» »

Piranski zaliv Sloveniji? - provokacija?

Piranski zaliv Sloveniji? - provokacija?

Temo vidijo: vsi
««
45 / 64
»»

FrRoSt ::

Malajlo je izjavil:

(kake mini incidente bi pa že shendlali in ob vsakem mejo še malo bolj proti jugu premaknili in izselili ljudi ki bi nasprotovali)

Ti s' ušvasan ...
Prosto pot v mednarodne vode rabimo. Jutri bo šla v cvet EU, pa nam lahko Hrvati zjebejo luko in drugi tir obenem. Zdaj imamo deal in podlago, da nas pridejo US of A osvobodit, če začnejo srat.

Ti si pa krepko ušvasan! Saj jih je tukaj večina, eni bolj drugi manj. Eni to bolje prikrivajo, drugi se s tem sploh NE trudijo. :)

RAZSODBO je potrebno spoštovati, kakršnakoli je že. Slovenija in tudi vse ostale ladje ima neposreden dostop do odprtega morja! MALO se vsaj potrudite in informirajte, predno začnete pametovati. :))

Kar je sedaj potrebno je to, da se pomaga ljudem, ki jih je ta Razsodba tako ali drugače prizadela in jim olajšati življenje. Na obeh straneh meje.
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

poweroff ::

luli je izjavil:

A je treba odločitev spoštovati? Po moje nedvomno, saj smo se odločili za arbitražo. A smo lahko z njo zadovoljni? Po mojem mnenju ne.

Glede na to, da so Hrvatje rekli, da odstopajo, in da odstop ne velja, dokler ne odstopijo VSE strani, imamo sedaj mi opcijo, da še mi odstopimo. In potem bo arbitraža dejansko neveljavna.

Ampak - bi bila to modra odločitev?
sudo poweroff

Malajlo ::

Po moje ne. Katastra nam ne bi uspelo uveljaviti v naše dobro (kot nam zdaj ni), morje bi pa po mornarskem pravu razdelili in bi imeli še manj. Dostopa pa sploh ne. Samo zaradi tega so se Hrvati otepali arbitraže po pravilu pravičnosti.

mojsterleo ::

poweroff je izjavil:

luli je izjavil:

A je treba odločitev spoštovati? Po moje nedvomno, saj smo se odločili za arbitražo. A smo lahko z njo zadovoljni? Po mojem mnenju ne.

Glede na to, da so Hrvatje rekli, da odstopajo, in da odstop ne velja, dokler ne odstopijo VSE strani, imamo sedaj mi opcijo, da še mi odstopimo. In potem bo arbitraža dejansko neveljavna.

Ta arbitraža je posebna v tem smislu da je bila sprejeta kot del pristopnih pogajanj. Zato od nje ni mogoče kar tako odstopiti.

Malajlo ::

Seveda. Ampak zdaj imajo problem na ostalih mejah. Kataster se je uveljavljal v njihovo dobro. Nerešena meja drugod bo pa v njihovo škodo. Zato so tudi mutili in se ekrat ravnali po katastru, drugič po naravnih mejah (meja z Muro v našem primeru).
Ponos bo trpel, o ja.

mojsterleo je izjavil:

poweroff je izjavil:

luli je izjavil:

Ta arbitraža je posebna v tem smislu da je bila sprejeta kot del pristopnih pogajanj. Zato od nje ni mogoče kar tako odstopiti.

Hrvati so se ustrelili v koleno, po domače povedano. :)

Samo bodo še nekaj časa rabili, da bodo to ugotovili. :)):))

Še Butalci se jim lahko smejejo. Ampak so res totalni Loleki in Boleki. :) :)):))

poweroff je izjavil:

luli je izjavil:

NIKAKOR! Razsodbo je treba sprejeti in upoštevati.

Saj mi nismo Hvati! :))

Oni igrajo s figo v žepu in premikajo tarčo tako, kakor jim paše. :) :))
komu zvoni; zvoni tebi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FrRoSt ()

gus5 ::

Miha 333 je izjavil:

Če že vprašaš, najmanj to, da je oblast SR Slovenije (kljub skupni državi je vsaka republika bila administrativna enota s svojo oblastjo) s pasivnostjo dopustila, da je vojaška oblast SFRJ z delitvijo območij vojaške pristojnosti prejudicirala republiške meje in da je dopustila delitev piranske občine, ki je že od nekdaj obsegala tudi naselja Kaštel, Sv. Marija na Krasu in Savudrija.
Tudi če bi Slovenija po 2SV dobila Piransko občino v njenih predvojnih mejah (s Savudrijo), bi morske meje po letu 1991 ne mogli zarisati tako, da bi RS imela neposreden dostop do mednarodnih voda.

šernk ::

Optimistično. Uveljavljanje ne bo preprosto in IMHO ta sporazum nikoli ne bo stopil v veljavo. Hrvaške prisilit v to ne more nihče. Lahko se izvajajo pritiski na državo vendar ne obstaja mehanizem, ki bi de facto prisilil hrvaško, da ta sporazum sprejme.

