Forum » Pomoč in nasveti » HITACHI zunanji disk in neveljavni parameter
HITACHI zunanji disk in neveljavni parameter
nejc4321 ::
Pozdravljeni,
Včeraj mi je pomotoma na tla padel zunanji disk Hitachi 500gb. Ko sem ga priključil na računalnik, normalno svetijo lučke, le ko kliknem na disk ikono (E:) je le ta neodziven oziroma napiše, da je parameter neveljaven in da je disk pred uporabo potrebno formatirati. Ker imam nekaj pomembnih podatkov, ki jih ne želim izgubiti sem poizkusil tudi z CMD in ukazom chkdsk (sliko prilagam). Občasno se lučke na disku ugasnejo in disk začne čudno ropotati.
Ali je sploh kakšna možnost, da dobim podatke nazaj? Mogoče kakšen nasvet glede podjetij v SLO, ki se s tem ukvarjajo? Mogoče kak software?
HVALA!
Včeraj mi je pomotoma na tla padel zunanji disk Hitachi 500gb. Ko sem ga priključil na računalnik, normalno svetijo lučke, le ko kliknem na disk ikono (E:) je le ta neodziven oziroma napiše, da je parameter neveljaven in da je disk pred uporabo potrebno formatirati. Ker imam nekaj pomembnih podatkov, ki jih ne želim izgubiti sem poizkusil tudi z CMD in ukazom chkdsk (sliko prilagam). Občasno se lučke na disku ugasnejo in disk začne čudno ropotati.
Ali je sploh kakšna možnost, da dobim podatke nazaj? Mogoče kakšen nasvet glede podjetij v SLO, ki se s tem ukvarjajo? Mogoče kak software?
HVALA!
- spremenil: nejc4321 ()
gddr85 ::
live linux usb(elementary, ubuntu ipd.) in pobereš kar rabiš, če bo seveda šlo, če ne moreš brez fajlov pa nest na servis, samo ne bo najbrž glih poceni
možno, da se je kej na glavi pokvarilo, al pa kej drugega
možno, da se je kej na glavi pokvarilo, al pa kej drugega
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zunanji trdi disk - problem !?!Oddelek: Strojna oprema | 2238 (925) | buttcrack |
» | RAM (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7177 (6437) | Mr.Nice |
» | Uničena matična ploščaOddelek: Strojna oprema | 1688 (1379) | Hayabusa |
» | Težava s BIOS - omOddelek: Pomoč in nasveti | 4892 (4556) | luka9 |
» | USB zazna, vendar ne prikaže ničesarOddelek: Pomoč in nasveti | 4551 (4363) | reeves |