Forum » Kaj kupiti » Kateri telefon?
Kateri telefon?
Temo vidijo: vsi
Pinturicchio ::
Večinoma vsi telefoni delajo odlične slike v dobrih pogojih, če pa hočeš imeti dobre slike v low light boš pa moral kupiti fotoaparat, kajti noben telefon tega ne zmore.
BojanE ::
Zdi se mi, da se danes telefoni še najbolj ločijo po fotografskih in video možnostih. Danes so že telefoni za 200 € večinoma dovolj dobri za osnovno rabo, a za 300 € se že dobi vse, kar velika večina potrebuje (tudi za fotkanje prvega kakanja v kahlico in deljenje le tega na omrežjih ). Malce višje se pokuka, ko so večje zahteve za kakovost slike (beri OLED in 90 - 120 Hz zaslon) in telefon zamenja domači računalnik, a znova ostanemo v srednjem razredu do 500 €. Po mojem mnenju ima smisel kupiti telefon višjega razreda predvsem v primeru, če imaš malce ambicioznejše foto želje in ne želiš s sabo tovoriti foto opreme. Druga niša so mobilne igre, kjer pa najbrž vse potrebe in želje pokrije že malce višji srednji razred. Iz izkušenj vem, da moj Galaxy S22 zadosti nekako 99 % mojih fotografskih potreb, ko ne pogrešam česa boljšega. Itak je najbolj pomemben fotograf in ne tehnika. Vsak ima na izbiro - bo naklikal nekaj 100 fotk slabe kakovosti ali eno ali dve, ki jih bo najprej temeljito premislil in potem kliknil. Sicer so shrambe mogočne, niso pa neskončne in hitro se nabere težava s porabo tistih 15 GB na Googlu.
Seveda pa je vedno skupina uporabnikov, ki radi preštevajo GHz, GB, Hz, MP ipd. merske enote in kupujejo predvsem tehnične specifikacije. Povsod so navdušenci, zato bodo večne debate o tem, kateri telefon je najboljši in v tej debati najbrž ni zmagovalca. Tudi sam sem že v kakšni takšni debati slučajno sodeloval.
Seveda pa je vedno skupina uporabnikov, ki radi preštevajo GHz, GB, Hz, MP ipd. merske enote in kupujejo predvsem tehnične specifikacije. Povsod so navdušenci, zato bodo večne debate o tem, kateri telefon je najboljši in v tej debati najbrž ni zmagovalca. Tudi sam sem že v kakšni takšni debati slučajno sodeloval.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | xiaomi telefoni in ostale naprave (strani: 1 2 3 4 … 378 379 380 381 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 3496144 (223) | ZveeZ |
» | Nov telefon za cca 200€ (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 23446 (4415) | kanarin |
» | Nov telefon (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11652 (9399) | matobeli |
» | best bang for buck telefon ta trenutek (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 105565 (63444) | vonmimek |
» | Ne vem kateri telefon:) (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 17225 (15449) | boris82 |