če jim zapremo mejo za 2 dni bodo hitro se premislili...jst jim ne bi zaprl meje samo za 2 dni, še iz EU bi jih zabrisal, saj očitno ne spoštujejo EU sodišč.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: šernk ()

Miha 333 ::

gus5 je izjavil:

Miha 333 je izjavil:

Če že vprašaš, najmanj to, da je oblast SR Slovenije (kljub skupni državi je vsaka republika bila administrativna enota s svojo oblastjo) s pasivnostjo dopustila, da je vojaška oblast SFRJ z delitvijo območij vojaške pristojnosti prejudicirala republiške meje in da je dopustila delitev piranske občine, ki je že od nekdaj obsegala tudi naselja Kaštel, Sv. Marija na Krasu in Savudrija.
Tudi če bi Slovenija po 2SV dobila Piransko občino v njenih predvojnih mejah (s Savudrijo), bi morske meje po letu 1991 ne mogli zarisati tako, da bi RS imela neposreden dostop do mednarodnih voda.

Bi pa morda vsaj Piranski zaliv s celotno obalo (kar ni zanemarljivo) in tistih 113 ha zemlje ostalo Sloveniji.

šernk je izjavil:

Optimistično. Uveljavljanje ne bo preprosto in IMHO ta sporazum nikoli ne bo stopil v veljavo. Hrvaške prisilit v to ne more nihče. Lahko se izvajajo pritiski na državo vendar ne obstaja mehanizem, ki bi de facto prisilil hrvaško, da ta sporazum sprejme.

če jim zapremo mejo za 2 dni bodo hitro se premislili...jst jim ne bi zaprl meje samo za 2 dni, še iz EU bi jih zabrisal, saj očitno ne spoštujejo EU sodišč.

Nobene meje ni potrebno zapirati. :) Samo izogibati se je potrebno incidentom in iz incidentov ne delati Slona.

Samo počakati je potrebno! In po reki bodo sama priplavala trupla. :)

Škoda je samo, da so hrvati tako nekooperativni. Zmeniti bi se dalo še marsikaj. Tudi sedaj bodo še nastajali problemi.

Na ŽALOST je situacija s hrvati taka, da se z njimi težko kaj zmeniš. Žalostno, a resnično.

Nad njihovim saborom je samo še Bog. :)

Bodo hrvati še videli svog Boga. :)):)):)):)):))
komu zvoni; zvoni tebi.

Miha 333 ::

Pa saj Hrvaška sploh ni ne vem kaj izgubila. Če bi bili pametni, bi sprejeli razsodbo in šli dalje.

belo mleko ::

Kako lahko del politične elite razglaša, da smo dobili teritorialni stik z mednarodnimi vodami? Očigledno ne gre za takšen stik, saj morajo ladje pluti preko hrvaških teritorialnih voda, da dosežejo mednarodne vode. To je bil famozni "junction" zaradi katerega sem glasoval na referendumu proti. Nasprotna stran je na referendumu obljubljala nekaj drugega:

https://il9.picdn.net/shutterstock/videos/6059618/thumb/8.jpg

Zgodovina sprememb…

belo mleko je izjavil:

Kako lahko del politične elite razglaša, da smo dobili teritorialni stik z mednarodnimi vodami? Očigledno ne gre za takšen stik, saj morajo ladje pluti preko hrvaških teritorialnih voda, da dosežejo mednarodne vode. To je bil famozni "junction" zaradi katerega sem glasoval na referendumu proti. Nasprotna stran je na referendumu obljubljala nekaj drugega:

Še ENKRAT in ŠE ZADNJIČ za vse ZAMUDNIKE.

Po razsodbi tam ni več hrvaškega teritorjalnega morja v klasičnem smislu/pomenu.

Gre za neke vrste UNIKUM! tudi v pravu. Hrvaška tam (v tistem koridorju) nima več jurisdikcije nad plovnimi in letečimi predmeti. Imajo samo pravico do izkoriščanja podzemnih resursov.
komu zvoni; zvoni tebi.

Očitno nisi bral natančno kaj sem napisal. Bom ponovil debato iz časa referenduma, da bodo tudi mlajši vedeli, o čem smo odločali.

En tabor je zatrjeval, da je "junction" stik teritorialnih voda z mednarodnimi. To je Pahor velikokrat ponovil, v teh dnevih MSM to izjavo tudi večkrat predvajajo. To so tudi propagirali z letaki, ki sem ga zgoraj prilepil.

Drug tabor je zatrjeval, da "junction" ne pomeni zgoraj opisanega stika in da bomo dobili služnostno pravico preko hrvaških voda.

In to drugo se je zgodilo. Vse ostalo je zgodovina. Kako bomo hrvaški policiji, vojski in obalni straži preprečili pregledovanje ladij na tem služnostnem koridorju, pa je že drugo vprašanje.

Zgodovina sprememb…

arnecan1 ::

Hm, Jožef Horvat je govoril zelo pomirljivo. Morebiti pa je to dober znak, da se bo slovenska politika vsaj pri tem vprašanju poenotila.

