Forum » Loža » iq test v OŠ
iq test v OŠ
sloteh ::
V osnovni šoli smo "nadarjeni otroci" opravili neke teste.
A kdo ve, če je bil med njimi iq test? In če je možno rezultate kje preveriti?
Lp
P.S.
Ko sem bil še osnovnošolec nam niso nič razložili. Sporočili so nam samo področja za katera naj bi bili nadarjeni.
A kdo ve, če je bil med njimi iq test? In če je možno rezultate kje preveriti?
Lp
P.S.
Ko sem bil še osnovnošolec nam niso nič razložili. Sporočili so nam samo področja za katera naj bi bili nadarjeni.
martincek1 ::
Ne vem nič o tem. Mi smo pred 6-7 leti reševali samo nek test nadarjenosti (vsi osnovnošolci) in potem smo tisti v 3% dobili Zoisovo štipendijo, tisti v 5% so imeli še neko svojo foro se mi zdi, se ne spomnim več točno. Ni bil pa to test IQja, ampak kot rečeno test nadarjenosti.
13letnik ::
Mene je Mensin IQ test spomnil na test nadarjenosti iz OŠ. Niso me vzeli, tako da je možno, da v resnici ni tako. : D
erkgheoruugh ::
Nadarjenost v OŠ se meri s testi nadarjenosti, ponavadi so to Torranceovi testi. To niso testi inteligentnosti.
Rezultat na testu je samo ena od komponent šolske nadarjenosti. Drugi dve sta še splošni učni uspeh ter ocena učiteljev.
Z merjenjem inteligentnosti si se mogoče srečal pri kakem psihološkem testiranju za službo, ali pri podobnem testiranju pri morebitnih poškodbah glave, ali drugih bolezenskih stanjih povezanih z delovanjem možganov.
Ponavadi se tovrstni rezultati (IQ) ne uporabljajo samostojno in se jih ne interpretira izven širšega konteksta za katerega so bili opravljeni. To pravi stroka, za vse ostalo je pa tukaj internet.
Rezultat na testu je samo ena od komponent šolske nadarjenosti. Drugi dve sta še splošni učni uspeh ter ocena učiteljev.
Z merjenjem inteligentnosti si se mogoče srečal pri kakem psihološkem testiranju za službo, ali pri podobnem testiranju pri morebitnih poškodbah glave, ali drugih bolezenskih stanjih povezanih z delovanjem možganov.
Ponavadi se tovrstni rezultati (IQ) ne uporabljajo samostojno in se jih ne interpretira izven širšega konteksta za katerega so bili opravljeni. To pravi stroka, za vse ostalo je pa tukaj internet.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: erkgheoruugh ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | preizkus nadarjenostiOddelek: Šola | 5525 (3543) | marko181914 |
» | Zlati maturantje (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 14848 (6358) | jype |
» | Kako do Zoisove štipendije?Oddelek: Šola | 1760 (1487) | i33a |
» | fotografski tehnik?Oddelek: Šola | 1695 (1462) | pozitron |
» | Zoisova štipendija (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 13060 (11212) | alum |