» »

Memory owerflow napaka

Memory owerflow napaka

GummyBear ::

Na starejši ASUS-ov prenosni računalnik želim namestiti Windows XP SP3 in pri bootanju s CD-ja dobim napako v naslovu (CDBOOT: Memory owerflow error). Napaka se pojavi takoj za napisom "Press any key to boot from CD". Sicer pa naj bi se računalnik vsake toliko časa sesul, zaradi česar sem tudi nameraval formatirati (da izločim možnost softwarske napake). Zaenkrat prenosnik dela v redu, razen tega, da ne morem bootati v Windows XP in pa CD-ROM škrta preden prebere kakšen CD. Konfiguracija računalnika: 3GB DDR2, 320 GB diska, Intel Core2Duo T5750 - 2000MHz.

Kaj bi bilo narobe? Kako ga pripravim do tega, da se bo sesul, da vidim v čem je problem?

popster ::

Probaj dat na usb ključ kak ubuntu da vidis če se tam sesuva. Tukajle imas navodila.

Sej kak windows 8 če bi ti delal lahko tudi instaliraš na/z usb ključa, ker lahko da ti tudi slabo bere cdje.

GummyBear ::

Trenutno izvajam memtest. Bootal sem z Ubuntu Live CD in boota normalno... nisem pa še preizkusil sistema s CD-ja. Bom kasneje, če se ne bo test predolgo zavlekel. Na računalnik želim namestiti Windows XP, ker mi je tako naročeno - računalnik ni moj, tako da mi je vseeno kaj je gor. Sedaj je nameščen Windows XP in naj bi se občasno sesul.

Preizkusil bom še CrystalDiskInfo, da vidim če je disk v redu. Pa mogoče še kak benchmarking spustim čez oz. nekaj, kar obremeni sistem, da vidim če se bo sesul. Potem pa mi zmanjka ideje.

tony1 ::

Lahko je zanič tudi plošček ali pa sam CD-ROM pogon.

GummyBear ::

Za bootanje še ne vem, bom probal dobit še kakšen Windows XP in preveril ali se problem ponovi. Včeraj sem končal memtest in ni bilo nobene napake. Sicer sem naredil samo 1 pass (1 ura in 15 minut), ker potem ni bilo več časa, ampak če bi bil kriv RAM, bi se to že pokazalo. Danes sem dal nek gamerski benchmark in kljub obremenitvi se sistem ni sesul. Ostane mi še pregled diska, ki ga bom izvedel v naslednjih urah. Če tudi na disku ni nobenih napak, po moji logiki ni problem v strojni opremi, ali pač? Edina rešitev, ki jo še potem vidim je format in reinstall OS. Bi še kaj lahko preveril preden se lotim formatiranja?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

inštalacija windows xp s trdega diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
282929 (2069) ngc2392
»

gonilniki za wireless

Oddelek: Pomoč in nasveti
271329 (867) crniangeo
»

MBR (master boot record) težava

Oddelek: Operacijski sistemi
112329 (2206) Icematxyz
»

Windows xp bluescreen

Oddelek: Pomoč in nasveti
222008 (1689) Duhec
»

namestitev Microsoft Windows XP Professional

Oddelek: Operacijski sistemi
112011 (1854) opeter

Več podobnih tem