» »

Davčne blagajne

Davčne blagajne

mihec87 ::

radmannsdorf je izjavil:

kdo mi bo pa kupil blagjano ki podpira internet? moja tega pač ne podpira. je pa prenosna. teh je že tko mala izbira, da ima pa še internet, bo pa verjetno še dražja. sepravi če ne bo država financirala, naj jaz po enem letu menjam blagajno, ker so se oni odločili tako?

Če boš mel srečo se bojo po kakem letu spomnal spet kaj..

perci ::

Ja, zahvali se ostalim, ki goljufajo. Oni so razlog, da se bo to uvedlo.

radmannsdorf ::

solato, mogoče, ampak dvomim da abodo zaradi nas slovencev šli v firmi Elcom to delat http://blagajne.com/registrska-blagajna...
mihec87, sej to. skoz je nekej. sej pravim, ni problema, samo država naj plača menjavo. jaz sem kupil novo in prej kot v enem letu naj še eno novo kupim. in to zaradi šušmarjev ki sploh ne vedo kaj je blagajna in lepo poračunajo brez vsega ter zaradi pijavk ki nategujejo poštene državljane.
perci, z zahvalo ne rešim nič :)

Zgodovina sprememb…

radmannsdorf ::

sicer me pa v resnici ne skrbi preveč, ker 1.9.2015 bo pri nas čez kakšne 5let. najprej moramo vgradit še škatle za GPS cestninjenje, ki ji imamo že kakšne 5 let v avtomobilih, jasno!:)

perci ::

evo80 kun na mesec. Grozno.

GTX970 ::

Si upaš ugibati, kakšna bo cena v slo ?
100e /mesec :)) ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GTX970 ()

49106 ::

perci je izjavil:

evo80 kun na mesec. Grozno.


Gledal si napačno (fiksno) blagajno in spregledal, da nižja cena velja le 6 mesecev.

AndrejO ::

solatko je izjavil:


Kako pa bodo kontrolirali tiste, ki računov sploh ne izdajajo (advokati, zobarji, zdravniki, branjevke......., pa ve samo Gospod).

Uh, kdo jih ne izdaja? V rokah imam račune vseh zgoraj navedenih, kar pomeni, da jih zagotovo izdajajo.

Zdaj pa ... če jih ti kot kupec nikoli ne zahtevaš, serijski utajevalci davka pa ti jih oportuno ne dajo, je to druge vrste težava. Za takšne se bo slej kot prej pokazala razlika med prijavljenimi dohodki in raznimi materialnimi dobrinami (še zlasti, če bodo te štirikolesne), ki ji bo potrebno pojasniti FURS-u.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AndrejO ()

perci ::

Messiah:
Še vedno lahko uporabi eno izmed večih brezplačnih android aplikacij (strošek torej 0) in obstoječ internet na telefonu (ki ga verjetno ima, če ima potujočo trgovino. Edino, kar rabi je mobilni printer (bluetooth), ki ga dobi za manj kot sto ojro.

AndrejO:
Predvsem bo pa moral pojasniti, zakaj obstaja razlika med prijavljenim in tistim, kar bo v navzrkižni kontroli primerjano z DDV obračuni in obračuni davka od dohodka pravnih oseb (in ekvivalenta za SP-je).

radmannsdorf ::

ja seveda. v praksi ni to tko lepo kot se tukaj v debati sliši. jaz mam zdej blagajno ki jo nafilam 1x na teden in zadeva dela super. držim jo v roki, v njej je termo trak in hodim okoli avta in tudi do vrat stranke z njo. zdaj naj pa tiskalnik kupujem, pa ga povezujem s telefonom, posebej filam, telefon naj uporabljam za blagajno in klice.
še enkrat povdarjam, men je čist vseen če je blagajna povezana na furs, podpiram to, ampak naj oni zrihtajo vse kr rabmo mi, ne da bomo spet mi mogli vlagat, ker 10EUR tu, 10EUR tam, pa še 10EUR nekje drugje. se pa nabere. danes pa služit ni lahko.
to je tako kot da bi tebi šef rekel:"v državi je kriza, vsakemu bomo odtrgal 10EUR na mesec", jaz pa bi ti rekel:"ja sej to je samo 10EUR. plačo maš dobro, boš pa že spregledal tiste 10EUR". pač men gredo take scene na jetra. ker se ti euri kar nabirajo.
brezplačna android blagajna? taka da jo lahko uporabljam v sloveniji, da mi vse obračuna tako kot je treba, naredi dnevne in mesečne izpiske. ne vem če obstaja? lahko pa da se motim. takrat ko sem jaz blagajno kupovedal, so bile android blagajne dražje kot cela blagajna taka kot jo imam(330EUR z DDV).

