Forum » Pomoč in nasveti » trdi disk ni inicializiran
trdi disk ni inicializiran
Laki_ laik ::
Kar naenkrat mi je eden od diskov prenehal delat.To se mi je z tem diskom že enkraz zgodilovendar se je potem ob ponovnem zagonu uredilo.Sedaj pa je ta finta več ne uspeva .Ali se da to kako rešit ali je šel disk v franže.V upravljanju diskov mi ga pokaže kot neinicializiranega (dodana slika).Je kaka možnost da ga še rešim ali naj samo poskušam rešit datoteke?Imam kar nekaj datotek ki jih rabim na tem disku.
Rabim pomoč.
Rabim pomoč.
- spremenil: Laki_ laik ()
Marilyn ::
opcije,
1. zamenjaj vhod, resetiraj
2. reši podatke s programi kot so GetDataBack in potem poizkusi formatirati disk in dodeliti novo črko pogona...
3. če je to zunanji disk, ga priključi raje na SATA, če seveda lahko odpreš "škatlo"
dvomim da je disk fuč če ti ga prikaže...Sem imel že dosti takih problemov z diski, sem si vzel čas malo tudi po netu prebiral in zadeve rešil. Obstaja možnost, da ti nebo dovolil ga formatirat, najpomembnejše je, da prvo rešiš podatke oz shraniš na drug disk in se potem prosto ukvarjaš z diskom.
vpiši v google Hard Drive Not Initialized in malo prebiraj, rešitev je več
1. zamenjaj vhod, resetiraj
2. reši podatke s programi kot so GetDataBack in potem poizkusi formatirati disk in dodeliti novo črko pogona...
3. če je to zunanji disk, ga priključi raje na SATA, če seveda lahko odpreš "škatlo"
dvomim da je disk fuč če ti ga prikaže...Sem imel že dosti takih problemov z diski, sem si vzel čas malo tudi po netu prebiral in zadeve rešil. Obstaja možnost, da ti nebo dovolil ga formatirat, najpomembnejše je, da prvo rešiš podatke oz shraniš na drug disk in se potem prosto ukvarjaš z diskom.
vpiši v google Hard Drive Not Initialized in malo prebiraj, rešitev je več
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Marilyn ()
Reši kar se da rešiti in vrži disk v kanto.
ni nujno, da je disk za v kanto.
http://support.wdc.com/product/download...
nekaterim je FULL ERASE pomagal in disk dela popolnoma vredu.
Kar tako predlagat ljudem naj mečejo svoje diske v smeti je malo "mimo"...Niti ni probal vseh reštev, pa tudi disk mislim da mu nič ne "klika" !
solatko ::
Ko smart orodja pokažejo napake na disku in opozorila, po navadi ne pomaga nobeno orodje in disk je dejansko za v kanto, če nočeš reskirat izgube podatkov.
Le nekaj procentov diskom, ki kažejo napake, se da malenkostno podaljšat življensko dobo s primernim orodjem, večini pa ne. Glede na cene diskov na trgu in proabljenega časa za popravilo (če uspe), se to ne splača. Toliko, da se reši podatke, potem pa kanta.
Le nekaj procentov diskom, ki kažejo napake, se da malenkostno podaljšat življensko dobo s primernim orodjem, večini pa ne. Glede na cene diskov na trgu in proabljenega časa za popravilo (če uspe), se to ne splača. Toliko, da se reši podatke, potem pa kanta.
Delo krepa človeka
BorutK-73 ::
Ta disk je samo za v kanto.
Lahko ga pa odpreš in postaviš na polico in pokažeš frendom kao izgleda notranjost diska.
Lahko ga pa odpreš in postaviš na polico in pokažeš frendom kao izgleda notranjost diska.
Sam sem imel HDD disk, kjer so bile vse možne napake. Nisem ga mogel formatirat, inicializirat, postavit sektorje, nastavit novo črko pogona, diskmgmt mi ni nič pomagal, poslušal sem kako "klika" na začetku zagona, programi niso mogli urejat particij oz. diska popravljat itd. itd. itd. Samo malo časa sem si vzel, pa magari je to trajalo tedne...Sem 3T disk uspel rešit in mi dela ko urica sedaj. Nič več programi ne javljajo napak oz. okvare. Samo vzrok okvare je treba odkriti in pravilno postopati. Google in pravilno branje reši vse. Ne trdim pa, da sem vsak disk rešil, sem tudi sam jih metal v smeti. Seveda ko sem šele izkoristil vse opcije (sem se z enim ukvarjau tudi 2 meseca).
