» »

Plačilo ugotovitve napake pri avtomobilu (dodatno zavarovanje)

Plačilo ugotovitve napake pri avtomobilu (dodatno zavarovanje)

urli ::

Preprodajalci zadnje čase radi ob prodaji rabljenega avtomobila prodajo zraven še dodatno zavarovanje. ker vemo, da je 99.9% teh zavarovalnic totalno gnilih in zagamanih me zanima, kako je v primeru, da imam dokupljeno to zavarovanje, pripeljem avto na servi, oni ga priklopijo na tester, da ugotovijo kaj je narobe (to jasno že stane), pošlejo zahtevek na zavarovalnico ta zahtevek zavrne in jaz tam seveda ne želim popraviti avtomobila, ker bi mi popravilo ohohoh zračunali. sedaj pa me zanima ali sem jaz dolžen servisu plačati pregled vozila pa čeprav je bil ta pregled v prvi vrsti zaradi zavarovalnice, da se ugotovi kaj je sploh narobe? Če ne bi imel zavarovanja, k njim avtomobila sploh ne bi pripeljal. Kaj pravite? Kako je zakonsko to urejeno? Bom moral pregled plačati ali se lahko zgovarjam na kakšne zakone?

Aston_11 ::

Daš kakšen link do tega zavarovanja, da se sploh vidi, kaj to je?

koyotee ::

Drobni tisk brate, ce si kupil garancijo na rabljen avtomobil so te lepo nategnili ;)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Tody ::

Kaj si pa zdej napletel? Zavarovalnica nikoli ne zahteva pregleda avtomobila. Oni lahko slikajo avto da potem ne moreš kakih prask čez dva dni uveljavljat. Če pa si dal 100.000 eur za avto in ne daš 50 eur za pregleda pa tud nevem no :)

Če pa država hoče imeti tehničnega pa to ni lih stvar zavarovalnic se ti ne zdi?

urli ::

Ma to so tista dodatna zavarovanja/jamstvo, ko avto zavaruješ preko "njihove" zavarovalnice - da ti krije določene napake pri motorju itd. Saj tega imaš malo morje pri prodajalcih rabljenih avtomobilov - ko ti prodajo še to podaljšano 12, 24- mesečno jamstvo/garancijo (jasno proti doplačilu). V mojem primeru se gre za renaul-nissan jamstvo, zavarovalnica je pa iz avstrije. Linka pa žal ne morem dati, ker na internetu nič ne najdem (slab znak). Me je pa prišlo to zavarovanje 350€.

Utk ::

Kdo pa misliš, da bo plačal servisu? Če noče zavarovalnica, boš ti. A ti je servis kriv, da so te nategnli?

Vikking ::

Če prav razumem ti govoriš o podaljšani garanciji. Torej garanciji ki nima neposredne zveze med tabo in zavarovalnico. V bistvu si podaljšal tovarniško garancijo.
Vendar se zavedaj, da moraš upoštevati določila in pogoje tega podaljšanja. Se pravi redni servisi pri pooblaščenih serviserjih, originalni deli...

Torej če govorimo o podaljšani garanciji, če pride do okvare in je krito znotraj garancije, za vse poskrbi pooblaščeni servis. Se pravi za popravilo in zamenjavo.

Torej si storil to?: http://www.nissan.si/posebne-ponudbe/po...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vikking ()

mn ::

Za plačilo storitve je odgovoren naročnik storitve, kar si pa verjetno ti.

Šimpanz ::

Jaz sem enkrat kupil avto pa mi je to garancijo prodajalec zraven uturil. Pol mi je pa nehal delovati ventilator v kabini pa je zavarovalnica to zavrnila ker je bila napaka na elektroniki ne pa na ventilatorju. Čez pol leta se začnejo problemi z zapiranjem voznikovega okna, pa zavarovalnica to spet zavrne, ker v garancijski izjavi piše da napak na stikalih leta ne pokriva.
Obakrat sem bil na originalnem servisu in nisem plačal pregleda.

Spajky ::

IMHO to z podaljšanim jamstvom na rabljene avtomobile (če ni to npr. Renault pooblaščena trgovina/servis za Renault in rabljeni Renault pri njih) je samo vaba za naivne ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kupujem osebni avto, pa nimam poima o vozilih.

Oddelek: Na cesti
315143 (3274) matobeli
»

Big Bang 'se zgodi' zavarovanje po 45 dneh... (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22953891 (30584) primorc007
»

PS3 -Big bang se zgodi garancija

Oddelek: Loža
4510488 (9116) solatko

Več podobnih tem