Zgodovina sprememb…

perci ::

V SLO še ne obstaja taka...saj tudi fiskalizacije pri nas še ni.

Verjamem pa, da je zate bolj praktična prenosna blagajna (taka, ki izgleda kot POS terminal). Tudi take bodo na voljo po sprejemljivih cenah.

aerie ::

mitja73 je izjavil:

Kdorkoli je proti davčnim blagajnam goljufa vse nas ostale ki živimo v tej državi, saj je s tem manj denarja za zdravstvo, infrastrukturo, šolstvo .....
Na Hrvaškem se je predvsem gostincem po uvedbi promet "povečal" tudi za 100+ krat!

Ne seri!

Invictus ::

grizl je izjavil:

Pri nas bi se marsikdo še sprijaznil z vsem tem, če bi pobrani denar res šel za javne servise. Tako pa financiramo bančne luknje, ki so brez dna, pa se marsikomu dejansko zdi "mimo".....

Saj dokapitalizacija bank je javni servis. Sam je lastnik država ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

matijadmin ::

perci je izjavil:

Če ne moreš 10 EUR na mesec (vključno z internetnim dostopom) reskirat za ta namen, potem boljše, da zapreš biznis.

Če nimaš internet signala v kakšnih rovtah, lahko pač izdaš račun brez povezave in potem naknadno v 24h izvedeš avtorizacijo računa.

Seem absolutno za to, da sent evade DAV CNE blagajne.

Pro sim, need bluzite pa o rovtah, internet in podobnem. Zataknilo se bo že pri branjevkah, kaj šele odročnih gostilnah, kjer ni ne telefona ne signala za mobilce.

Ne to ne dejstvo, da blagajne niso učinkovite v boju zober tiče a la odvetniki, nista izgovora, da jih ne bi vpeljali. Sta samo razlog, da poleg blagajn še kakšno pametno represijo uvedemo, ker brez očitno ne znamo.

poweroff ::

Hrvatje so uvedli možnost nakupa davčnega kredita, ki ga naložiš na crypto USB ključ. Ko kredit z izdajo računov podjetnik porabi, gre do davčnega urada in naloži novo dobroimetje.

Tehnične rešitve so. Izgovori, da ni signala, da ni tega ali onega, so pa samo bedni izgovori utajevalcev, ki se sedaj bojijo, da je zlatih časov "davčnih oaz" konec.

Davčne blagajne je treba uvesti. Hkrati pa še povečati nadzor nad tem, da nekateri sploh ne izdajo računa.
sudo poweroff

Utk ::

Hkrati s tem je treba zmanjšat birokracijo. Sigurno odpade kup dela, če ima davčna že vse tvoje račune. Zakaj bi pol prijavljal vse ostalo isto kot zdej? Ampak tega ne bo. Ker s tem bi prišparali, to pa ni nikomur v interesu, ker bi treba malo bolj premišljeno spremenit nekaj zakonov, razen prodajalcem, ki se bojo pa bolj ukvarjali s tem kako to preprečit namesto kako potegnit profit.

poweroff ::

Na FURSu so verjetno prvi, ki bi podpisali spremembo, ne, reformo davčne zakonodaje. V smeri poenostavitve sistema.

Žal se pa v to kislo jabolko nihče ne upa ugrizniti.
sudo poweroff

perci ::

Zataknilo se bo že pri branjevkah, kaj šele odročnih gostilnah, kjer ni ne telefona ne signala za mobilce.

Pri Hrvatih je od vseh silnih zgodb o nedostopnosti interneta na koncu zgolj 25 zavezancev dobilo odobritev Hakom, da dejansko nimajo dovolj dobre pokritosti z omrežjem. Od tega nekateri sploh niso v nobenih rovtah ampak v kleteh Zagreba.

Če se prav spomnim je bil določen standard, da mora biti vsaj 256k, čeprav za tisti minimalen promet bi dejansko zadostovalo tudi 56k (torej prastari telefonski modem).

