» »

Kateri telefon?

Kateri telefon?

Temo vidijo: vsi
««
20 / 97
»»

vilonja ::

Mogoče je kaj drugače, ko izbereš shipping naslov. Vem ja, prva generacija sploh ni pošiljala v Slovenijo, si moral s cheaper&more urediti.

errhec ::

Za OPO3 je cena 400€. Poštnina je vključena v ceni.
V 5ih dneh ali manj je pri tebi. Pošiljajo pa preko DHL iz Poljske.
29.6. zvečer naročil 4.7 dopoldan že pri meni. Vmes je bil vikend.
dd

Aquinas ::

Foter dobi služben mobitel, na izbiro ima:

Samsung Galaxy J5
Lenovo P70 (dual SIM)
LG K10 4G
Sony Xperia M4 Aqua 7
HTC Desire 626G (dual SIM)
Samsung Galaxy Xcover VE
Lumia 650
Samsung Galaxy A3 2016

Logično bi rad zanesljivega in z baterijo ki zdrži malo dlje časa. Dual SIM je bonus, ne pa nuja. Iz tega razloga se jaz sicer nagibam k Lenovo P70. Pa tudi Lumia 650 mi je zanimiva, sem pa biased, ker imam sam Lumio, nimam pa izkušenj z Androidom. Mnenja?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Aquinas ()

zzbil ::

torej best buy do 350€ je huawei p9 v paketu? Ali obstaja alternativa?

Aston_11 ::

Rabijo telefon 5 inch, za brskanje po internetu, slikanje in telefoniranje do 100-150 EUR. Predlagal sem xiaomi 3, vendar ni bilo navdušenja (s poštnino 160). Še kakšna ideja? Lahko Kitajc, lahko "naš"....

OvCa77 ::

Aston_11 je izjavil:

Rabijo telefon 5 inch, za brskanje po internetu, slikanje in telefoniranje do 100-150 EUR. Predlagal sem xiaomi 3, vendar ni bilo navdušenja (s poštnino 160). Še kakšna ideja? Lahko Kitajc, lahko "naš"....

Če ni nujno android je boljša izbira telefon z W10
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB

Mene samo še zanima kakšna je razlika med huawei p9 in p9 lite, in če se splača vzeti p9?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zzbil ()

starboi ::

zzbil je izjavil:

Mene samo še zanima kakšna je razlika med huawei p9 in p9 lite, in če se splača vzeti p9?

Izvoli direktno primerjavo :

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id...

Najlepša ti hvala :)

Ima kdo se kaksno mnenje/ izkušnje če se splača dati cca 100€ več za non-Lite verzijo?

JamesTheKing ::

Katerega izmed naslednjih telefonov bi izbrali vi, in zakaj?
- Sony Xperia XA
- Samsung J7 (2016)
- Huawei P9 Lite

BorutK-73 ::

Od teh: P9 lite

maslo12 ::

zdravo.
no, potrebujem nov telefon, sicer ne jaz, ampak naša. :)
Kako je s stranjo http://www.myefox.it/? Če poklikam telefone, je vse "Spedizione dalla Cina", kar ceni doda davek, ni brezplačne poštnine ipd... na prejšnjih straneh tega foruma piše, da je brezplačna poštnina v SLO, a mora biti poslano iz IT (kar je tudi logično).
Kot omenjeno, med vsemi Redmi 3 oz. 4 ni nobenega, ki bi ga pošiljali iz Evrope, da bi se izognil carini. Ali so iz Čajnatovna ali pa niso na zalogi.
Kako ste to reševali drugi? Je pa tudi res, da ne razumem najbolje "makaronarsko". Mi lahko kdo pomaga? Kje kupujete drugi? Hvala vsem na pomoči.

Če kupuješ Xiaomi telefon, ti priporočam to temo:
xiaomi telefoni in ostale naprave

Fif55 ::

Ta stran je zanesljiva, le izbira je omejena. Gledati moraš Spedizione Dall'Europa torej dostava iz Evrope in ne iz kitajske, tam so fiksne cene (brez dodatnih stroškov) in dostavo v 2-3dneh. Če iščeš Xiaomi telefon imaš tam v trgovini 2 telefona: SXIAOMI REDMI3 = €154.99 in XIAOMI REDMI NOTE 3 = €219.99
Sedaj ima večina brskalnikov možnost; prevedi celotno stran v izbran jezik, le uporabiti jo je potrebno.
Če gledaš izključno Xiaomi telefone poglej na aliexpress Top One trgovino. Z drugimi trgovinami z dobavo iz EU še nisem imel opravka. Drugače pa kakor je Borut povedal.

