» »

kakšen laptop/notebook naj kupim?

kakšen laptop/notebook naj kupim?

chehichku ::

Pozdrav vsem!
Začelo se je novo šolsko/študijsko leto in moja stara stacionarna pc jajca mi več ne zadoščajo, ker so res že precej let stara. Odločil sem se da si kupim nov rečunalnik, tokrat laptop, to je pa tut vse kar vem o tem kaj hočem. Zato vas spoštovani vesoljni slotech naprošam za pomoč pri izbiri najboljšega modela glede na performence, kvaliteto in ceno. Za vse nasvete se vam že v naprej zahvaljujem.

Moje potrebe in želje glede kompa:
sem študent prvega letnika elektrotehnike; komp bo namenjenen predvsem študijskemo delu, med drugim nekaj malega programiranja glede na to da je to del predmetika na fe. ker je fajn laptop tut nest učasih na faks se mi zdi 17inch mal prevelik in se zato bolj navdušujem nad 15inch, čeprav stvar ni zabetonirana. na manjšega pa tut načeloma nebi šel ker nebi skos doma prklaplou se tavelzga monitorja.
nisem več nek fanatični gamer; igral sm do začetka gimnazije, ko je moj stacionarc naenkrat postal zastarel in ni bil več sposoben poganjat novih strelskih užitkov. glede na to da pač kupujem nov komp se nadejam da bom lahko zdej spet od časa do časa tut kej špilou na vsaj nekih medium grafičnih in ostalih nastavitvah.
glede komponent se ne spoznam tolk, vem pa, da ssd diska zdele se ne rabm, ampak raj en običen sata alkaj že, tam okol 750gb-1tb. glede procesorja, grafične in rama pa bi rad seveda čimbolje in čimveč za čim manj keša.

Opombe kolegov (softverašov) ki sm jih nekaj spraševal glede nakupa:
procesor mej cimvec jederni oz. več kod dualcore, sepravi quad, tud če boš uzeu intel i-5.
ekran ne vzet manj ne več kot FHD (full high definition), ker pol ti tolk več porab procesorja al rama alnevemkaj (čeprav razmišljam v UHD, če je že nov komp)

Moje iskanje se je začelo ko sm zagledu eno zelo ugodno ponudbo v letaku comshopa kjer je bila objavljena reklama za LENOVO Y50-70 za 899 evrov. Glede na komp ki ga mam in "reklame", ki sm jih drgač videvov se mi je zdela zadeva zelo poštena oz. celo izjemna. Gre namreč za gaming serijo kompa od lenova, in se mi zdi da ma izjemen performance za to ceno. pol sm šou pa mal reviewe gleda pa sm vidu da se nad to (zdej že starejšo verzijo) ljudje prutožujejo glede enkrana...
med zdej že nekaj časa trajajoičim iskanjem se je budget celo malo povečal, tako da je moj razpon tja do maximalno 1200 eur.

še enkrat bi vas prosil za predloge kaj kupiti, kolk močno in pa tudi kje se najbolj splača.
najlepša vam hvala za vso pomoč. noob vam je hvaležen :)
PS: iščem komp brez OS ker si mislm skrekano verzijo gor dat, razen če mislite da se bolj splača met original, ki ga mogoč dobim celo v kompletu.

bluefish ::

chehichku je izjavil:

PS: iščem komp brez OS ker si mislm skrekano verzijo gor dat, razen če mislite da se bolj splača met original, ki ga mogoč dobim celo v kompletu.
Kot študent dobiš na Dreamsparku brezplačno operacijski sistem, ki ti je na voljo tekom študija. Beri: http://msdnaa.fe.uni-lj.si/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Menjava matične plošče - pomoč

Oddelek: Strojna oprema
152492 (1780) fr4nc
»

Optimizacija starega pisarniškega računalnika (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11613000 (9957) mihagr
»

Rabljen računalnik z garancijo

Oddelek: Kaj kupiti
231919 (1530) Hayabusa
»

vodno hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
465246 (4747) cinkaCR7
»

Računalnik se prižge,vendar na ekranu nič

Oddelek: Pomoč in nasveti
171551 (1335) atacarter

Več podobnih tem