Forum » Operacijski sistemi » [Ubuntu] autostart skripte
[Ubuntu] autostart skripte
urosz ::
Želim, da se mi določena skripta požene ob vsakem zagonu računalnika.
Skripta se nahaja v /etc/init.d/skripta in ima executable pravice. Vse poti za zagon drugih servisov znotraj te skripte so absolutne. Zgleda nekako tako:
Skripto sem dodal v startup z: sudo update-rc.d skripta defaults
Output:
Zgleda vse ok, vendar ne deluje. Skripta se ne požene, poleg tega pa se računalnik noče niti zaustaviti (predvidevam, da ne more ubiti skripte - ko skripto oodstranim s startupa, se zaustavi normalno).
Prosim za pomoč :P
Skripta se nahaja v /etc/init.d/skripta in ima executable pravice. Vse poti za zagon drugih servisov znotraj te skripte so absolutne. Zgleda nekako tako:
#!/bin/sh ### BEGIN INIT INFO # Provides: skripta # Required-Start: $remote_fs $syslog # Required-Stop: $remote_fs $syslog # Default-Start: 2 3 4 5 # Default-Stop: 0 1 6 # Short-Description: ... # Description: ...... ### END INIT INFO koda ...
Skripto sem dodal v startup z: sudo update-rc.d skripta defaults
Output:
Adding system startup for /etc/init.d/skripta ... /etc/rc0.d/K20planet-hbbtv -> ../init.d/skripta /etc/rc1.d/K20planet-hbbtv -> ../init.d/skripta /etc/rc6.d/K20planet-hbbtv -> ../init.d/skripta /etc/rc2.d/S20planet-hbbtv -> ../init.d/skripta /etc/rc3.d/S20planet-hbbtv -> ../init.d/skripta /etc/rc4.d/S20planet-hbbtv -> ../init.d/skripta /etc/rc5.d/S20planet-hbbtv -> ../init.d/skripta
Zgleda vse ok, vendar ne deluje. Skripta se ne požene, poleg tega pa se računalnik noče niti zaustaviti (predvidevam, da ne more ubiti skripte - ko skripto oodstranim s startupa, se zaustavi normalno).
Prosim za pomoč :P
urosz ::
Deluje. Nikjer ne obtiči.
Težava je bila sprva v tem, da ne vrača "exit 0". To sem popravil, ampak še vedno nič. :P
Težava je bila sprva v tem, da ne vrača "exit 0". To sem popravil, ampak še vedno nič. :P
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Vodič] Router v študentskem domu (Eduroam) (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 65230 (701) | tramvaj |
» | systemctl zagon programaOddelek: Pomoč in nasveti | 1165 (1126) | korenje3 |
» | iSCSI autostartOddelek: Programska oprema | 774 (723) | dëych |
» | Linux par zadevOddelek: Operacijski sistemi | 915 (842) | ghaefb |
» | Service v linuxuOddelek: Operacijski sistemi | 972 (821) | dr.J |