Hvala vsem za pomoč.Meni disk ni nikoli "klikal" ali spuščal kakih čudnih zvokov.Se je pa že nekrat zgodilo isto kot sedaj pa se je potem porihtalo.Pač danes sem poskušal odzipat nek file in je kar naenkrat pokazalo crc napako in od takrat nisem več videl diska v mojem računalniku.Bom pa poskušal malce še preiskat za rešitvami vsaj tolko da rešim pomembne datoteke.Ker za kaka popravila glih nisem ker nisem vešč računalničar ampak bolj laičen uporabnik.Tako da se nagibam bolj k reševanju podatkov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Laki_ laik ()
Marilyn - Če imaš čas in nobenega drugega dela, pa se ti ljubi zajebavat z enim diskom za 50€, samo izvoli, je pa dejstvo, da mogoče na tvoj način lahko popraviš enega ali dva diska od 10-ih. Ali ti je uspelo, ne vidiš med postopki, temveč na koncu, po urah in urah mletja. Če uspe, disk morda deluje še nekaj mesecev, potem pa konec. Včasih, ko so bili diski dražji, manjši in večinoma bolj vzdžljivi, je bilo tako početje še smiselno, danes pa je pomembno samo to, ali podatke, ki jih imaš gor, lahko rešiš ali ne, vse ostalo je pač hoby.
Delo krepa človeka
Vse kar sem hotu povedat je bilo to, da obstajajo rešitve, take in drugačne. Se ljudem predlaga nasvet ali dva, preden se jim reče da kar naj mečejo diske v smeti.
In če si jaz vzamem čas ne pomeni, da nimam kaj drugega za počet, morda me to zanima in s tem tudi kaj zaslužim ;-)
In 3T, 4T diski ali pa kakšen SSD ni samo 50EUR . Dobro njegov T je bil, sem pa za vse diske mislil. Tvoja statistika 2 od 10 popravljenih diskov tudi ne drži, ne piši na pamet.
In če si jaz vzamem čas ne pomeni, da nimam kaj drugega za počet, morda me to zanima in s tem tudi kaj zaslužim ;-)
In 3T, 4T diski ali pa kakšen SSD ni samo 50EUR . Dobro njegov T je bil, sem pa za vse diske mislil. Tvoja statistika 2 od 10 popravljenih diskov tudi ne drži, ne piši na pamet.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Marilyn ()
GTX970 ::
Če se število bad sektorjev veča, potem nimaš kaj početi s takim diskom.Nekaj jih lahko krmilnik od diska sam premapira oz označi z "ne piši spo njih", vendar če jih je preveč je konec.
Marilyn - Seveda bi ti uporabnikom, ki delajo na računalniku ali pa ga uporabljajo za zabavo, prdlagal, da se naučijo popravljanja diskov (izračunaj, koliko bi jih stalo, če bi jim to naredil ti ali kak servis tipa Kotar (ANNI)).
Tisti, ki to znajo in so usposobljeni za ta dela, itak ne sprašujemo na ST kako se takim stvarem streže, OP pa ni tega kova, zato je edini smiselni nasvet - prekopiraj podatke in disk v kanto (da ne bo potrebe po dragem reševanju podatkov, čez nekaj tednov, dni ali mesecev).
Diski se pač kvarijo (vedno hitreje) in navadni uporabniki naj se takih diskov losajo čim prej, ker je za njih to najceneje.
Ti pa lahko svoj čas uporabiš (tudi celo leto) za igranje s svojim hobijem, kar pa ne more bit uporaben predlog za večino uporabnikov.
Najcenejše reševanje podatkov iz 4GB ključka, se vrti pri ceni, okoli 100€, pri diskih pa ne prideš skozi pod 1k€, zato je igranje s problematičnimi diski lahko precejšen strošek.
Raje predlagaj vsem uporabnikom, da si podatke kopirajo na več različnih medijev in v takih primerih, samo kupijo nov disk, starega pa šenkajo (če ni gor kakšnih osebnih zadev) ali uničijo in zavržejo.
Tisti, ki to znajo in so usposobljeni za ta dela, itak ne sprašujemo na ST kako se takim stvarem streže, OP pa ni tega kova, zato je edini smiselni nasvet - prekopiraj podatke in disk v kanto (da ne bo potrebe po dragem reševanju podatkov, čez nekaj tednov, dni ali mesecev).
Diski se pač kvarijo (vedno hitreje) in navadni uporabniki naj se takih diskov losajo čim prej, ker je za njih to najceneje.
