» »

Se da rešiti WDC Scorpio (WD5000BEVT-24A0RT0)?

Se da rešiti WDC Scorpio (WD5000BEVT-24A0RT0)?

CyberPunk ::

Se da še kako rešiti disk WDC Scorpio Blue WD5000BEVT-24A0RT0, ki ga kar naenkrat ne zna več prebrati? Javi, da bi moral biti formatiran (črko v Explorerju pokaže, ampak brez labele, katerakoli aktivnost z njim, vključno s chkdsk, pa pobere zelo veliko časa oz. jo je težko ločiti od neaktivnosti). Kakšnih čudnih zvokov ni.

Zadnjič je pokazalo par kilobajtov slabih sektorjev in pod C5 Current Pending Sector Count je bilo "10" kot "raw value" (če je normalno, je 0).

Probal sem že z drugim ohišjem/kontrolerjem, pa je isto (vsaj v Windowsih). Ima Linux še kakšno opcijo?

MIHAc27 ::

Če imaš gor pomembne podatke, se jih verjetno še da rešit.

Če se ti ne gre za podatke potem je odgovor ne. Disk je za v smeti (če ni v garanciji seveda).

Glede resevanja mislis to, da se odnese v za to specializiran servis in placa? Ali pa se da se kaj narediti doma? V garanciji pa ni vec.

Spajky ::

Sformatiraj samo tisti disk/particijo (ki pokaže črkov, kot si napisal) v enakem datotečnem sistemu/velikosti , kot je bil prej! Nato rešuj podatke z njega na drugi disk s kakšnim Software, primernim za to na DRUGI disk.

Stumbalo ti je datotečni sistem (winsi popravljajo, kolikor se da, ko ne morejo več, pa se vse vsuje!). Vzrok je lahko Quirki v napajanju/napajalcu/elektriki, slabih kontaktih v kompu etc. Veš za drugič 8-) ... delaj bekap redno ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

MIHAc27 ::

Če ne obvladaš sam, potem ja, nesi reševat v kako podjetje. 100€ bo vseeno hitro.
Formatiraj čim manj. Programi za reševanje podatkov ne potrebujejo črke/particije da je ustvarjena. Jo morajo najti sami.
Bo pa verjetno kar trajalo.

Nekako mi je po tretjem chkdsk /f uspelo spraviti zadevo v obtok. Sicer rabi nekaj casa, da zazna in pricne delovati, kopiranje fajlov (USB) na drugo lokacijo pa se giblje od ~10 kB/s do ~22000 kB/s (oz. toliko pac pokaze Total Commander). Nekatere prebere normalno hitro, druge zelo pocasi, nekatere pa po dolgem vztrajanju preskoci.

A ni misljen "chkdsk /r" za to, da preveri in poskusa popraviti celoten disk (za razliko od /f, kjer samo zasedene bloke preverja)? Ker sem ta prvic tudi tega uporabil, ampak sedaj med kopiranjem se vedno najde nove bad sectorje (oz. se obcasno poveca SMART parameter "C5 Current Pending Sector Count").

Slabi kontakti in napajanje... torej bi bilo lahko tvegano to isto ohisje uporabiti kasneje za drug disk (ce je vzrok v njem)?

Han ::

Ko boš zagnal chkdsk/r, je velika verjetnost, da do podatkov sploh ne boš več prišel...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trdi disk, možna okvara

Oddelek: Pomoč in nasveti
252323 (1813) BCSman
»

Problem z diskom

404998 (3858) jonystar
»

Koliko časa preživijo diski (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Diski
6024267 (17910) Sami
»

Trdi disk umira?

Oddelek: Strojna oprema
71034 (675) cegu
»

Trdi disk WD 2TB neprepoznan

164051 (3722) RuN

Več podobnih tem