NEVEDNIK ::

Ne vem za kateri telefon naj se odločim med tem dvema modeloma, zato prosim da mi svetujete
https://www.mimovrste.com/gsm-telefoni/...
Bolj me vleče na P9, saj je tanjši in lažji.

TOP ::

Od teh dveh definitivno P9.

ok
najlepša hvala za nasvet

Kaj pa P9 vs One Plus 3 vs xiaomi mi5 vs katerkoli telefon do maxx 400€? Potrebujem najboljše razmerje med baterijo in zmoglivostjo. Bolja baterija je velik plus

Jaz sem slišal od znancev, da imajo One plus zelo dobro baterijo in fotoaparat

Sem gledal reviewe pa eni pravijo da je švoh baterija pri OP3 eni pa da je v redu...komu verjeti zdej?

SumTingWong ::

Z novim updejtom, kjer so popravili sRGB in RAM optimisation, so ga baje pobiksali z battery management. Naj bi bil SOT dosti manjši kot pred updejtom.

Torej OP3 izpade? Katerega pa med Huawei p9 in pa nexusom 6p?

Pa je prišel čas, da tudi jaz zamenjam telefon. Vzel bom na naročnino pri telemachu, telefon naj ima čimboljšo baterijo in fotoaparat in pa seveda da deluje tekoče.
Izbiram med naslednjimi telefoni:

- Nexus 5x (17EUR/mes)
- LG V10 (20EUR/mes)
- Xperia X (21EUR/mes)
- Huawei P9 (21EUR/mes)

Katerega vzeti in zakaj?
-------------------------------

Naj še vprašam ali se mi splača dodati nekaj EUR/mesec za naslednje telefone ali ni neke bistvene razlike:

- Samsung S7 (25EUR/mes)
- HTC 10 (26EUR/mes)

Hvala

Zgodovina sprememb…

PowerofPeopl ::

JamesTheKing je izjavil:

Pa je prišel čas, da tudi jaz zamenjam telefon. Vzel bom na naročnino pri telemachu, telefon naj ima čimboljšo baterijo in fotoaparat in pa seveda da deluje tekoče.
Izbiram med naslednjimi telefoni:

- Nexus 5x (17EUR/mes)
- LG V10 (20EUR/mes)
- Xperia X (21EUR/mes)
- Huawei P9 (21EUR/mes)

Katerega vzeti in zakaj?
-------------------------------

Naj še vprašam ali se mi splača dodati nekaj EUR/mesec za naslednje telefone ali ni neke bistvene razlike:

- Samsung S7 (25EUR/mes)
- HTC 10 (26EUR/mes)

Hvala

Verjetno je najboljše da vzameš p9 ali pa nexusa. xperia baje ni tako dobra da bi ba vredna tega keša, nexus je le nexus ane :) p9ka je pa boljši v bateriji, glede OS, pa bi v prihodnsoti tako ali tako naredili nekaj čim bližje vanilla androidu, tako so vsaj izjavili pred kratkim pri Huaweiu.
če pa ti ni problem glede denarja, pa je htc zelo dober, s7 pa baje med boljšimi nasploh.

Glede fotoaparata pa mislim da zmaga nexus.
Glede baterije pa med temi: s7, potem pa p9.
Če te še ka jzanima povej: )

DO zdaj sem imel Nexus 5 in mi je res dobro služil, ampak kolikor sem gledal da se ne splača nadgrajevati iz 5ke na 5x (ali se motim)?...dizajn 6p mi je res všeč, ampak mi je prevelik.

Torej največ za svoj denar bi dobil z Huawei P9 ali Nexus 5x?

Zgodovina sprememb…

Dosan ::

JamesTheKing je izjavil:

DO zdaj sem imel Nexus 5 in mi je res dobro služil, ampak kolikor sem gledal da se ne splača nadgrajevati iz 5ke na 5x (ali se motim)?...dizajn 6p mi je res všeč, ampak mi je prevelik.

Počakaj na nove nexuse, če imaš čas.

Dosan je izjavil:

JamesTheKing je izjavil:

Počakaj na nove nexuse, če imaš čas.

Nimam ravno časa, ker stari nexus ne dela več, z starimi nokiami si pa ne morem ravno veliko pomagat :D

Hvala jazsemrok, hkrati si odgovoril tudi na moje vprasanje :)

Kebo ::

Kaj pa Oneplus 3?

PowerofPeopl ::

Kebo je izjavil:

Kaj pa Oneplus 3?

