Forum » Programiranje » c++ seštevanje in odštevanje vektorjev
c++ seštevanje in odštevanje vektorjev
kor11 ::
Pozdravljeni,
Mene zanima kako naredit v c++ funkcijo za odštevanje in seštevanje vektorjev.
Zaj če se v vekorje a in b, ter a,b,c vstavljajo števila in se dela po formulah potem že imam nareto.
Problem pa je ker zaj malo gledam primere in vidim da se vektorji delajo samo z črkami, naprimer;:
a-(a+b)=a-b-a=-b.
Torej vnesem naprimer račun a-(a+b) in mi more izpisat da je -b.
Z črkami pa nevem kak bi naredo program da bi računalo te črke.
Mene zanima kako naredit v c++ funkcijo za odštevanje in seštevanje vektorjev.
Zaj če se v vekorje a in b, ter a,b,c vstavljajo števila in se dela po formulah potem že imam nareto.
Problem pa je ker zaj malo gledam primere in vidim da se vektorji delajo samo z črkami, naprimer;:
a-(a+b)=a-b-a=-b.
Torej vnesem naprimer račun a-(a+b) in mi more izpisat da je -b.
Z črkami pa nevem kak bi naredo program da bi računalo te črke.
ragezor ::
"crke" niso vektorji. ce moras narediti program, ki racuna z vektorji potem naredi tak program.
tale primer s spremenljivkami je samo notacija, da lazje predstavis racun (ni ti treba pisati celotnih vektorjev ampak samo napises a in b)
ce bi hotel da program racuna s spremenljivkami je cisto nekaj drugega. temu se potem rece logicno programiranje (se mi zdi, ne me drzat za besedo).
tale primer s spremenljivkami je samo notacija, da lazje predstavis racun (ni ti treba pisati celotnih vektorjev ampak samo napises a in b)
ce bi hotel da program racuna s spremenljivkami je cisto nekaj drugega. temu se potem rece logicno programiranje (se mi zdi, ne me drzat za besedo).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MatematikaOddelek: Šola | 3410 (2190) | Math Freak |
» | VektorjiOddelek: Šola | 3261 (2969) | lebdim |
» | 1+1=3 ? (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 14328 (11845) | redo |
⊘ | python pomočOddelek: Programiranje | 3400 (2321) | Mavrik |
» | Matematika - pomoč (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 26783 (23358) | daisy22 |