» »

PC se resertira takoj po vklopu.

PC se resertira takoj po vklopu.

Mad_Lion ::

Sestavil sem si PC okrog ASUS P5K ter intelovega E8300. Ko sem ga sestavil je zadeva delovala brez problema več dni, namestil xp in pognal sem celo razne teste za stabilnost pa je vse delovalo.
Nato sem gor namestil Windows 7. Ko sem namestil driver in restartal računalnik je zadeva ob nalaganju windows 7 logota zmrznila zato sem jo resertiral.

Od takrat naprej se računalnik prižge 1x standardno piskne kot da ne bi bilo nič narobe, prikaže asusov logo in se takoj za tem spet restarta 2 sekundi po vklopu. To se ponavlja v nedogled. V Bios mi ne uspe prit ker se prej restarta, včasih ko poskušam mi celo napiše loading bios nato pa se spet restarta.
Resertiranje biosa z cmos jumperjem in baterijo ne pomaga.
Probal sem že odklopit vse razen matične, ter posamično probaval z rami pa nič ne pomaga. Zanimivo da če poberem ven ves ram ven, pc vseeno začne standartno piskat kot če ne bi zaznal rama in se ne restarta.
Overclockal nisem nič. Komponente so dobro hlajene.

Nevem več kaj naj naredim, je mogoče tu kdo ki bi znal pomagat?

Riff ::

mogoče slabo pritrjen hladilnik na procesorju ali probaj samo z enim ramom enkrat z enim drugič z drugim pa odklopi vse nepotrebno pri zagonu: disk dwd ento

solatko ::

Preveri napajalnik, če ima zadosti moči za zagon računalnika.
Delo krepa človeka

Mad_Lion ::

Riff vse to sem če probal, procesor pa tudi ne more bit slabo hlajen ker je dan prej v programu intel burn test pri max obremenitvi kazal stabilnih 65c.
Napajalnik bi moral imeti dovolj moči ima 550W in je stabilno deloval tudi pri največji obremenitvi. Po asusovi spletni strani izračuna potrebne moči glede na sestavo sem celo 200w v plusu.

Še kaka ideja kaj bi lahko bilo narobe?

Riff ::

ja probaj za foro drug napjalnik od kakega kolega pa drug ram

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Riff ()

solatko ::

Lahko je dovolj močen za delovanje, pa ima premalo A na 12V-nih linijah. Morda imaš eno linijo preobremenjeno. Morda ti plata ne podpira W7 s tem procesorjem, chipset P35 se namreč včasih mal čudno obnaša pri novih procesorjih (priporočljiv je P41+).
Delo krepa človeka

mr1two ::

Mad Lion- meni se je tudi zgodilo, da je pod IBTjem delal nekaj časa, se segrel na cca 65, sam so bili tudi random freezi. Razlog- en od zatičev tistega stock coolerja je slabo prijel, me je skor kap ko sm vidu, da je samo 3/4 heatsprederja namazano s pasto, saj en vogal sploh stika ni imel. Čim sem zadevo popravil je bila razlika ogromna. Nič več freezov. Poglej še ti.
LP

krneki007 ::

...zataknjena tipka za vklop?

Mad_Lion ::

Evo sem sedaj preveril cpu pa je hladilnik vredu gor. Naredil sem tudi to da sem matično in napajalnik vzel iz ohišja in ju sestavil zunaj pa še vedno isto. Probal zagnati brez vsega samo ram matična in grafična. Če vzamem ven grafo pa začne piskat ko zazna da ni video vira, prav tako piska če ni not ramov.
Tipka ni zataknjena sem že probal izključit vse kontrolne kable iz ohišja in nato prikljapljal enega po enega.
Sedaj mi že počasi zmankuje opcij. Ima mogoče kaj veze to da sem naložil driver za chipset (samo driver nobenega biosa) z uradne intelove strani preden se je sesul?

mr1two ::

Težko bi bil to vzrok. Pa si poskusil kaj z zamenjevanjem komponent- ram, grafika... Konc koncev je pa lahko tudi matična opešala.

solatko ::

Po vsej verjetnosti je matična rekla papa. Za vsak slučaj poizkusi še z drugim napajalnikom.
Delo krepa človeka

Mad_Lion ::

Evo sem sedaj poskusil še z drugim ramom in drugim proc. (Ta napajalnik sem sprobal na drugem kompu kjer dela. Z drugim napajalnikom nisem testiral ker ima samo 20 pinov.) Še vedno isti problem.

Torej mora bit problem nekje v matični. Se mogoče splača tole popravljat? Ker Matična se odziva na vse, daje zvoke npr če ni ramov ali pa rdeča lučka če ni grafe Prav tako mi kaže sliko in skoraj bi mi uspelo prit v bios če se ne bi prej izklopla. Izgleda kot da ji par sekund po vklopu zmanjka elektrike in se zato resetira. Morda je kak kondenzator čeprav ne vidim nobenega napihnjenega. Drugače je super plata ima veliko navijalskih zmožnosti, veliko prikjučkov in podpira 1066 ddr2 rame.

milko27 ::

Odklopi gumb reset na ohišju in probaj.Imel sem podobne težave gumb reset je ustvaril stik vsake toliko časa in računalnik se mi je resetiral tudi po večkrat na dan

Mad_Lion ::

Ni to sem rekel da sem že odklopil vse kontrolne kable od ohišja.

hardfreak ::

Si naredil clear cmos? Včasih to pomaga. Samo to moraš narediti brez elektrike, ker če ne lahko uničiš plato.

Mad_Lion ::

Probal sem najmanj 15x natanko tako kot je opisano v navodilih. Vendar ne pomaga.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bios se ne zažene

Oddelek: Pomoč in nasveti
131313 (996) solatko
»

Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
535676 (4612) svetetko
»

Računalnik se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
4317785 (13908) G_mAn
»

računalnik se ne prižge!

Oddelek: Pomoč in nasveti
142439 (2254) d4vid
»

Asus p8z77 deluxe problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
232286 (2043) Brias

Več podobnih tem