Well, pri oenplus 3 sta dva problema:
-Ram managment je problem bil do updata
-po updatu so ram managment popravli, je pa battery slabši, tak da ja
ni se ravno obneso po pričakovanjih :) mogoče bodo vse skupaj zrihtali, ampak 6 gb rama ni ravno dobro uporabljenega ali pa škodi bateriji potem .
Toliko vem o vsem tem.

JamesTheKing je izjavil:

Če se pri teh ustaviš seveda. Glede velikosti pa baje ni tako grozen problem če se navadiš, je pa verjetno težko za v žep.
Kot je nekdo zgoraj omenil bi bilo dobro počakati na noev nexuse, ampak bodo verjetno po bateriji slabši, vsaj manjša različisa, naslednik 5x. Velikost baterije ponovno nebo 3000, bo pa močnejši HW, in zato se IMO lahko zgodi da bo battery life na nivoju nexus 5, ali pa celo nexus 4. morda pa bo novi hardware ki bo novejši bolje izkoristil baterijo in bo manj potrošil tak da ja. Sicer pa je za zdaj vse le v predvidevanjih. ni še uradno, bosta pa imela oba 4 GB rama(najverjetneje), če kaj koristi info.

zzbil je izjavil:

Hvala jazsemrok, hkrati si odgovoril tudi na moje vprasanje :)

Ni problema. Sem toliko v preteklih mesecih mobilno tehnologijo raziskoval, da sem veliko zvedel haha.

Zgodovina sprememb…

kajpavem ::

Prosim vas za pomoč pri moji misiji nemogoče :)

Kateri telefon bi mi priporočili glede na spodnje želje:
- cena max 80 eur
- ne sme biti rabljen in kupljen mora biti v Slo
- velikost ekrana max 4,7"
- spodobna baterija
- tekoče naj bi laufal net in osnovne aplikacije (mail, mp3 player, vzemi račun, rtv, livescore...)
- da se lahko sem ter tja posname kakšna fotka spodobne kvalitete

Hvala in lp!

matobeli ::

te aplikacije ki si jih pisal so samo za android? po taki cen ne bo nič, windows phone bi še kaj dobil, ampak bo trpela baterija ter fotkič.

še iz tujine bo bolj švoh, razen kakšni aparati v predprodajah.

vzemi kaj rabljenega, v garanciji.

Ja, pozabil sem omeniti, da bi rad imel android.

@matobeli, hvala za odgovor. Kakšen bi pa potem bil res najcenejši predlog za te moje kriterije?

Sem imel podoben kriterij ker sem iskal sekundarni telefon. Na koncu sem vzel rabljenega nexus 5 za 80€, pa še ta bi pogrnil pri bateriji, ker velikokrat ne pridem čez dan uporabe.
Premisli kaj iz tvojega seznama bi najmanj pogrešal. Predlagam sprehod po bolha.com v tvojem cenovnem obsegu in pogledaš kaj od novih/rabljenih je na voljo. Rabiš pa vsaj 1GB rama in 8GB vgrajenega spomina.

smacker ::

@kajpavem: s kakim paketom in vezavo bi se dalo kaj dobit. Telemach ma Huawei Honor 7 Lite trenutno za dobrih 100€, paket pa za 15€/mesec (12€ če maš njihov internet/TV, velja tut kak kolega/sorodnik). Poleg cene presega tud zaslon - 5" kar je samo 7mm več od 4.7" :D

@smacker, hvala, tudi to sem pozabil omeniti, da se ne bi vezal :D

Tudi velikost bo v bistvu čisto v redu 5,0", tako da sem malo gledal spodnja telefona.

https://www.bigbang.si/pametni-gsm-tele...
https://www.bigbang.si/pametni-gsm-tele...

Kakšen komentar, če bi bilo kaj takega primerno za moje potrebe?

Edit: Ja, tudi budget sem povečal... :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kajpavem ()

SumTingWong ::

Morda še tega poglej. Nekako iste specifikacije za 40€ manj.

Za 120€ bi pa priporočal :

https://www.mojpaket.si/acer-liquid-pho...

Če je šel budget gor, se res splača premislit o nakupu v tujini. Za cca 120eur dobiš http://m.gsmarena.com/xiaomi_redmi_3-78...

Ki pa dejansko že bo točno to kar si napisal da želiš. Razen 4.7" ekrana, ki pa je itak rezerviran za kompaktne flagshipe.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Hvala obema, mislim, da bom vzel kar tega Acerja.

daXx ::

Pozdravljeni,

odločam se za nov android telefon, že prej sem gledal ta dva (v trgovini):
Huawei P9 Lite klik
Huawei Honor 7 Lite klik

Sem prebrskal malo nazaj v temi in se je P9 lite bolj priporočal kot Honor 7 lite, vendar me zanima zakaj, kaj je boljše, slabše?