Pri nas je pokritost prebivalstva z GPRS nekaj čez 99%. Skratka, argumenti o nepokritosti so buče.

jan_g ::

Utk je izjavil:

Hkrati s tem je treba zmanjšat birokracijo. Sigurno odpade kup dela, če ima davčna že vse tvoje račune. Zakaj bi pol prijavljal vse ostalo isto kot zdej? Ampak tega ne bo. Ker s tem bi prišparali, to pa ni nikomur v interesu, ker bi treba malo bolj premišljeno spremenit nekaj zakonov, razen prodajalcem, ki se bojo pa bolj ukvarjali s tem kako to preprečit namesto kako potegnit profit.


Ja, sam res, če bo real-time povezava za izdajo računov s fursom, potem bi lahko kar furs vodil ta del računovodstva vsem podjetjem (vse avtomatizirano, jasno). In bi tako odpadlo nekaj dela tako na strani podjetij kot fursa.

...:TOMI:... ::

Kam bo dal FURS te odvečne ljudi? Tako, kot je v navadi, nikamor, zaposlili bodo še nove prisklednike.

Lahko bi pa cariniki in odvečni dacarji postali konobarji, tako bi bil nadzor nad njimi res učinkovit, saj bi skrbeli za resnično uporabo blagajn.

Tole o 99 % pokritosti je iz trte zvito.
Tomi

GTX970 ::

Glede na dejstvo. da imajo sedaj Hrvati celoten sistem že razvit&utečen, bi ga lahko kupili od njih, da neib kdo izumljal tople vode/kolesa.
Vendar ne, bo se šlo po dobri Slo navadi razvijati sistem iz nule in za masten denar, na koncu bo rezultat napol delujoč in preplačan sistem, z po možnosti skritim/zaprtim standardom :|.

komentar iz durgega foruma:
Pa kdaj vam bo prebilo da davčne blagajne ne rešuje ničesar, kar ni že rešeno sedaj? Ne rešujejo neizdaje računov in zo je glavni problem. Vse ostalo je rešeno že sedaj z virtualnimi. To kar predlagajo sedaj je isto sranje, samo lenobo inšpektorjev podpirajo, da se bodo podatki prenašali k njim, namesto, da tebi pošljejo dopis in jim moraš v treh dnevih poslat podatke iz virtualne blagajne.
Torej kup stroškov za nič novega, boljšega. To je problem.

49106 ::

Če so davčne blagajne zlata kura, zakaj je Hrvaška v ravno tako globokem dreku?

Strinjam se, da so nujne. Sploh, če se želiš v komunistični državi lotiti JU.

perci ::

Glede na dejstvo. da imajo sedaj Hrvati celoten sistem že razvit&utečen, bi ga lahko kupili od njih, da neib kdo izumljal tople vode/kolesa. Vendar ne, bo se šlo po dobri Slo navadi razvijati sistem iz nule in za masten denar

Zakaj misliš, da bi Hrvaška firma Apis slovenski Finančni upravi karkoli manj zaračunala kot kdo drug?

V resnici je sistem precej preprost (ga zna naredit tule pol forumašev), problem je samo arhitetktura in dimenzioniranje. Skratka, 24/7 delovanje, zmožnost avtorizirati 1000 računov na sekundo in 10.000.000 na dan. To je edini problem.

In verjemi, da Apis tega know howa ne bo poceni prodal.

ZaphodBB ::

In verjemi, da Apis tega know howa ne bo poceni prodal.

Medtem, ko Comtrade, Astec ali SRC bodo pa to naredili po prijateljski ceni?
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ZaphodBB ()

Isotropic ::

skalabilnost lahko zagotoviš tudi v povezavi z AWS recimo.

Duncaneo ::

Davčne blagajne vsekakor uvest, vendar dokler se razmišljanje ljudi ne bo spremenilo ne bo nobenih koristi. Ko bo nekdo rekel da je brez računa 20% ceneje, kot z računom bo žal večina izbrala to opcijo.
Pri uvedbi najti podobno rešitev kot hrvati z SMS-i, kjer tisti ki ne izda računa ima bojazen pred anonimno prijavo in posledično inšpekcijsko kontrolo ter kaznijo. In mu niti na misel ne pride, da ponudi storitev brez računa. Dokler pa ni strahu oziroma občutka po izgubi denarja ne bo nič iz tega. Ker očitno samo strah pred odvzemom denarja daje neke rezultate.
Težave pri mobilnih blagajnah? Ali je težava pri pošiljanju sms-a, ga pa pošlje takoj ko ima omrežje, torej problem rešen.
Vedno se najdejo izgovori pri nasprotnikih blagajn, zakaj že? Če ni kaj prikrivati, ni nobenih skrbi. Odvetniki so najbolj skočili v luft, ja seveda, ti najbolj mešetarijo.
Je pa pri nas drug problem, ki je največji. Vsi se med sabo poznajo in imajo veze, tako imajo eni od drugih koristi(korupcija- kolegi na davčni, kolegi sodniki,odvetniki, kolegi poslanci... ) in tako se rešujejo marsikatere težave.

