Forum » Izdelava spletišč » indeks.html ??
indeks.html ??
žiga ::
lep pozdrav, ker dandanes pač ne gre brez znanja webdesigna sem se odločil da se ga naučim. pogledal sem si html, pa mal macromedie, pa mal jave in si naredu eno skromno stran. zdej pa, ko sem jo hotel spravit na net, moram narest še nek INDEKS.HTML (to zahtevajo na volji), pa nikakor ne morem ugotoviti kako naj bi stvar sploh izgledala(kaj sploh je?). in vas ne bi moril ampak prav nikjer ne najdem nobenih navodil. somebody, plis help mi???
tec ::
Prva stran, ki se nalozi ko se povezes na neko stran je index.html. Torej prvo stran, ki ti zelis da se nalozi, ko bo nekdo vpisal tvoj url, imenuj index.html
nojus ::
ponavadi je to osnovna stran. ker so serverji nastavljeni tako da gre najprej gledat v mapo strani v kateri naj bi bil "index.html, ali index.php, deafult.html,...). To so "standardi"
se pravi da osnovno stran poimenuj index.html, podstrani pa po želji.html odvisno kako jih linkaš.
Lahko nastaviš na serverju da ti kot deafult stran odpre npr. mama.html ali bavbav.php, samo to je brez veze in folk tega ne dela. (ponavadi)
se pravi da osnovno stran poimenuj index.html, podstrani pa po želji.html odvisno kako jih linkaš.
Lahko nastaviš na serverju da ti kot deafult stran odpre npr. mama.html ali bavbav.php, samo to je brez veze in folk tega ne dela. (ponavadi)
sovražim Gargamela.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | joomla - obnovitev straniOddelek: Izdelava spletišč | 1085 (897) | levaky |
» | framiOddelek: Izdelava spletišč | 1375 (1204) | mile |
» | Zacetnisko vprasanjeOddelek: Izdelava spletišč | 1595 (1465) | Skrat |
» | Kakšen program mi svetujete ? (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 6225 (5413) | webfreak |
» | ftp volja dostop z IEOddelek: Omrežja in internet | 1840 (1746) | Cokolesnik |