Glede namigovanja o nekem pregledovanju ladij v koridorju, pa si popolnoma brcnil v temo. Lepo je bilo povedano, da v koridorju velja za nadvodni, vodni ter podvodni promet pravilo mednarodnih voda. Kaj pa pomeni pojem mednarodne vode, pa si prečitaj na netu.

arnecan1 je izjavil:

Hm, Jožef Horvat

Hrvat??? :))

Drugače se mi pa tale zadeva s Trdinovim vrhom sploh ne zdi tako slaba. Kolikor razumem, je Trdinov vrh trenutno v posesti Slovenske vojske. Zdaj pa je pripadel Hrvatom.

Torej se SV lepo umakne od tam... in če Hrvatje tisti del zasedejo, potem to pomeni, da de facto priznavajo arbitražo!

Ali pa si morda napačno razlagam stvari?
sudo poweroff

PaX_MaN ::

arnecan1 je izjavil:

Kaj pa pomeni pojem mednarodne vode, pa si prečitaj na netu.

Dobro vemo, kaj to pomeni: spušili ste.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

SimplyMiha ::

"ste"

belo mleko je izjavil:

Očitno nisi bral natančno kaj sem napisal. Bom ponovil debato iz časa referenduma, da bodo tudi mlajši vedeli, o čem smo odločali.

En tabor je zatrjeval, da je "junction" stik teritorialnih voda z mednarodnimi. To je Pahor velikokrat ponovil, v teh dnevih MSM to izjavo tudi večkrat predvajajo. To so tudi propagirali z letaki, ki sem ga zgoraj prilepil.

Drug tabor je zatrjeval, da "junction" ne pomeni zgoraj opisanega stika in da bomo dobili služnostno pravico preko hrvaških voda.

In to drugo se je zgodilo. Vse ostalo je zgodovina. Kako bomo hrvaški policiji, vojski in obalni straži preprečili pregledovanje ladij na tem služnostnem koridorju, pa je že drugo vprašanje.

OČITNO RES NISEM BRAL :))

Gre torej za UNIKUM jurisdikšna, se pravi, da slo nima direktnega stika z odprtim morjem, kakor naj bi to pomenilo v klasičnem pomenu, ampak so na delu cro pasu hrvate razlastili jurisdikcije nad plovbo.

ZDAJ sem pa izčrpal vse možnosti in zaloge in naprošam druge uporabnike, da ti pomagajo pri razumevanju in prevajanju.

Seveda, če je to v njihovi moči. Sploh. :)
komu zvoni; zvoni tebi.

VaeVictis ::

poweroff je izjavil:

arnecan1 je izjavil:

Hm, Jožef Horvat

Hrvat??? :))

Drugače se mi pa tale zadeva s Trdinovim vrhom sploh ne zdi tako slaba. Kolikor razumem, je Trdinov vrh trenutno v posesti Slovenske vojske. Zdaj pa je pripadel Hrvatom.

Torej se SV lepo umakne od tam... in če Hrvatje tisti del zasedejo, potem to pomeni, da de facto priznavajo arbitražo!

Ali pa si morda napačno razlagam stvari?

99,999999999% si narobe razlagaš.

To samo pomeni, da si bodo Hrvati nekaj prilastili, priznali pa ne bodo nič...

Nekaj minut nazaj so na HRT1 lepo razložili, da Arbitraža ne obstaja, Drnovšek-Račan sporazum ne obstaja, ZDA pravijo, da naj se ponovno pogovarjamo itd.

Na koncu Hrvati še vedno upajo, da bomo Slovenci še enkrat stisnili rep med noge in se šli ponovno pogovarjat.

Med tem, si bo pa Hrvaška prilastila Trdinov vrh in verjetno še kaj...

Boljše vprašanje je, ali se lahko sploh prisli Hrvate, da sprejemejo tole Arbitražo.

ps: Zanimivo vprašanje, koliko Hrvatov je sedaj po Arbitraži na slovenski strani, koliko Slovencev je pa na hrvaški strani!?

belo mleko je izjavil:

Kako bomo hrvaški policiji, vojski in obalni straži preprečili pregledovanje ladij na tem služnostnem koridorju, pa je že drugo vprašanje.

Ne bomo: "tu je mitnica za izvedbo Šengna", yo (ker je AS med SLO-HR in ne med HR-EU)!

Zgodovina sprememb…

belo mleko je izjavil:

ps: Tale izraz, da smo dobili služnostno pravico je v bistvu eden boljših, morda ne čisto točen, ampak zelo lepo po kmečko razloži zadevo. Dobili smo služno pravico v smislu mednarodnih voda v hrvaških vodah.

MadMicka ::

Slovenja je "pušila kurac". Kot sem že pred leti povedal, lahko dobimo večji del piranskega zaliva, stika teritorialnega morja z odprtim morjem pa ne. In točno to se je zgodilo. Javnost in politika je zahtevala točno to in pri tej glavni zadevi smo pogoreli.

p.s.: nismo dobili nobene posebne služnosti, saj vsaka država, ki ima obalo, ima pravico do nemotenega prehoda do odprtega morja.

