» »

RPG igra za android

RPG igra za android

JC Denton ::

Živjo vsem,

s sodelavcem bi rada zaslužila nekaj dodatnega denarja. Oba sva navdušena nad RPG igrami in sva razmišljala, da bi morda sama poizkusila spraviti tako igro v prodajo za android naprave. Zakaj RPG igro za andorid? Kolikor sem do sedaj preizkušal te igre za android so me vse razočarale, s kolegom pa sva na osnovi ene računalniške igre naredila koncept, zelo preprost, ki odpravi veliko pomanjklivosti ki jih sama vidima v RPG igrah za telefone, prepričana sva, da ta koncept tudi olajša programiranje in zmanjša zapletenost igre. O konceptu ne bom razglabljal na forumu, če pa se pojavi kdo ki bi bil pripravljen pomagati, pa se lahko dogovorimo za srečanje in stvari predstavima.

Da začnem, ne on ne jaz nisva programerja, sva pa oba inženirja in sva se sposobna marsikaj naučiti.

Kot prvo me zanima, ali je kakšnen gamesalad ali podobno razvojno/programsko orodja za igre, dovolj kakovostno oziroma prilagojeno za izdelavo takega tipa igre. Gledal sem razne tutoriale pa sem malo v dilemi. Res pa je, da imava midva koncept, ki stvari zelo zelo poenostavi tako da bi morda z nekaj truda in morda kakšnimi inštrukcijami bila sposobna sama izvesti stvari v doglednem času.

Kot drugo opcijo pa imava najem programerja in grafičnega oblikovalca. Koliko bi naju stalo (na mesec), da najemama enega programerja, ki nama bi pomagal uresničiti ideje/sanje in kje ga najdema, morda je tle gor kakšen kandidat?

Planiran imava budget za morebitne stroške programerja, nakup domene, programa, itd.. Lahko pa bi se dogovorili (s programerjem) tudi za delež od prihodkov od prodaje, če bi njegovi stroški/zahteve bili previsoki za najin budget.

Sva v začetni fazi priprave in planiranja, marsikaj se lahko še spremeni, bi pa rada imela čim boljšo osnovo, da se ne boma čez 3 mesece tepla po glavi zakaj nisva probala to ali ono. Tako da če imate kakšne nasvete, predvsem glede dileme najema programerja vs. nakup programa in lastna žirija, vam boma hvaležna.

LP,
Denton.

Uros!no ::

Vsake toliko podobna tema na ST-ju. Vem ampak ne povem. Pomagajte mi. Revenue share deal.

Vso srečo.

IL_DIAVOLO ::

Bazirajta se na koncept igre clash of clans...meni je top. Multiplayer, addictive, zanimiva, ti ne požre živcev zaradi bugov...če vama uspe narest takšno igro in vržeta not nekaj svojih idej, zna bit uspešnica. Veliko jih je že poskušalo kopirat, ampak ne ravno uspešno, morda uspe vama.

V glavnem, tole se najbolj igra, verjetno hočeta prodajati tisto, kar trg zahteva, ne pa kar je vama všeč :P

Vso srečo ;)

JC Denton ::

@ Uros!no zakaj bi povedal idejo in tvegal, da nek izkušeni programer izpelje stvar v nekaj tednih jaz pa ostanem brez vsega.

@IL_Diavolo Pravzaprav ne vema kaj trg zahteva. Imava pa koncept za katerega misliva da bi bil zanimiv širšemu krogu uporabnikov.

Zanima me predvsem, ali je vredno truda in časa z izdelavo igre v gamesalad ali kakšnem podobnem programču, ali je bolje da se povežem s programerjem, s katerim se dogovorima o neki delitvi dobička ali pa ga izplačam po urni postavki?

Iz mojega vidika je večja možnost za uspeh, če se povežem z nekim programerjem kot pa da sam poizkušam, glede na to da nimam ne znanja ne izkušenj v tem poslu.

Rias Gremory ::

Načeloma https://slo-tech.com/forum/t625672/p459... in drugi posti iz omenjene teme.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Roadkill ::

JC Denton je izjavil:

@ Uros!no zakaj bi povedal idejo in tvegal, da nek izkušeni programer izpelje stvar v nekaj tednih jaz pa ostanem brez vsega.


Ja... na tem forumu se kar gneča dela od iskušenih programerjev, ki brezdelno sedijo doma in čakajo, da ji kdo kako dobro idejo pove.

http://www.forbes.com/sites/jjcolao/201...
Ü


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koliko bi stala taksna sletna stran (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
509670 (6962) TheBlueOne
»

Imam idejo, a jo ne znam realizirati (od programiranja, finančnega vložka itd..) (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
6622624 (19660) 111111111111
»

Kje dobim nekoga, da mi zastonj postavi spletno trgovino (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5310271 (7074) BigD
»

Izdelava mobilne igre

Oddelek: Igre
332923 (1858) blackbfm
»

Dejmo naredit igro (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
544177 (3003) Gandalfar

Več podobnih tem