V končni fazi ni težava v enem špricarju, eni storitvi frizerke,... za katerega ti nekdo ne da računa, težava je v končni-letni obdavčitvi, (davčni razredi)suma sumarum, prijavi negativnih bilanc in še pa še, kar potegne za sabo kar nekaj denarja.
Je pa res da bodo pri uvedbi spet zaslužili nekateri, ki dobavljajo blagajne in programsko opremo. To pa je že spet druga zgodba, na sončni strani alp.

GTX970 ::

Neke akcije s slikanjem računov (sms style) je Durs imel kako leto nazaj http://www.had.si/blog/2013/07/02/durs-... .
Vendar ne vem, zakaj jih nehali izvajati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GTX970 ()

49106 ::

In kako to zgleda, če besedo zamenjaš z drugo

Videonadzor vsekakor uvest, vendar dokler se razmišljanje ljudi ne bo spremenilo ne bo nobenih koristi.


Vedno se najdejo izgovori pri nasprotnikih videonadzora, zakaj že? Če ni kaj prikrivati, ni nobenih skrbi.



Še enkrat vprašam: Zakaj so Hrvatje, kljub davčnim blagajnam, tako globoko v dreki kot mi?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

Mavrik ::

49106 je izjavil:


Še enkrat vprašam: Zakaj so Hrvatje, kljub davčnim blagajnam, tako globoko v dreki kot mi?


A boš se že enkrat zjasnil kaj točno misliš z "globoko v dreku" in kaj točno si naumil, da je ta "drek" v tvoji glavi povezan z davčnimi blagajnami?
The truth is rarely pure and never simple.

perci ::

ZaphodBB je izjavil:

In verjemi, da Apis tega know howa ne bo poceni prodal.

Medtem, ko Comtrade, Astec ali SRC bodo pa to naredili po prijateljski ceni?

Kdo je to rekel? Mi polagaš besede v usta?

49106 ::

Mavrik je izjavil:

49106 je izjavil:


Še enkrat vprašam: Zakaj so Hrvatje, kljub davčnim blagajnam, tako globoko v dreki kot mi?


A boš se že enkrat zjasnil kaj točno misliš z "globoko v dreku" in kaj točno si naumil, da je ta "drek" v tvoji glavi povezan z davčnimi blagajnami?


Strmo zadolževanje=Drek. Davčne blagajne naj bi pobrale nekaj miljard. Hrvatom ali ne služijo kot so si zamislili, ali pa je problem nekje drugje ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

Mavrik ::

49106 je izjavil:


Strmo zadolževanje=Drek. Davčne blagajne naj bi pobrale nekaj miljard. Hrvatom ali ne služijo kot so si zamislili, ali pa je problem nekje drugje ;)


Hmm, na kateri točki si ti prišel do zaključka, da bi morale davčne blagajne strmo zadolževanje ustaviti lastnoročno? Da je to dovolj? S kje ti tole pobral, oz. si si to kar zmislil?

S kje si sploh pobral matematiko, da se ti zdi da so samo davčne blagajne dovolj? Zakaj misliš da je to pomembna metrika za primerjavo?
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()

49106 ::

Če nam manjka nekaj miljard letno, in te miljarde naekrat začaramo, potem upravičeno pričakujem, da se ne bomo več zadolževali. Lahko bi celo začeli vračati stare dolgove.

trololo2 ::

perci je izjavil:

Ja, zahvali se ostalim, ki goljufajo. Oni so razlog, da se bo to uvedlo.


Ne sprejmem(mo) te razlage. Razlog za uvajanje je požrešna država, ki nima nikoli dosti. Celo temo že opravičuješ tole novo birokratizacijo, koga briga če pride dodatni strošek samo _vstavi_poljuben_znesek. Nekaj € tu, nekaj tam, na lestvici po konkurenčnosti pa padamo leto za letom.

ZaphodBB ::

Kdo je to rekel? Mi polagaš besede v usta?

