Forum » Kaj kupiti » Nov sistem ali nadgradnja obstoječega ?
Nov sistem ali nadgradnja obstoječega ?
vonmimek ::
Pozdravljeni :D
Rabim nasvet, ker sem malce zastarel na področju računalništva :D
Skratka ne vem ali bi nabavil nov sistem ali samo zamenjal grafično kartico ali še kaj drugega.
Moj sistem:
procesor intel i5 2500k
Grafična ati radeon 6950
matična plošča asus p8p67 deluxe
wd caviar black 1,5 tb
ssd samsung evo 840 120 gb
ohišje cooler master 932
napajalnik Lc Power 850w Archangel
8 gb rama kingstone
hladilnik coolermaster v8
računalnik se pa predvsem uporablja za igranje iger na resoluciji full hd 1920 × 1080, predvsem ma pa zanima če bo moj sistem poganjal the wicher 3, ni potrebe po neki ultra detajlih ampak vsaj da bo vsaj za igrat :D :D kaj bi vi naredili ???
hvala za vaša mnenja :D
Rabim nasvet, ker sem malce zastarel na področju računalništva :D
Skratka ne vem ali bi nabavil nov sistem ali samo zamenjal grafično kartico ali še kaj drugega.
Moj sistem:
procesor intel i5 2500k
Grafična ati radeon 6950
matična plošča asus p8p67 deluxe
wd caviar black 1,5 tb
ssd samsung evo 840 120 gb
ohišje cooler master 932
napajalnik Lc Power 850w Archangel
8 gb rama kingstone
hladilnik coolermaster v8
računalnik se pa predvsem uporablja za igranje iger na resoluciji full hd 1920 × 1080, predvsem ma pa zanima če bo moj sistem poganjal the wicher 3, ni potrebe po neki ultra detajlih ampak vsaj da bo vsaj za igrat :D :D kaj bi vi naredili ???
hvala za vaša mnenja :D
zaenkrat dela vse, mogoče ne na ultra nastavitvah, ampak tk da je zadovoljivo :D raje kot cel sistem bi zamenjal samo grafično, da bi lahko igral prihajajoče igre vsaj nekje na high, če je to sploh mogoče z menjavo grafične, za grafično bi pa dal nekje 300 eur :D ker po mojem mnenju ostale komponente niso še tako slabe, ampak to je samo moje mnenje :D
aja če pa vi menite da bi bilo bolje menjat cel sistem, bi bil pa budget okoli 1200 eur :D
aja če pa vi menite da bi bilo bolje menjat cel sistem, bi bil pa budget okoli 1200 eur :D
solatko ::
Sistem lahko uporabljaš še nekaj let, naviješ procesor in seveda boljšo grafično. Vse ostalo je še za nekaj časa O.K.
Delo krepa človeka
gddr85 ::
v bistvu tud gpu ni tolk švoh (nekje rang gtx 560ti), edin če imaš 1gb verzijo te najbrž mogoče mal nazaj vleče pri 1080p
ja res je 1 gb verzija. se pravi predlagate zamenjat grafično pa to je to bo, še za kako leto igranja igric ? bolj kot ne me predvsem zanima če bo to poganjalo the wicherja 3 :D
ps. sej vem da to ni prava tema ampak vseeno, kakšna bi bila realna cena za prodajo sistema, se pravi kot celoto in ne po delih :D
hvala za vse odgovore :D
lp
ps. sej vem da to ni prava tema ampak vseeno, kakšna bi bila realna cena za prodajo sistema, se pravi kot celoto in ne po delih :D
hvala za vse odgovore :D
lp
medenko ::
ne splača se ti menjati sistema, ena 270x/280x pa maš mir za kake 2 leti, potem pa lepo rabljeno 970gtx itd.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Grafična kartica (strani: 1 2 3 4 … 194 195 196 197 )Oddelek: Kaj kupiti | 1183900 (16885) | scythe |
» | Kdaj pride do t.i. "bootleneck-a" med CPU in GPU-jem? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 17515 (13062) | Netrunner |
» | gamingOddelek: Pomoč in nasveti | 1719 (1526) | SloBiscuit |
» | GeForce GTX 960 prihaja januarja (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 26027 (22363) | FlyingBee |