» »

Google Glass se vrača z Intelom

Google Glass se vrača z Intelom

Google Glass je združljiv tudi z dioptrijskimi očali

vir: Wikipedia
Ars Technica - Google Glass do sedaj ni bil pretirana uspešnica, pričakuje se npr. da bo postal uspešen v specializiranih področjih, ne pa v vsakdanu. K temu kaže tudi počasno opuščanje že razvitih aplikacij, kot je to storil Twitter z uradnim odjemalcem za Glass. A vseeno se že dlje pričakuje javno predstavitev, do sedaj je Google naglavni dodatek prodajal le izbranim srečnežem, Glass Explorerjem, večinoma razvijalcem in novinarjem. Prva pričakovanja za javno predstavitev so omenjala leto 2014, a se je izid zavlekel, zdaj je pričakovan za leto 2015. Najnovejša poročila Wall Street Journala zdaj pravijo, da bo izid prihodnje leto podkrepil Intel, saj naj bi končnim uporabnikom namenjena izdaja Google Glassa uporabljala njihove procesorje.

Trenutna omejena izdaja, Google Glass Explorer, sicer uporablja centralni procesor Texas Instruments OMAP 4430, dvojedrni čip, ki je podoben tistemu iz Galaxy Nexus. Prav TI-jev čip je razlog, da Galaxy Nexus ni prejel nadgradnje na Android 4.4, saj je TI opustil razvoj sistemskih čipov, zaradi česar tudi ni bilo več razvoja gonilnikov. Jasno je, da torej Google ne more javnosti ponuditi kar obstoječe različice (poskus nadgradnje Glass Explorerja na Android 4.4 je prinesla zgolj in le težave), niti to ne bi bilo smotrno, saj so procesorji od takrat napredovali. Moderen procesor bo energijsko bolj učinkovit, skupaj z modernejšo baterijo pa bi lahko uporabniki dobili bistveno daljšo avtonomijo.

Skupaj z novim partnerjem za procesorje WSJ omenja prav Intelovo željo, da bi Glass postal dodatek za delovna okolja, omenjajo predvsem bolnišnice in izdelovalne obrate, kar bi podkrepili s temu namenjenimi aplikacijami. Ni še jasno, kater procesor naj bi se nahajal v novi izdaji pametnih očal, a se omenja podoben procesor, kot se nahaja v zapestnici MICA, sicer pa ima Intel precej obsežno družino Atom ter družino Quark, namenjeno povezanim napravam (Internet of Things).

7 komentarjev

RejZoR ::

Svoj čas se je preganjalo piflarje zaradi špeglov, zdej pa kot kaže folk tekmuje v tem kdo bo imel bolj debilne okvirje in sedaj celo koliko elektronske šare boš imel obešene gor. Očitno sem jezst edini mamut, ki gre v nasprotno smer in stremim k temu, da imam čim manj opazne leče...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

pegasus ::

Naravna nihanja v modi ... ne skrbi, v naslednjem ciklu boš spet moderen, če ostaneš, kakršen si.

PrimozR ::

Hja, nekateri nosijo 'dioptrijska očala' brez dioptrije, kot modni dodatek... Jaz sicer vsakodnevno leč ne nosim, a bi bil raje brez očal če bi bilo možno :)

Sicer pa IMO Google Glass ne bo postal stalnica. Kot se predvideva morda v specializiranih namenih (razvili so recimo app, ki kaže osnovne podatke pilotom, mislim da airspeed in heading), v vsakdanu pa ne. Ure ja, Glass ne.

vostok_1 ::

Glass pomojem tud ne, vsaj še dolgo časa ne. Ne toliko zaradi tehničnih težav, ampak enostavno ljudje se ne bodo počutili prijetno v družbi ko bo potencialna kamera merila direkt v njih. Mobitele se še razmeroma, da nadzorovat v manjši skupini, ker je pač očitno. Je enostavno cock block za zabavo.

hojnikb ::

Ko sem sprobal tazadnjo revizijo tega glassa, je bla cela žalost. Od slabega displaya do boge odzivnosti. IMO majo še ogromno dela, dokler tole rata približno uporabno za mase.
#brezpodpisa

carota ::

Zaživelo bo šele, ko se bo dalo snemat POV full HD porn. :D

Looooooka ::

So že posneli.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
6529743 (22711) Assass1n
»

Znane specifikacije Google Glass (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
5720959 (16303) dr.Akula
»

Razkrite manjkajoče specifikacije Google Glass, pridobljen root

Oddelek: Novice / Android
3411997 (9400) smash
»

Google I/O - 1. dan

Oddelek: Novice / Ostalo
4418394 (15941) genesiss

Več podobnih tem