Takšna je implikacija, kje pa misliš da bo FURS dobil svoj sistem?
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

Mavrik ::

49106 je izjavil:

Če nam manjka nekaj miljard letno, in te miljarde naekrat začaramo, potem upravičeno pričakujem, da se ne bomo več zadolževali. Lahko bi celo začeli vračati stare dolgove.


Mislim da se komot lahko oba strinjava, da se s takim trolanjem kot je tvoje, ne splača ukvarjati - vsaj dokler ne boš sposoben odgovoriti na moja vprašanja. Vsaj dokler ne boš znal razmišljati o vzrokih in posledicah.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()

perci ::

ZaphodBB je izjavil:

Kdo je to rekel? Mi polagaš besede v usta?

Takšna je implikacija, kje pa misliš da bo FURS dobil svoj sistem?

To ti impliciraš. Jaz sem repliciral na post, iz katerega je razvidno, da naj bi bilo ceneje, če plačamo to zadevo Apisu. Jaz trdim, da Apis v enačbi še ne pomeni cenejše rešitve.

Sicer si pa pozabil na kar nekaj firm s katerimi FURS sodeluje, npr. RRC, ZZI, Sapphir,...skratka, čisto dovolj jih je, da se vzpostavi konkurenca. Pa še kakšna od zunaj (npr. Apis) lahko pride.

Mavrik ::

trololo2 je izjavil:


Ne sprejmem(mo) te razlage. Razlog za uvajanje je požrešna država, ki nima nikoli dosti. Celo temo že opravičuješ tole novo birokratizacijo, koga briga če pride dodatni strošek samo _vstavi_poljuben_znesek. Nekaj € tu, nekaj tam, na lestvici po konkurenčnosti pa padamo leto za letom.


Če moraš krasti za to da si konkurenčen, potem imaš v firmi resen problem. Obenem pa vsespošne kraje resno omejujejo konkurenčnost in sodelovanje gospodarstva s tujimi firmami - namreč ko te paraziti spodkopavajo lokalno, ne moreš legalno poslovati s tujino in tako vnašati kapital v državo. Obenem ne črpamo dovolj sredstev z EU (ker EU pač ne tolerira vsesplošnega goljufanja in se tako firme ne prijavljajo na razpise) in tujci nočejo vlagati v gospodarstvo, kjer se jih na veliko nateguje.

Država v primerjavi s tujino pač ni nadpovprečno požrešna, niti niso naši davki za podjetja in gostilne (okoli katerih se davčne blagajne vrtijo a ne?) bistveno višji od sosednjih držav, tako da je tvoj argument o nekonkurenčnosti nesmiseln. Kvečjemu si polena pod noge mečemo ker sploh toleriramo kulturo kraje vsepovsod. Ogromno uspešnih v Sloveniji ustanovljenih firm je preprosto nehalo poslovati pri nas glih zaradi tvojega odnosa - uspešni s paraziti pač NOČEJO poslovati. Kar škodi vsem nam.
The truth is rarely pure and never simple.

trololo2 ::

Se pravi trdiš da po uvedbi davčnih blagajn bodo naša podjetja še bolj konkurenčna? Proti avstrijskim ki tega stroška nimajo?

Saj nisi resen. Povečalo se bo davčno breme nič drugega, tudi za tiste ki do zdaj niso goljufali.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: trololo2 ()

Mavrik ::

trololo2 je izjavil:

Se pravi trdiš da po uvedbi davčnih blagajn bodo naša podjetja še bolj konkurenčna? Proti avstrijskim ki tega stroška nimajo?


Ne, ne pravim tega, niti nisem nikjer tega napisal. Če bi res prebral moje sporočilo, pravim da bomo postali konkurečni, ko ne bo ponarejanje dokumentov standard v gospodarstvu in se nas bo EU kot celota nehala izogibati zaradi tega. Konsistentno preganjanje davčnih utaj je predpogoj k temu in spremembi odnosa, pri čemur pa mislim da davčne blagajne bodo pomagale.
The truth is rarely pure and never simple.

perci ::

Pa kva je z vami. Kater slovenski branjevec konkurira danes avstrijskemu?

Kateri pajzl, ki si ne more privoščit 200 eurov za blagajno konkurira avstrijskemu?

Al misliš, da je problem Mercator? Ne boš verjel, tudi Spar, Hofer, Lidl bodo morali uvesti blagajne.