Poleg tega pa je Joras oz. njegova hiša in še nekaj zaselkov ostalo na drugi strani meje, mi pa smo izgubili vojašnico, kjer je bilo stacioniranih par vojakov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMicka ()

perci ::

Ti si pred leti povedal, da lahko dobimo pol piranskega zaliva. Ali sem si napacno zapomnil?

onitam ::

Okej, če se hočejo pogovarjat. Arbitraža je neveljavna. Hočemo celoten Piranski zaliv, lasten koridor do morja, vse slovenske zaselke na naši strani in Muro za mejo!

Hrvatje govorijo celi čas o prijateljkih državah in o tem, da se lahko mirno pogovorimo. So se začel zavedat, da so v čedalje slabšem položaju?
bleh

Pol pa ni problema. Naš parlament zavrne arbitražo in je zadeva neveljavna iz obeh strani.

Glede "prilastitve" Trdinovega vrha... če se mi umaknemo in ga Hrvatje zasedejo je možno samo dvoje: a) Hrvatje de facto priznavajo arbitražo (čeprav se derejo kot otroci) ali b) gre za akt agresije. Drugo je za Hrvate še hujše.

Kar se pa tiče ZDA, pa - če res pravijo, da se dajmo pogovarjat, oziroma je res, da s tem mislijo resno - bi bil morda čas, da Slovenija začne javno razmišljat o izstopu iz NATA. Hkrati pa bi v EU lahko podali predlog o oblikovanju evropskih obrambnih sil. Verjetno bi Američani malce razmislili ali se jim splača vztrajati pri podpori Hrvatom.

Zadeva bi poleg tega lepo sovpadla s tem, da smo se znebili trojanskega konja ZDA v EU (=Velike Britanije). Samo za to je treba imet jajca...
sudo poweroff

Slovenija je na morju dobila to, kar je zahtevala. Večino Piranskega zaliva. Dobiti celega pač ni šlo, ker enostavno že zaradi plime in oseke ni mogoče potegniti meje na obali Hrvaške.

Po morju pa imamo koridor, kjer velja za vse ladje tega sveta režim odprtega, mednarodnega morja, to pomeni, da Hrvati ne smejo tukaj pregledovati ladij, ki imajo tako popolnoma prost prehod do Kopra. Pa še nekaj. Hrvati tukaj tudi ne smejo graditi kakšnih umetnih otokov ali plinskih terminalov, ki bi omejevali prosto plovbo. Je pa res, da bodo izgleda lahko lovili ribe.

Smo pa izgubili na kopnem kar precej. Mislim, da deset družin pri Razkrižju in tri zaselke južno od Dragonje. Čeprav roko na srce, je večina ljudi južno od Dragonje, razen Jorasa pa še koga, že obupalo nad Slovenijo. Njih je namreč že Drnovšek prodal in od takrat je marsikdo od njih obupal nad Slovenijo.

Skratka tem par deset ljudi je potrebno olajšati življenje in jim v Sloveniji omogočiti določene pravice, financirati tudi njihovo preselitev k nam, če bi to želeli. Tega denarja zanje nam res ne bi smelo biti žal, oni so namreč največje žrtve. Hudo je, če ostaneš brez domovine.

poweroff je izjavil:

Kar se pa tiče ZDA, pa - če res pravijo, da se dajmo pogovarjat, oziroma je res, da s tem mislijo resno - bi bil morda čas, da Slovenija začne javno razmišljat o izstopu iz NATA.

Izstopit je treba iz povsod kjer nimamo enakovrednega glasu.

Shegevara ::

Skratka tem par deset ljudi je potrebno olajšati življenje in jim v Sloveniji omogočiti določene pravice, financirati tudi njihovo preselitev k nam, če bi to želeli. Tega denarja zanje nam res ne bi smelo biti žal, oni so namreč največje žrtve.

+1 !!!!!!!!!

Po 2. sv vojni smo lahko preselili pol Gorice, da pa se nemoremo usmilit ene par družin v današnjih časih je pa tud mal nehumanitarno. Lahko bi jim dali kak poseben status beguncev.

poweroff je izjavil:

Pol pa ni problema. Naš parlament zavrne arbitražo in je zadeva neveljavna iz obeh strani.

Glede "prilastitve" Trdinovega vrha... če se mi umaknemo in ga Hrvatje zasedejo je možno samo dvoje: a) Hrvatje de facto priznavajo arbitražo (čeprav se derejo kot otroci) ali b) gre za akt agresije. Drugo je za Hrvate še hujše.

Kar se pa tiče ZDA, pa - če res pravijo, da se dajmo pogovarjat, oziroma je res, da s tem mislijo resno - bi bil morda čas, da Slovenija začne javno razmišljat o izstopu iz NATA. Hkrati pa bi v EU lahko podali predlog o oblikovanju evropskih obrambnih sil. Verjetno bi Američani malce razmislili ali se jim splača vztrajati pri podpori Hrvatom.

