Forum » Zvok in slika » Nadzor RF Spektra
Nadzor RF Spektra
veso266 ::
Dober dan zanima me kako APEK nadzoruje RF spekter (kakšne naprave uporablja in katere Bande nadzoruje)
Hvala za odgovor
Hvala za odgovor
SaXsIm ::
Ni več Apek ampak AKOS. In malce googlanja ne škodi. http://www.akos-rs.si/nadzor-rf-spektra
SaXsIm
veso266 ::
@SaXsIm hvala za popravek sem si pa tale članek pogledal še preden sem vprašal ker tam ne piše katere Bande nadzorujejo in katero opremo uporabljajo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: veso266 ()
link_up ::
vedno raje zanimive, kot nezanimive. :) Ce bos ti na 10GHz komuniciral, te bo se satelit poslusal!
In and Out
SaXsIm ::
Moje mnenje (sem si enkrat bolj natančno prebral dokumente objavljene po posameznih spektrih), da bolj ali manj pokrivajo celoten spekter, ki ga država licencira. Ti pa iz lastnih izkušenj povem, da smo recimo na UHF in VHF spektru (sistem ZARE in tam okoli), večkrat uporabljali različne radie, tudi dlje časa, in nas ni nihče oglobil ali prišel iskati. Najbrž se lotijo postopkov v primeru, če kdo poda kakšno prijavo o motnjah na spektru.
SaXsIm
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WiFi v blokuOddelek: Omrežja in internet | 4855 (1549) | starfotr |
» | Repeater 3gOddelek: Mobilne tehnologije | 3900 (3379) | Ahim |
» | Je možno mobilce/GSM uporabljati v privatnem omrežju(brez operaterja) (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11296 (8944) | Markus386 |
» | Zakaj imajo Radijske postaje več frekvenc?Oddelek: Zvok in slika | 12949 (11306) | Scorpia |
» | Za mobilne frekvence 150 milijonov evrov za 15 letOddelek: Novice / Omrežja / internet | 8830 (6653) | poweroff |