» »

Motorno olje ford f sw-30 in ford mondeo karavan 2.0 tdci

Motorno olje ford f sw-30 in ford mondeo karavan 2.0 tdci

xda develope ::

Zanima me kako je zgoraj omenjeno olje kompaktimilno z ford mondeo karavan 2.0 tdci(diesel)

Miha 333 ::

Najbrž imaš v mislih 5w-30.

Pri motornem olju sta pommebni sta 2 stvari, obe sta navedeni v navodilih za uporabo: viskoznost in raven zaščite (po domače kakovost).

Konkretno je za navedeni avtomobil in motor predpisano:

Viskoznost: 5w-30
Kakovost: ACEA A5/B5 (to vsekakor upoštevaj, še posebej če ne želiš kmalu menjati turbine itd).
Priporočeno pa je olje znamke Ford ali Castrol.

V tej viskoznosti so sicer pogosta tudi olja ACEA A3/B3, kar pa za ta avto/motor NE ustreza, ker ne omogoča dovolj zaščite.

Edit: omenja se tudi specifikacija WSS-M2C913-C, in sicer mora ustrezat bodisi tej (piše zadaj na kanti), bodisi ACEA A5/B5. Poglej še v navodila.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miha 333 ()

GTX970 ::

Letnik vozila ?

Z olji pri novih dizlih ni tako enostavno:
http://www.talkford.com/community/topic...

Če imaš dpf je še bolj pestro.

Od castrola iskalnik:
http://oilselector.castrol.com/c/uk/eng...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GTX970 ()

IL_DIAVOLO ::

Jaz se naceloma ne igram z oljem, ker je zelo obcutljiva zadeva...enostavno peljem k mehaniku, pa mi nalije tocno doloceno olje za moj avto.

Miha 333 ::

Ampak mehanik ima ponavadi samo en sod, v njem pa olje, ki paše v kar največ avtov, vprašanje če tudi v tvojega. Ker pa so težave zaradi napačnega olja lahko vidne šele po mnogo kilometrih, lahko da se ne sekira kaj dosti in pač vlije, kar ima.

Avto je letnik 2006 in ja mislil sem 5w-30 kupil sem olje in danes peljem h mehaniku da zamenja in vnese v računalnik ampak sem se hotel prepričati da je to olje kompaktibilno z mojim avtom.

GTX970 ::

Ampak mehanik ima ponavadi samo en sod, v njem pa olje, ki paše v kar največ avtov, vprašanje če tudi v tvojega.

Samo stran od takega.Časi, ko je bilo olje za vse motorje enako dobro so davno minili.

OP
sem ti prilepil link, uporabi ga.
Or else nalij prvo (mineralno) brozgo, ki ti jo podtaknejo.

SkIDiver ::

Poleg vseh specifikacij, ki jih je navedel Miha 333 je pomembno tudi vprašanje ali ima tvoj avto DPF filter ali ne in kater letnik oz model mondea je! Če ima avto DPF potem je Ford Formula F 5W-30 manj primerno, ker povzroča preveliko sajavost in s tem pacanje DPF-ja in EGR-ja. Zdej, če se voziš na daljše razdalje potem to ne bo predstavljalo težav. Če imaš pa krajše razdalje pa bi jaz priporočal kaj drugega z identičnimi ACEA specifikacijami. Recimo Total olja so bolj primerna za motorje z DFP-jem, še posebej, če gre za motorje iz PSA skupine.

IL_DIAVOLO ::

Miha 333 je izjavil:

Ampak mehanik ima ponavadi samo en sod, v njem pa olje, ki paše v kar največ avtov, vprašanje če tudi v tvojega. Ker pa so težave zaradi napačnega olja lahko vidne šele po mnogo kilometrih, lahko da se ne sekira kaj dosti in pač vlije, kar ima.

A to pri mehaniku za avte, ki jim moras tankat olje pogosteje, ko nafto?

Se poznam z mehanikom in sem tudi vedno poleg ;)

Čez 1 in pol teden bom opravil 1000km na poti do kosova avto pa ja ima dpf filter.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Motorna olja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7820409 (11665) hojnikb
»

Olje za fiesto

Oddelek: Na cesti
121287 (769) louser
»

motorna olja (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6820332 (17382) andromedar
»

Isto motorno olje, kupljeno v različnih trgovinah je različne barve, je tudi kvalitet

4010010 (6999) šernk
»

Twingo-kakšno olje (strani: 1 2 )

6013059 (11537) krneki0001

Več podobnih tem