Forum » Programiranje » Kylix ne najde knjižnice
Kylix ne najde knjižnice
zlatko ::
Namestil sem linuxe Suse 8.1 in pa Borland Kylix 3. Probal sem napisati preprosti program v c++ in ga pognati. Kodo je prevedel compile do konča uspešno. Ustavilo se je pri linkanju, kajti pravi "[Linker Fatal Error] Fatal: Unable to open file 'libX11.so' ".
Kje lahko najdem to datoteko oziroma rpm s skupino teh datotek?
lp, Zlatko
Kje lahko najdem to datoteko oziroma rpm s skupino teh datotek?
lp, Zlatko
mile ::
jst mam takle vnos v /etc/ld.so.conf
/usr/X11R6/lib
/lib
/usr/lib
/usr/local/kylix3/bin
/usr/local/lib
požen potem še ldconfig
/usr/X11R6/lib
/lib
/usr/lib
/usr/local/kylix3/bin
/usr/local/lib
požen potem še ldconfig
Ja saj obstaja v tej mapi, sem našel in pognal
Najprej se mi je zbunil, permission denied za kreiranje cache file-a. Potem sem pognal zadevo z atributom -N, ki ne kreira cahce-a. zadeva je stekla brez problema.
Vendar mi še vedno javi napako linker pri Kylixu, da ne more odpreti datoteke libX11.so
Najprej se mi je zbunil, permission denied za kreiranje cache file-a. Potem sem pognal zadevo z atributom -N, ki ne kreira cahce-a. zadeva je stekla brez problema.
Vendar mi še vedno javi napako linker pri Kylixu, da ne more odpreti datoteke libX11.so
Našel sem rešitev težave.
Nareč v kylix3/bin/ mapi sem kreiral bližnjico do /usr/X11R6/lib/libx11.so.6 , ki sem jo poimenoval libX11.so, kot zahteva kylix in zadeva deluje
lp, Zlatko
Nareč v kylix3/bin/ mapi sem kreiral bližnjico do /usr/X11R6/lib/libx11.so.6 , ki sem jo poimenoval libX11.so, kot zahteva kylix in zadeva deluje
lp, Zlatko
mile ::
jep, meni je tudi manjkal link do te knjižnice
aja, glede ldconfig-a. Če ti ne skreira cache fajla, potem nič ne dosežeš .
aja, glede ldconfig-a. Če ti ne skreira cache fajla, potem nič ne dosežeš .
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Code:Blocks, c++] Program ne najde knjižniceOddelek: Programiranje | 1384 (1163) | gtu |
» | Google Earth odslej tudi za Linux (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 8378 (6556) | der_Alte |
» | mandriva linux 2006 problem s kdeOddelek: Operacijski sistemi | 1020 (948) | toni16 |
» | RealPlayer ne mara mplayerjaOddelek: Operacijski sistemi | 1867 (1661) | kriko1 |
» | ET pro mod in cedegaOddelek: Igre | 1518 (1429) | PARTyZAN |