Zadeva bi poleg tega lepo sovpadla s tem, da smo se znebili trojanskega konja ZDA v EU (=Velike Britanije). Samo za to je treba imet jajca...

Matthai kakor mi je znano nisi ravno 5 let star in mislim, da ne verjameš več v pravljice.

Tako, da ideja je zanimiva, realna pa ni ravno...

Da bi slovenski politiki začeli resno razmišljati o izstopu iz NATA :))

Da bi slovenski politiki začeli resno razpravo o oblikovanju evropskih obrambnih sil :))

Da bi evropski politiki resno jemali slovenske v tej ideji :))

Da bi Američani zaradi tega razmislili o podpori Hrvatom :))

gus5 ::

Miha 333 je izjavil:

Če že vprašaš, najmanj to, da je oblast SR Slovenije (kljub skupni državi je vsaka republika bila administrativna enota s svojo oblastjo) s pasivnostjo dopustila, da je vojaška oblast SFRJ z delitvijo območij vojaške pristojnosti prejudicirala republiške meje
Ni vojska vplivala na postavitev meje na Dragonji, pač pa bila leta 1955 ustanovljena slovensko-hrvaška komisija za mejo, vladi obeh republik sta potem sprejeli njen predlog (glej stran 240-241, paragraf 765-769).

belo mleko je izjavil:

Drži, vse ostalo je zgodovina. Tudi to je zgodovina, da je Janša leta 2005 na srečanju s Sanadrom na Brionih odstopil od sporazuma Drnovšek-Račan, čeprav bi lahko z njegovo realizacijo RS pogojevala ratifikacijo sporazuma o priključitvi RH k EU. Zgodovina je tudi to, da se je Janša s Sanadrom leta 2007 na Bledu dogovoril, da bosta državi reševali mejni spor pred meddržavnim sodiščem v Haagu, ki pri razsojanju ne bi upošteval 'območja stika', ki si ga je zdaj arbitražno sodišče moralo izmisliti, če je želelo slediti imperativu arbitražnega sporazuma Pahor-Kosor. Zgodovina je tudi to, da Janša na mitingu Nata v Romuniji aprila 2008 ni dal veta na povabilo za članstvo RH v Natu in privolitve na povabilo ni pogojeval s predhodno razrešitvijo mejnega vprašanja (na istem srečanju je Grčija blokirala povabilo Makedoniji zaradi banalnega razloga – imena makedonske države).

VaeVictis je izjavil:

Tako, da ideja je zanimiva, realna pa ni ravno...

Saj mi je jasno, da ni realna.

VaeVictis je izjavil:

Čeprav s temle se ne strinjam. V NATU poka in če začne nekdo na glas govoriti o neprijetnih zadevah zna to sprožiti plaz.

Shegevara je izjavil:

Lahko bi jim dali kak poseben status beguncev.

A, to pa ne!

Naj se kar vrnejo od kjer so prišli! Da bo potem še več kriminala pa terorizma v Sloveniji??? :))
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: poweroff ()

Shegevara ::

Sedaj se bo na nas slovencih videlo koliko smo evropejci in koliko smo balkanci. Zaenkrat imamo v žepu samo Nemčijo. Čas bo pokazal, koliko nam bo uspelo pridobiti mednarodne podpore predvsem v EU, saj je EU bistvena za gospodarstvo naših držav in ne NATO. Če se bomo šli balkanske/hrvaške fore in začeli provocirati na meji, povzročati zastoje na meji, se igrati kavbojce in indijance v piranskem zalivu itd... bomo na dolgi rok sigurno popušili saj nas nobena tuja država ne bo podpirala pri tem. Isto velja za hrvate.

Razno kazanje mišic in provokacije na dolgi rok delajo samo škodo tako da kar pustite hrvatom, da se zajebavajo, mi naj pa počakamo še teh par let in tiho zbiramo podporo za veljavnost arbitraže.

Zgodovina sprememb…

Sicer pa je po mojem sodba arbitraže zelo ugodna za Hrvate. Na kopnem so jo odnesli bolje, ohranili so teritorialni stik z Italijo, "odrekli" pa so se delčku Piranskega zaliva, katerega niso nikdar, ampak resnično nikdar obvladovali, prav tako pa je bil zanje ekonomsko popolnoma nepomemben, saj je tista obala bila nekoč praktično neposeljena.

Rešitev za tistih par Savudrijskih ribičev pa bi že našli. To vztrajanje na sredinski črti in preprečevanje prostega prehoda do Kopra, medtem ko smo mi v Italiji v zameno za Istro, Rijeko in Zadar pustili na desettisoče Slovencev, je bilo eno samo podj.....e.

Rešitev je bila Drnovšek-Račan ali pa to danes. Manj kot to je nesprejemljivo za Slovenijo. Popolnoma nesprejemljivo. Mislim, da je to blizu minimuma. Ampak vseeno še vedno ugodno in predvsem sprejemljivo. Tako za nas, kakor za Hrvate. Vsaj pač nekaj izgubi, drugi nekaj pridobi.

