Forum » Programiranje » [C#]Premikanje objekta z vpisanimi kontrolami
[C#]Premikanje objekta z vpisanimi kontrolami
Miko55 ::
Imam ping pong igro za 2 igralca. Sedaj hočem da bi igralec premikal picturebox z tipkami ki jih sam vnese v textbox. Naredil sem takole (samo za enena igralca):
Porblem je da ko pritisnem izbrano tipko aplikacija zmrzne do te mere da morem zapret celi visual studio, javi pa mi napako: Requested value (npr. w) was not found.
Zdaj ali je kaj narobe narejeno ali se to kako drugače dela ? Pa zanima me če lahko 2 igralca naenkrat klikata svoji tipki za premikanje brez da bi en drugega prekinila ?
public void Form1_KeyDown(object sender, KeyEventArgs e) { Keys up = (Keys)Enum.Parse(typeof(Keys), form1.p5_text_kontrole_gor1.Text); Keys down = (Keys)Enum.Parse(typeof(Keys), form1.p5_text_kontrole_dol1.Text); if(e.KeyCode == up) { if (form1.p6_ploscek1.Top > form1.panel6_pongIgra.Top) form1.p6_ploscek1.Top -= 15; } else if (e.KeyCode == down) { if (form1.p6_ploscek1.Bottom < form1.panel6_pongIgra.Bottom) form1.p6_ploscek1.Top += 15; } }
Porblem je da ko pritisnem izbrano tipko aplikacija zmrzne do te mere da morem zapret celi visual studio, javi pa mi napako: Requested value (npr. w) was not found.
Zdaj ali je kaj narobe narejeno ali se to kako drugače dela ? Pa zanima me če lahko 2 igralca naenkrat klikata svoji tipki za premikanje brez da bi en drugega prekinila ?
amacar ::
Tako kot imaš napisano je ok, mogoče imaš problem z malimi/velikimi črkami.
Poskusi nastaviti, da ignoriraš občutljivost na veliko/malo začetnico z dodatnim parametrom "true".
Poskusi nastaviti, da ignoriraš občutljivost na veliko/malo začetnico z dodatnim parametrom "true".
(Keys)Enum.Parse(typeof(Keys), element.Text, true);
Miko55 ::
Tako kot imaš napisano je ok, mogoče imaš problem z malimi/velikimi črkami.
(Keys)Enum.Parse(typeof(Keys), element.Text, true);
Ja,izgleda da so bile majhen/velike črke poroblem hvala za pomoč.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C# povezava forma in classaOddelek: Programiranje | 2341 (1804) | Miko55 |
» | [c#] event, klik tipke escapeOddelek: Programiranje | 749 (653) | japol |
» | [c#]izvajanje kodeOddelek: Programiranje | 1086 (820) | LeQuack |
» | C# okna in podoknaOddelek: Programiranje | 1653 (1247) | FlashM |
» | C# - keypressOddelek: Programiranje | 1630 (1361) | urkrajnc |