Forum » Operacijski sistemi » Service v linuxu
Service v linuxu
2g00d4u ::
Mene zanima kako ali kam je treba vpisat da se mi nek določen program zašene ko se linux zaštarta...tak kot npr SSH,....
CCfly ::
Konfiguracijske datoteke v /etc/rc.d (vsaj v Slackware-u so tukaj). Imas vec teh skript, ki jih sistem zazene. SSH servis imam jaz ze vpisan v /etc/rc.d/rc.inet2 ce se ne motim. Ime SSH deamona je seveda sshd.
moj_nick ::
Nekateri jih imamo v /etc/init.d/ (Gentoo in še katera)
Za njihovo aktivacijo ob start-upu povej, katero distribucijo imaš.
Za njihovo aktivacijo ob start-upu povej, katero distribucijo imaš.
110111001001010001010000
dr.J ::
/usr/bin/redhat-config-services in odkljukaš kar želiš, da se v določenem runlevlu požene. grafični način = runleve l5, tekstovni pa 3.
Seveda moraš imeti ta katet inštaliran in ga poganjati kot root.
Seveda moraš imeti ta katet inštaliran in ga poganjati kot root.
2g00d4u ::
Sej to čist zastopim, samo kako bi pa dodal nek service ko ga ni v folderju /etc/init.d/. Ga morn kr v tja folder linkat in potem samo redhat-config-services odlkjukam al kako gre to, ker men tako ni delovalo
CCfly ::
Tiste datoteke v folderjih so skripte, v njih pa so spisani deamoni (servisi) ki se morajo zagnati. Verjetno moras v eni od datotek samo odkomentirati ustrezno vrstico.
Kar pomeni da pod nobenih pogojem nic ne linkas v ta direktorij. Pa uporabljaj absolutne poti, ker se te skripte ne zaganjajo v lupini.
Sicer pa a ti tisto kar je napisal dr.J ne deluje. Predvidevam da tudi on uporablja Fedoro.
http://fedora.redhat.com/projects/config-tools/redhat-config-services.html
Kar pomeni da pod nobenih pogojem nic ne linkas v ta direktorij. Pa uporabljaj absolutne poti, ker se te skripte ne zaganjajo v lupini.
Sicer pa a ti tisto kar je napisal dr.J ne deluje. Predvidevam da tudi on uporablja Fedoro.
http://fedora.redhat.com/projects/config-tools/redhat-config-services.html
> Sicer pa a ti tisto kar je napisal dr.J ne deluje
Kaj ne deluje? Ja, uporabljam FC1 in ti zagotovim, da meni dela. Če ne verjameš, bom naredil en snapshot.
Kaj ne deluje? Ja, uporabljam FC1 in ti zagotovim, da meni dela. Če ne verjameš, bom naredil en snapshot.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dr.J ()
moj_nick ::
Sej to čist zastopim, samo kako bi pa dodal nek service ko ga ni v folderju /etc/init.d/.
Service se doda v /etc/init.d, ko ga inštaliraš. Na tebi pa je, da ga konfiguriraš in ročno poženeš (za zagon glej dr.J-jev post). Tako bo začel normalno delovat.
110111001001010001010000
> ... samo kako bi pa dodal nek service ko ga ni v folderju /etc/init.d/.
tako, kakor piše v priloženih navodilih.
In za ssh (ne za openssh) so ta navodila zraven. Preverjeno.
tako, kakor piše v priloženih navodilih.
In za ssh (ne za openssh) so ta navodila zraven. Preverjeno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | iSCSI autostartOddelek: Programska oprema | 769 (718) | dëych |
» | Gentoo,wpa_supplicant,v študentskih domovihOddelek: Programska oprema | 2686 (2308) | zee |
» | Linux-localhostOddelek: Operacijski sistemi | 1974 (1488) | 'FireSTORM' |
» | Linux par zadevOddelek: Operacijski sistemi | 906 (833) | ghaefb |
» | RH 7.2 dialup + StarOffice5.2 vprasanjaOddelek: Operacijski sistemi | 1130 (982) | |Luka| |