Okapi ::

FYI, v zameno za nekaj slovenskih vasi, ki so ostale v Italiji, smo dobili tri obalna mesta, ki nikoli niso bila slovenska.

AndrejO ::

poweroff je izjavil:

c) Hrvaška zasede objekt in se v uradnem pismu uradno zahvali Sloveniji, da je končno sprejela njihovo zahtevo, da se odstranimo iz njihovega ozemlja, ki ga zasedamo že od l. 1992.

a) ali b) bi bilo možno samo in izključno na ozemljih za katere ni Hrvaška nikoli trdila, da so dejansko njihova. Trdinov vrh ni eno od teh. Kar jih pa pa je, pa so nerelevantna.

d) Slovenija ostane kjer je, ker sporazum predvideva, da obe državi skupaj izvedeta aktivnosti za implementacijo. Do nadaljnega (oziroma do naslednjega incidenta) torej nič novega.

poweroff je izjavil:

Kar se pa tiče ZDA, pa - če res pravijo, da se dajmo pogovarjat, oziroma je res, da s tem mislijo resno - bi bil morda čas, da Slovenija začne javno razmišljat o izstopu iz NATA.

Nekateri se že 13 let sprašujemo zakaj je Slovenija sploh vstopila v NATO, pa še vedno nismo dočakali odgovora, ki bi presegal "ker je to dobro za nas". Nekako na nivoju "Brexit means Brexit", da bo jasno v čem vidim problem.

poweroff je izjavil:

Hkrati pa bi v EU lahko podali predlog o oblikovanju evropskih obrambnih sil. Verjetno bi Američani malce razmislili ali se jim splača vztrajati pri podpori Hrvatom.

Malo pozno. Največ, kar Slovenija še lahko naredi, je to, da svojo 1. brigado integrira v Bundeswehr, kot to že počno drugi.

poweroff je izjavil:

Jajca je potrebno imeti tudi za potrprežljiv diplomatski pritisk in izogibanje nepotrebnim incidentom. Še zlasti takrat, ko po deželi razsajajo takšni in drugačni mentalni pacienti govorijo o uporabi policije in vojske, hkrati pa se bližajo volitve.

arnecan1, kako boš to drugo uveljavil? Boš protestno noto poslal v Zagreb? Tam jih imajo že toliko da bi lahko mesto z njimi čez zimo ogrevali.

Alencica ::

Za skoraj 8mil evrov je imo tole zelo slaba mediacija, pa še hrvate smo častili. S tem denarjem bi lahko sova covert pokupila zemljišča ob meji preko kmetijskega sklada. Na suhem slabo, brezvezni snežniški pragozd - lol, morje rešitev pa tudi unikom posebej prirejen za "balkan/east europe" razmere.

Joras, karkoli si že mislimo o njem, človek dejansko ima željo po ureditvi in pripadnosti sloveniji. Pa je sodišče, klasično, preslišalo.
Zanimiv je obrat pri cerarju, najprej proti (in to kar goreče, če si zavrtite yt posnekek) zdaj pa za - ok, postal je politik. Razmejtive sodišča ponavadi potekajo v naravi, ko so folk spraševali so rekli, da so razočarani, ker ekipe ni bilo na terenu.

Nihče pa ni zbil smug nasmeha z erjavčeve face, tip sprva čivkal po lokalnih tevejih, zasral na polno, sprožil afero potem bil tiho kot rit samo da se je obržal. In zdaj se spet kiti in kao da je "on" zrihtal. Na tisti prvi izjavi na rtvslo1 je dejal nekaj v slogu "no vidite, da ni bila nič drugaćna odločitev, čeprav sem dal intervju za teve [v mislih je imel to lokalno postajo]". Polom in beda od ministra, ki na prvo mesto apologetsko ravna za sebe in šele potem mu je važno za državo.

Kako smo lahko izgubili levi breg Dragonje IN desni brez Mure mi ostaja neznanka. Stvari sta se nekako izključevali, ali eno ali drugo. Dobili smo nič, Slovenci pa so obtičali na Hrvaškem. WTF? Koliko Hrvatov je obtičalo v Sloveniji, mislim da nobeden.

Alencica je izjavil:

S tem denarjem bi lahko sova covert pokupila zemljišča ob meji preko kmetijskega sklada.

Saj vprašanje, če jih ni. Samo da so šla potem ta zemljišča v črne fonde, se pravi "prijatejem" za vikendice...

Ali pa so šli mogoče ti denarci v kakšne brezplačnike?
sudo poweroff

Alencica ::

Saj je vseeno kakšno je dejansko stanje. Šteje samo pr. Res, še 1x poslušajte erjavca, tipa je legit skrbelo, da je zasral celotno mejo edo kardelj 2.0 style.

