» »

Restart in black screen

Restart in black screen

Compufreek ::

Živijo!
Pred kratkim sem nabavo nov PC. Ker sem bil finančno omejen sem najprej kupil Vse ostalo, grafično sem se pa odločil dokupit pri naslednji plači. Nabavil sem sledeče:
Core i5 4440
ram 8GB 1600 Mhz g skill
SSD 256GB
ASUS H97M-e
H60 corsair vodno hlajenje
v sistem sem prvo dal staro grafično radeon HD-3870 pa je zadeva delovala brez problema. Sedaj sem nabavil novo grafično ZOTAC GTX 970. Predno sem jo vstavil v sistem sem pobrisal gonilnike kot tudi odstranil samo grafično iz upravitelja naprav. Nato sem vstavil grafično v PC in ob vklopu namestil najnovejše gonilnike iz spletne strani. Grafično sem stestiral in vse deluje brez problema , v odzadju sem pognal HW info in v rysu vse na max pustil kakšne pol ure za test pa se temperatura ni dvignila nad 60 stopinj.

Zdaj pa imam problem ki ga pri prejšnji grafični ni bilo. Če računalnik ponovno zaženem pride do napisa ponovnega zagona računalnik , nato pa samo črnina in ekran gre v power saving mode skratka nevem ali se PC prižge ali ne. Problem je ker niti se ne pokaže začetni ASUS napis... priklopljeno pa imam preko display porta .... ma kdo kakšen nasvet ?

Se že vnaprej zahvaljujem za odgovor

lp!

Riff ::

kaj pa na DVI izhodu na grafični je slika po reštartu, probaj na dvi izhodu

Živijo!
Na DVI je isto ... sedaj sem nekaj časa pustil in se po kakšnih 3 - 5 ih minutah računalnik prižge.... kod da bi restart rabil nekaj časa oz meni je bolj podobno temu da po reštartu zmrzne in se po parih minutah prisilno resetira .... če resetnem PC ko se to zgodi se takoj prižge ... drugače rabi za vklop iz cooldboota 11 sekund ... reštart iz windowsa z vklopljeno igro v odzadju pa slabih 30 sekund z staro grafično

yayo ::

Je veliko podobnih problemov, poglej uradni Nvidia forum. Tukaj pa je en kao rešil: http://forums.evga.com/GTX-970-Superclo...

tnx ampak tile imajo težavo skos ... js jo imam samo če restartam windowse drugače dela brez problema, bom pa pogledal glede biosa in gen2 in 3 nastavitve

EDIT:

Sem nastavo da je glavni CPU avtomatično nastavljen in pa da je avtomatsko gen3 pci-e port in ni razlike .... za razliko od ostalih se meni tudi bios pokaže .... tudi takrat ko par minut počakam da se zažene sistem ... broblem ni nek velik ampak je vseeno nadležen... tako da se še vedno priporočam za kakšen nasvet

Zgodovina sprememb…

GTX970 ::

Kateri napajalnik ?

napajalnik je LC 600W nov ampak cheap, je bil bolj "last resort" nabavljen ampak dvomim, da je v tem težava, ker nisem edini s takšnim problemom .... nimam pa zdaj na voljo kakšnega napajalnika za test (nebi dal glih 100 + eur za novega če nebo rešilo težave )

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Restartanje računalnika

Oddelek: Strojna oprema
292567 (2237) s1ck
»

'freezanje' celega računalnika (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11512218 (10243) FlameZY
»

Težave z matično ploščo in novo grafično kartico

102418 (1975) Mitch
»

ATI Rage II 3D na Windows 8

163027 (2747) [D]emon
»

DVI problem