Mogoče kakšna boljša alternativa za enako vsoto 250€ (Xiaomi Redmi 3 (PRO), Honor 5x, Cubot Cheetahm, mogoče kakšni Samsung, Sony, LG) sem upošteval dodatni vikend popust -10%. klik

Lp

cabac ::

Zdravo,

kupujem novega androida. Budget nekje do 150€, raje dam še kaj manj, kot pa več. Če je možno, da lahko s paypalom plačam. Mora biti za neko splošno uporabo, za povprečnega uporabnika - vsega po malo. Nimam problema z naročanjem iz tujine.

Ali predlagate kaj posebnega? Iz kje se npr. najbolj splača naročiti? Huaweii so menda ok - lahko predlagate kakšen model za to ceno?

@cabac, jaz sem zelo povprečen (najbrž celo podpovprečen) uporabnik in sem po parih dneh zelo zadovoljen s tem telefonom:

Kupil sem ga v Mercatorju, kjer stane 130 eur, ampak v hipermarketih (če ga imajo na zalogi) lahko izkoristiš 25% popust, ki ga za en izdelek (skoraj) vsak teden Mercator naloži na pika kartico, tako da me je prišel 97 eur.

cabac je izjavil:

Zdravo,

kupujem novega androida. Budget nekje do 150€, raje dam še kaj manj, kot pa več. Če je možno, da lahko s paypalom plačam. Mora biti za neko splošno uporabo, za povprečnega uporabnika - vsega po malo. Nimam problema z naročanjem iz tujine.

Ali predlagate kaj posebnega? Iz kje se npr. najbolj splača naročiti? Huaweii so menda ok - lahko predlagate kakšen model za to ceno?

Če ti ni problem vzeti kakšen rabljen telefon, bi ti priporočal, da malo pogledaš Nexus 5 ali pa kakšen LG G3.

kajpavem je izjavil:

@cabac, jaz sem zelo povprečen (najbrž celo podpovprečen) uporabnik in sem po parih dneh zelo zadovoljen s tem telefonom:

Kupil sem ga v Mercatorju, kjer stane 130 eur, ampak v hipermarketih (če ga imajo na zalogi) lahko izkoristiš 25% popust, ki ga za en izdelek (skoraj) vsak teden Mercator naloži na pika kartico, tako da me je prišel 97 eur.

Ta telefon je super deal za 97EUR, tudi za 130 je ok cena, 2GB rama, 16GB placa, 5 ekran..

Zgodovina sprememb…

cabac ::

Mogoče z Acerjevimi laptopi nimam dobrih izkušenj, pa mi ne diši najbolje... rabljenega pa tudi ne bi kupoval, glede na to da ima skoraj vsak danes telefon več v rokah kot pa računalnik.

scipascapa ::

kajpavem je izjavil:

ta vikend imajo spet 25% na kartici, se splača probati za mati nekaj?

eric_cartman ::

Pozdravljeni!

A če smartphone-a naročaš prek Amazona ali Ebaya iz Irske oz. Anglije etc. (ne iz ZDA), to pomeni, da mora bit odklenjen, da bo tu delal? In kaj potem to pomeni za garancijo?

Hvala,
Lp

FotoModel ::

Pozdravljeni.

Za očeta bi vzel nek telefon. Zdaj v izboru so vglavnem androidi: 1. Samsung A3 2016, 2. Nexus 5x.. Torej budžet je nekje do 250-300e. Vglavnem telefoniranje, tu pa tam sms, obične stvari in fotografiranje.

Hvala že vnaprej za bilo kak nasvet. :)

IcyFox ::

Iščem nov telefon, odločam se med Huawei honor 7 in Sony Xperia M4 Aqua. Huawei je cenejši. Katerega priporočate?
««
20 / 97
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

xiaomi telefoni in ostale naprave (strani: 1 2 3 4382 383 384 385 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
192273707283 (30260) ZveeZ
»

Nov telefon za cca 200€ (strani: 1 2 3 )

10024579 (5548) kanarin
»

Nov telefon (strani: 1 2 )

6812544 (10291) matobeli
»

best bang for buck telefon ta trenutek (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

317109017 (66896) vonmimek
»

Ne vem kateri telefon:) (strani: 1 2 )

6318054 (16278) boris82

Več podobnih tem