» »

DV na CD

DV na CD

janezl ::

Živjo,
zanima me, na katere načine spravljate vaš digitalni video iz DV kamer na CDje (navadne, izkušnje z DVD tudi ne bodo za odmet)?
Zanima me, katero stopnjo kvalitete dosežete z najmanjšo izgubo kvalitete slike (npr šum, črtice...)?

Hvala,
Jani

bruhanje ::

Odvisno za kaj bos uporabu cd.

Ce bos cd kazu prjatlom ti priporocam MPEG (DVD kakovost) alpa WMP, te kodeke majo vsi.
Ce bos cd uporabu za kasnejso montazo ti priporocam uncompressed.
Ce bos cd uporabu zgolj za gledat (in ne za montazo) pa DIVX.

Sum je odvisen od same kamere, boljsa ko je... manj je (digitalnega) suma.

Osama ma vas rad!

janezl ::

Tvoj odgovor je malo presplošen.
Zanimajo me detajli.

Meni se šum na DiviXu pojavlja, če imam premalo svetlobe med snemanjem. Zadeva je za en CD še vedno prevelika (ja, piksle bo treba dol tolčt...). Z SVCDjem sem sprobaval, samo mi pride do preskakovanja zvoka in slike. Vsekakor se moram malo poigrat, pa sem rekel, da bi bilo pred uporabo metode uzaludnih pokušaja vprašat širšo publiko... Dejmo z izkušnjami na plan!

Morda je še najbolje it v Italijo, nabavit cenejše kasetke (1800 SIT), zmontirat in posnet nazaj...

73 de Jani

SasoS ::

Resolucijo moraš obvezno zmanjšat (poglej koliko imajo 4:3 Divxi - 512x384 ali pa še manj!). Uporabit moraš dober deinterlace algorite (Area deinterlace je meni najljubši) in pa uporabit 2-pass stiskanje. Drugače pa montaža z kakšnim Media Studiom in pa kompresija v mpeg2, posnet na DVD-r sploh ne zgleda slabo! :D

bruhanje ::

Lahko piksle tolčš dol, lahko pa kompresijo. Lahko pa oboje.
Predlagam ti da greš tukejle, kjer maš lepo razloženo kako nek video (lohk DVD lohk pa tud DV, če znaš) posnameš na CD do zadnjega bita. Temu se reče "Kalkulator". Ki ti na podlagi dolžine filma in resolucije zračuna kako kompresijo morš uporabt. Ampak to je zgolj za DivX.:(

Če pa hočeš VCD ti pa predlagam da uporabš TMPEGenc

Osama ma vas rad!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VirtualDub za začetnike (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5815034 (8440) Revenant
»

Stiskanje filmov

131622 (1314) Freezy
»

Progressive vs. Interlaced MPEG2 kodiranje

51956 (1883) SasoS
»

Iz DV v DVD zapis

252172 (1962) pivmik

kateri program uporabiti za kompresijo videa v DivX formatu (delam iz DV AVI formata)

402458 (1710) nemesis

Več podobnih tem