Važno, da folk misli, da smo "dobil morje", pahor se bo okitil s tem odpadlim perjem, erjavec bo minister za notranje zadeve/pravosodje v naslednji vladi. Ta dan pa bo nek lunatik čez 25-30 razglasil za državni praznik in se zahvaljeval zahodnjakom kot kakšni kosovarji.

mojster_joni ::

Malajlo je izjavil:

(kake mini incidente bi pa že shendlali in ob vsakem mejo še malo bolj proti jugu premaknili in izselili ljudi ki bi nasprotovali)

Ti s' ušvasan ...
Prosto pot v mednarodne vode rabimo. Jutri bo šla v cvet EU, pa nam lahko Hrvati zjebejo luko in drugi tir obenem. Zdaj imamo deal in podlago, da nas pridejo US of A osvobodit, če začnejo srat.

naj raje hrvaško osvobodijo

s tem mislim zravnajo z zemljo

take vrste osvobajanje obvladajo najbolje

xmetallic je izjavil:

Malajlo je izjavil:

Ti s' ušvasan ...

Edini problem v tej zgodbi je, da US of A ne želijo sodelovat v tej problematiki. So že dali izjavo danes. Arbitraže niso ne podprli in ne zavrnili. Pravijo, da je to problem dveh držav in naj se sami zmenita kje bo meja.

P.S.: US of A so v zadnjih dveh letih kar solidno oborožile hrvaško vojsko. Še hujša oborožitev (take nima nobena država v regiji) tj. donacija orožja Hrvaški je že na mizi ameriškega kongresa. Google it. Tako da mislim, da US of A ni slovenski As. Najbolje bi bilo da politike obeh držav sreča pamet in izvršijo arbitražni sporazum da bo enkrat že mir. O vojni je brezveze razpravljat ker je ne bo. Obe državi sta članici NATA in EU-ja. Ni teoretične možnosti za konflikt.

bravo

za protiutež hrvaško ameriškemu sranju imamo točno dve potencialni zaveznci kitajsko pa rusijo

sem 100% da če bi eni ali drugi pri nas postavili par 10k vojakov (seveda na čim bolj spornih območjih) + težko oboržitev + par 100 atomskih srednjega dosega bi to hitro postala dosti manj sporna in dosti bolj slovenska ozemlja

sej vsi vem da so nam izdajalski američani probali zjebat arbitražo s tistimi prisluhi, da tele njihove dobro oborožene zavezniške vojske odpihne mal močnejši veter (od junaških hrvatov in 'njihove' oluje kjer so celo uspeli premagat rsk, ki je bla itak obubožana pa še to samo zato ker so imeli izdato tujo pomoč), pa gruzijske pogumne invazije na rusko ozemlje za katero vsi vemo da se jim je končala rahlo slabo, pa da ne omenjam 1a ukrajinske vojske, ki je krim predala brez boja, za ostale lokalne upornike so pa komaj skoraj poskrbeli, dokler jim ni par ruskih bataljonov sesulo vse skupi

kitajcev se pa tudi dovolj bojijo da niso pisnili ko se le ti okupirali tibet, da tajvana, k je sicer njihov zaveznik niti ne priznajo kot države in tako naprej

je pa res da je lahko tepst nesposobne arabce

aja, pa a ni zanimivo, da je več kot pol isisa iz vrst s strani zda izurjenih in uporemljenih 'zmernih' upornikov, da jim kljub blazni vojaški premoči ne rata sesut isisa

res izvrstna uporaba polovice svetovnega vojaškega proračuna... kdaj so sploh že zmagali v kaki vojni (dejansko zmagali ne te populistične fore o zmagi v iraku in podobnem... če si sproti zmišljuješ kaj zmaga pomeni potem valjda zmagaš)... ok proti japonski v 2 sv vojni so zmagali bolj ali manj sami, še kaj? pa če se da ne kakih bana republik ven vleč

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

ampak to s slo:hr mejo nima veze na nobenega zaveznika se ni pametno večno zanašat, da bo vzdrževal tebi ljubo stanje

v moderni dobi se meje več ne spreminjajo kar tako, razen če bi se hrvati strinjali (pol se pa zbudimo) ne bo nobenih sprememb v našo korist (bi rekel da tudi v škodo ne, ampak glede na to da so vsi naši politiki brez jajc političarke pa jajčnikov... je ta del že bolj tko tko)

med razpadom jugoslavije smo imeli zadnjo dobro možnost za popravit mejo kot bi si jo želeli (izkoristili je seveda nismo), naslednja pa bo med naslednjo rundo sranja na balkanu ali širšem uspešnost pa odvisna od moči vojska, zavezništev, želje politike, ...

se pravi nasvidnje v naslednji vojni očitno

Zgodovina sprememb…

Jst ::

Nekaj pomislekov:

1. To je dobesedno balkanska rešitev za balkanske razmere.

2. Arbitrom so naložili nek čuden mandat, v nekih čudnih pravnih okvirjih. Posledice vidimo.

3. Ta arbitraža je bila over-hyped. Vprašanje, če se to res lahko šteje kot prava de fakto "mednarodna pogodba" v smislu "mednarodnega prava".

4. Nekaj časa nazaj sem gledal oddajo, kjer so predstavili Hrvaški pogled in čeprav se ne spomnim detajlov, zato tudi ne bom pisal kaj točno, ampak tudi oni so imeli nekaj dobrih argumentov.