Ti pa lahko svoj čas uporabiš (tudi celo leto) za igranje s svojim hobijem, kar pa ne more bit uporaben predlog za večino uporabnikov.
Najcenejše reševanje podatkov iz 4GB ključka, se vrti pri ceni, okoli 100€, pri diskih pa ne prideš skozi pod 1k€, zato je igranje s problematičnimi diski lahko precejšen strošek.
Raje predlagaj vsem uporabnikom, da si podatke kopirajo na več različnih medijev in v takih primerih, samo kupijo nov disk, starega pa šenkajo (če ni gor kakšnih osebnih zadev) ali uničijo in zavržejo.
Delo krepa človeka
Evo danes se mi je zopet normalno prikazal trdi disk in lahko normalno dostopam do vseh datotek.Bom se malce pozabaval po praznikih.Srečno in veselo ter zdravo novo leto vsem skupaj!
" A pending sector isn't necessarily a bad sector. I just means that the data from that sector failed the checksum. This could mean that the sector is bad, or it could mean that the data's been corrupted, or it could mean that the CRC's been corrupted.
When the drive encounters an error when writing, it's pretty straightforward--it knows the sector is bad and reallocates it. But when the error happens during a read, there is no way for the drive to know without a write whether the sector is really bad (it's not like the head can visually inspect the platter--all it can do is take in magnetic data and see if it's CRC-consistent), which is why it instead gets put into this "pending" limbo and why drives even bother to make the distinction between pending reallocation and completed reallocation.
So a write is needed to determine if it's actually bad, but the drive isn't going to perform such a test because it would destroy any data that may exist in that sector. You need to somehow force a write to that sector, and one way to do that is through a low-level format of the drive. If the sector really is bad, it goes from a sector pending reallocation to a sector that has been reallocated, and if it turns out that the sector still works, the sector is returned to duty; either way, the sector leaves this limbo and the pending count decreases.
So how might a good sector get caught in pending? One possibility is if there is a fluctuation in power while the drive is working, causing the head to flip some bits that shouldn't have been flipped. This causes a CRC error, but since the drive has no way of knowing if this is the result of actual physical damage, it moves the sector to pending. This has happened to me once."
When the drive encounters an error when writing, it's pretty straightforward--it knows the sector is bad and reallocates it. But when the error happens during a read, there is no way for the drive to know without a write whether the sector is really bad (it's not like the head can visually inspect the platter--all it can do is take in magnetic data and see if it's CRC-consistent), which is why it instead gets put into this "pending" limbo and why drives even bother to make the distinction between pending reallocation and completed reallocation.
So a write is needed to determine if it's actually bad, but the drive isn't going to perform such a test because it would destroy any data that may exist in that sector. You need to somehow force a write to that sector, and one way to do that is through a low-level format of the drive. If the sector really is bad, it goes from a sector pending reallocation to a sector that has been reallocated, and if it turns out that the sector still works, the sector is returned to duty; either way, the sector leaves this limbo and the pending count decreases.
So how might a good sector get caught in pending? One possibility is if there is a fluctuation in power while the drive is working, causing the head to flip some bits that shouldn't have been flipped. This causes a CRC error, but since the drive has no way of knowing if this is the result of actual physical damage, it moves the sector to pending. This has happened to me once."
scipascapa ::
Kako bi ugotovil, kaj mi nagaja?
Imam ICYBOX IB-120StU3-Wh
pa gor 2 diska....in večkrat se zgodi, ko se win 7 zaženejo, da jih preprosto "ni videti"....tudi v manage/ disk management mi ne pokaže nobenih diskov....hudimana no.
Imam ICYBOX IB-120StU3-Wh
pa gor 2 diska....in večkrat se zgodi, ko se win 7 zaženejo, da jih preprosto "ni videti"....tudi v manage/ disk management mi ne pokaže nobenih diskov....hudimana no.
GTX970 ::
Priklopi diska direktno na win pc, nato https://slo-tech.com/forum/t631416/p465... .
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GTX970 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Strestirate nov HDD pred uporabo?Oddelek: Strojna oprema | 2240 (1410) | MrStein |
» | 26037 obratovalnih ur diska, menjava kliče?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2375 (1486) | gavro |
» | seatoolsOddelek: Pomoč in nasveti | 1947 (1792) | StratOS |
» | Disk dela cudne zvokeOddelek: Pomoč in nasveti | 952 (841) | marnit |
» | EAC-optimalne nastavitve???Oddelek: Zvok in slika | 2507 (1989) | Quikee |