Forum » Loža » Modrostni zob
Modrostni zob
chrispy ::
Pozdravljeni!
Pred časom mi je začel rasti modrostni zob, tko da zdej počasi nekako "leze" ven iz dlesni. Stvar res zelo boli, pa nekako mam občutek, da se mi cela čeljust premika zaradi tega, ker v zadnjih 2 dneh sploh nemorem več normalno ugrizniti, ker je leva stran zobovja nekako "višja" od desne (tam kjer raste modrostni zob). What to do :/? Če grem k zobarju mislite, da je kakšna možnost da mi dajo aparat za zobe zastonj? Da mi še ostale malo zravna ker nimam ravno najbolj ravnih zob ampak ker sem 18 nisem bil upravičen do zastonj aparata.
Pred časom mi je začel rasti modrostni zob, tko da zdej počasi nekako "leze" ven iz dlesni. Stvar res zelo boli, pa nekako mam občutek, da se mi cela čeljust premika zaradi tega, ker v zadnjih 2 dneh sploh nemorem več normalno ugrizniti, ker je leva stran zobovja nekako "višja" od desne (tam kjer raste modrostni zob). What to do :/? Če grem k zobarju mislite, da je kakšna možnost da mi dajo aparat za zobe zastonj? Da mi še ostale malo zravna ker nimam ravno najbolj ravnih zob ampak ker sem 18 nisem bil upravičen do zastonj aparata.
- polepsal: Mavrik ()
m0LN4r ::
Najverjetneje ti bodo modrostne operativno odstranili, če imaš še zdaj težave.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
hm... misliš da bi se dalo "izsiliti" kakšen zobni aparat? Ker ko sem bil mlajši starši nekako niso bili dovolj zainteresirani da bi si čas vzeli pa me dejansko peljali na pregled k ortodotnu čeprav sme takrat dobil napotnico od zobozdravnice. Ko pa sem sam zobarco spraševal glede te zadeve ko sem bil 17 pa je rekla, da lahko kvečjemu kot samoplačniško, ki pa ni poceni :/ .
Boobiz ::
Ponavadi je normalno, da boli ko modrostni ven prileze. Običajno po parih tednih neha bolet in običajno počakajo par mescev, da vidijo kako raste in, če je operacija sploh potrebna. Tvoj primer se mi zdi že tak precej resen, tako da čimprej pokliči zobarja in naj ti svetuje oz. naštima napotnico za kirurga.
I'm drunk, what's your excuse?
kodsiti1 ::
Jaz sem sel k ortodontu mi je dal napotnico in sem sel na rentgen zob potem pa mi je rekel da bo potrebno enega odstraniti, sicer me se nic ne boli ampak pravi da bi sigurno prislo do vnetja... Pomoje ti ga bojo izpulili, aparata pa ne bos dobil zastonj zal samo do 18leta pa se to mislim da moras napotnico imeti pred 16letim...
korenje3 ::
v srbijo se zapel pa naj ti tam dajo aparat gor. bo 10x ceneje.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
hamez66 ::
Zanimivo, kako sam nisem niti vedel, kdaj točno so mi zrastli modrostni zobje. Nekateri imajo pa takšne probleme, da jih morajo odstranit.
Gladi ::
hm... misliš da bi se dalo "izsiliti" kakšen zobni aparat? Ker ko sem bil mlajši starši nekako niso bili dovolj zainteresirani da bi si čas vzeli pa me dejansko peljali na pregled k ortodotnu čeprav sme takrat dobil napotnico od zobozdravnice. Ko pa sem sam zobarco spraševal glede te zadeve ko sem bil 17 pa je rekla, da lahko kvečjemu kot samoplačniško, ki pa ni poceni :/ .
Ne ni možno izsiliti, vsekakor se pa splača nekej denarja vložit v to, predlagaj staršem da si delite strošek.
no hvala za pomoč :D starši nočejo niti slišati za stroške povezane z aparatom tako da bom moral malo počakati še. Glede modstrostnega zoba pa se bom v ponedeljek po šoli oglasil pri zobozdravnici.
m0LN4r ::
V google napiš: aparat pomurje
Pa so neki rezultati, da so v pomurju poceni, posledično lendava greš čez mejo hrvaška itn.
Nekateri so konkretno cenejši.
Pa so neki rezultati, da so v pomurju poceni, posledično lendava greš čez mejo hrvaška itn.
Nekateri so konkretno cenejši.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
z3ro ::
Če imaš probleme z modrostnim ga daj ven, vsaj jaz sem tako naredil. Potrpiš 1 teden pa imaš potem za zmeraj mir.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Privat zobar vs. na koncesijo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 24108 (13177) | w0mbat |
» | Puljenje modrostnega zoba (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 94810 (38069) | Steinkauz |
» | Puljenje zoba (štajerski konec)Oddelek: Loža | 5216 (4756) | Volta |
» | Fiksni zobni aparat (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17292 (15891) | gruntfürmich |
» | Strah pred zobarjem (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17853 (16870) | Yohan del Sud |