» »

Vprašanje glede dopusta in delovnega razmerja

Vprašanje glede dopusta in delovnega razmerja

TigerGuy ::

Imam eno vprašanje, trenutno delam v firmi, pogodba mi poteče 30. novembra. Z tem bom zaključil 6 mescov dela v firmi.
Zdaj pa me zanima, v primeru da mi ne podalšajo, kaj vse mi pripada?
Slišal sem nekaj da v primeru da mi ne podalšajo mi morajo zagotoviti izrabo dopusta, razn v primeru da začnem 1.decembra delati v novi firmi, saj mi v nasprotnem primeru dopust propade.
Slišal sem tudi da bi mi naj pripadalo polovico regresa, in nekaj da bi mi naj pripadala socialna v višini okoli 400 evrov za 3 mesece.
Kaj je res in kaj ni, mi pripada še kaj drugega?

dragonlord ::

Za šest mesecev dela ti pripada sorazmerni del dopusta. Mislim da se računa 1, 5 dneva na mesec. Če ti ne podaljšajo pogodbe so ti dolžni omogočiti koriščenje dopusta oziroma ti ga pri zadnji plači izplačati! Če začneš delati v novi firmi se ti neizkoriščeni dopust prenese na novo firmo. Regres ti prav tako pripada v sorazmernem delu za šest mesecev. Če boš brezposeln in si delal več kot devet mesecev neprekinjeno ti pripada nadomestilo plače za tri mesece v višini 85 oz 75 procentov tvoje plače, ki si jo imel(tu nisem siguren o višini). Če si delal samo pol leta ti pripada socialna pomoč katere višina je odvisna od več dejavnikov(ali zivis pri starših ali sam, družina ali brez itd.. ). Upam da ti kaj pomaga:)
lp

Zgodovina sprememb…

• polepsal: Mavrik ()

Isotropic ::

se ti neizkoriščeni dopust prenese na novo firmo

ne

St235 ::

Isotropic je izjavil:

se ti neizkoriščeni dopust prenese na novo firmo

ne

Pravilen odgovor je: odvisno od dogovora. Avtomatizma ni, lahko pa ti novi delodajalec prizna preneseni dopust. Načeloma je boljše takšne stvari rešit s prejšnjim delodajalcem.

Za šest mesecev dela ti pripada sorazmerni del dopusta.Mislim da se računa 1,5 dneva na mesec.

Pripada ti 1/12 dopusta na mesec. Tako da je dejansko število dni odvisno od dopusta,ki bi ga imel, če bi bil zaposlen za polno leto.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

MadMicka ::

1. Pripada ti 1/2 regresa za letni dopust, tj minimum bruto 394,56 EUR.

2. Takoj zahtevaj koriščenje letnega dopusta. Shrani dokaz o tem.

3. Če si mlajši od 30 let, ti pripada denarno nadomestilo na ZRSZ v trajanju dveh mesecev,

tj. 2 x po 80% tvoje povprečne plače (če je teh 6 mesecev celotna delovno doba, ki si jo

dosegel v zadnjih 24 mesecih).

4. Pripada ti odpravnina v višini 1/5 tvoje povprečne bruto plače.

mirancar ::

kok more bit srečen novi delodajalec ko mu poveš da maš še 10 dni neizkoriščenga dopusta iz prejšnje firme
LOL

Ziga Dolhar ::

Prav vesel je, ker se ga prav nič ne tiče, ve pa, da bo delavcu tudi pri njem verjetno propadlo par dni dopusta :).
https://dolhar.si/

mojsterleo ::

malo si pozen...dopust zahtevaj takoj ,dokazilo o zahtevi izrabe dopusta shrani, ker lahko se zgodi, da te bo delodajalec za dopust vlekel za nos in te do zadnjega dneva ne bo obvestil, ali ti bodo podaljsali ali ne. dokazilo bos potreboval za morebitno sodno poravnavo.

MIHAc27 ::

Jaz sem se z novim delodajalcem lepo zmenil, in sem del dopusta prenesel. Pač so me želeli čim hitreje zaposliti, pa nisem mogel stari dopust porabiti v prejšnjem podjetju.

Na tvojem mestu bi kadrovnike/direktorja malo pobaral, ali mi bodo podaljšali ali ne. V primeru nejasnega odgovora bi porabil dopust, ki mi pripada.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Regres vprašanje

Oddelek: Loža
236568 (3911) Invictus
»

Dopust pri 1 mesečni redni zaposlitvi za polni del. čas

Oddelek: Loža
235269 (3569) Longinus
»