaj je crknilo, plata ali procesor?Oddelek: Strojna oprema | 2401 (1619) | Pyr0Beast |
» | plata ali procesor ??Oddelek: Strojna oprema | 1782 (1418) | Pyr0Beast |