Torej o kakšni konkurenci ti govoriš?

trololo2 ::

perci je izjavil:


Al misliš, da je problem Mercator? Ne boš verjel, tudi Spar, Hofer, Lidl bodo morali uvesti blagajne.


Tisti zunej meje ne. Na s.p.-je si pa kar pozabil? Tudi ti delajo za tujino-.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: trololo2 ()

ZaphodBB ::

Povečalo se bo davčno breme nič drugega, tudi za tiste ki do zdaj niso goljufali.

Does not compute.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

trololo2 ::

ZaphodBB je izjavil:

Povečalo se bo davčno breme nič drugega, tudi za tiste ki do zdaj niso goljufali.

Does not compute.


Večji stroški ukvarjanja z državo so efektivno nov davek.

perci ::

Prej si se ukvarjal z brisanjem računov in davčnimi utajami, sedaj se boš pa s tem, da računov ne boš brisal in da ne boš davčno utajeval. Stroški ukvarjanja z državo kvečjemu manjši kot prej. Pa še pravičnejše porazdeljeno breme.

Najboljše je pa to, da boš šel miren spat, ker te ne bo strah, da te bo čez tri leta davčna preganjala zaradi utaje, ki si jo storil danes. Dober spanec je pa tudi nekaj vreden, ne?

49106 ::

Če moraš krasti za to da si konkurenčen, potem imaš v firmi resen problem.


Težko je biti konkurenčen, če se na trgu uveljavi veliko podjetje, ki si od države izbori bistveno boljše pogoje.

Obenem pa vsespošne kraje resno omejujejo konkurenčnost in sodelovanje gospodarstva s tujimi firmami


Kaj pa delaš s tem, da kot regulator nekomu daješ boljše pogoje?

Država v primerjavi s tujino pač ni nadpovprečno požrešna, niti niso naši davki za podjetja in gostilne (okoli katerih se davčne blagajne vrtijo a ne?) bistveno višji od sosednjih držav, tako da je tvoj argument o nekonkurenčnosti nesmiseln.


Kamot plačuješ 10% davek na dobiček, in če ti bo dejansko tam všeč, bo stopnja dohodnine znašala le 10%. Madonca, kakšne veleume imamo v JU. Celo take, da nas primerjajo z Avstrijo, Nemčijo in Švico, čeprav je realnost Hrvaška, Madžarska in morda kakšna Uganda.

perci ::

Madonca, kakšne veleume imamo v JU. Celo take, da nas primerjajo z Avstrijo, Nemčijo in Švico, čeprav je realnost Hrvaška, Madžarska in morda kakšna Uganda.

Res je. Zato tudi rabimo blagajne. Če bi bili bolj podobni Avstriji, Nemčiji in Švici jih ne bi rabili. Stvar mentalitete davkoplačevalcev.

ZaphodBB ::

Večji stroški ukvarjanja z državo so efektivno nov davek.

Still does not compute. Kako je nekaj, kar si itak dolžan početi večji strošek? U mad bro?
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

49106 ::

Ne rabiš nujno krast, da bi plačevali manj davka. Res je pa, da ne morejo vsi seliti podjetja v tujino. Opcija 2 je vsekakor bolj vabljiva, nisi kriminalc, pa še več ti ostane.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

trololo2 ::

perci je izjavil:

Prej si se ukvarjal z brisanjem računov in davčnimi utajami, sedaj se boš pa s tem, da računov ne boš brisal in da ne boš davčno utajeval. Stroški ukvarjanja z državo kvečjemu manjši kot prej. Pa še pravičnejše porazdeljeno breme.


A si pozabil da sva govorila za tiste ki že zdaj plačujejo vse davke? Ti bojo zdaj imeli večje stroške.

ZaphodBB je izjavil:

Večji stroški ukvarjanja z državo so efektivno nov davek.

Still does not compute. Kako je nekaj, kar si itak dolžan početi večji strošek? U mad bro?


Kvečjemu ti ne znaš razmišljati. Seveda je (dodaten)strošek če si pri nas "dolžan" početi, v Avstriji pa ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: trololo2 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FURS Preveri račun (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
813163704 (47954) PINki
»

Davčna blagajna za društvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6223118 (7482) Kosek1
»

Odgovornost razvijalca (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
517209 (4902) Okapi
»

bar/gostilna možno plačilo edino in samo z gotovino? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7316124 (13903) Pithlit

Več podobnih tem