5. Zaradi vseh zgoraj napisanih razlogov in ker nam nikoli niso pošteno predstavili Hrvaške strani in razlogov, so vsi Slovenci skozi leta postali prepričani, da naš Hrvaška "nese žejne čez vodo" in da se ne moreš zanesti na njih.

6. Tako Slo kot Cro politika je včasih bolj včasih manj izkoriščala nerešena vprašanja meje za politične namene in ta status quo je obojim ustrezal.

Nekako imam občutek, da smo arbitrom naložili, da naj ne odločijo nič definitivnega, ampak da z določenimi - ne univerzalno/mednarodno sprejetimi in v samo določenem pravnem okvirju - pravnimi izrazi povejo, kar so povedali danes.

---

Sidenote: poglejte koliko časa smo rabili glede Hrvaških varčevalcev stare LB. Vsi SLOVENSKI bankirji so že dolgo govorili, da prej ko se reši, bolje bo, politika pa nič. Šele ko je EU sodišče odločilo, kar pač je, smo začeli izvajati poplačila (za katere so vsi Slovenski kredibilni bančniki govorili, da se mora to zgoditi, kar se je).
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

>4. Nekaj časa nazaj sem gledal oddajo, kjer so predstavili Hrvaški pogled in čeprav se ne spomnim detajlov, zato tudi ne bom pisal kaj točno, ampak tudi oni so imeli nekaj dobrih argumentov.

dovolj o njih pove da se grejo iste igrice z vsemi sosedi in da jih nihče ne mara

vsak rek ima nekaj resnice... hrvat je tat ravno tako

>Sidenote: poglejte koliko časa smo rabili glede Hrvaških varčevalcev stare LB. Vsi SLOVENSKI bankirji so že dolgo govorili, da prej ko se reši, bolje bo, politika pa nič. Šele ko je EU sodišče odločilo, kar pač je, smo začeli izvajati poplačila (za katere so vsi Slovenski kredibilni bančniki govorili, da se mora to zgoditi, kar se je).

to je sramota

kakarškno koli vračanje in vstop v eu bi jim morali pogojiti z mejo narisano po našem okusu, takojšnjem sprejetju svoje polovice odpadkov iz krškega (oziroma odklopom)

Zgodovina sprememb…

xmetallic ::

šernk je izjavil:

Again? Arbitražno sodišče ni del EU institucij. Arbitražno sodišče nima ničesar skupnega z EU. Pojasnila si išči na spletu, ali pa naj ti nekdo od sogovornikov pojasni. Sem moral že prevečkrat neukim ovcam razlagat.

Iz EU članice ni mogoče odstraniti. Tudi če bi bilo možno EU nikdar ne bi posegla po tej opciji. S tem bi v svet poslali napačno sporočilo, ki bi drago stalo EU tako na gospodarskem kot političnem parketu.

Jst ::

>Arbitražno sodišče ni del EU institucij. Arbitražno sodišče nima ničesar skupnega z EU.

Da, to je bil eden izmed mojih pomislekov. Kolikšno težo ima sploh ta "sodba"/"odločitev"/...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

xmetallic ::

poweroff je izjavil:

VaeVictis je izjavil:

Čeprav s temle se ne strinjam. V NATU poka in če začne nekdo na glas govoriti o neprijetnih zadevah zna to sprožiti plaz.

NATO je že zdavnaj izgubil podporo državljanov članic. Vendar se članice zavedajo, da so le skupaj dovolj močne, da lahko konkurirajo Kitajski in Rusiji. Nobena članica zato ne bo izstopila iz NATA, čeprav bi večina nas najraje videli, da NATO razpade.

Hrvaška je zlata kokoš za Američane. Majhna država, ZDA so gospodarsko dovolj močne, da lahko donirajo kakšen dolar Hrvaški => finančna podpora vedno prav pride, imajo dostop do mednarodnih voda in veliko morja. Hrvaška je za ZDA strateško pomembna država. ZDA nameravajo na Hrvaškem zgraditi največjo vojaško bazo za letala v Evropi, ki bi jo uporabljali kot izhodiščno točko za vojaške operacije v Afriki. ZDA ravno tako nameravajo investirati v izgradnjo plinskega terminala na hrvaškem, zato da oslabijo Rusijo. Slovenija nima prave lege, zato je za ZDA nezanimiva.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: xmetallic ()

harvey ::

A je Marko Pavliha že kaj komentiral izzid arbitražnega tribunala, nisem ga namreč nič zasledil?
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

xmetallic je izjavil:

poweroff je izjavil:

VaeVictis je izjavil:

NATO je že zdavnaj izgubil podporo državljanov članic. Vendar se članice zavedajo, da so le skupaj dovolj močne, da lahko konkurirajo Kitajski in Rusiji. Nobena članica zato ne bo izstopila iz NATA, čeprav bi večina nas najraje videli, da NATO razpade.

Hrvaška je zlata kokoš za Američane. Majhna država, ZDA so gospodarsko dovolj močne, da donirajo kakšen dolar Hrvaški => finančna podpora vedno prav pride, imajo dostop do mednarodnih voda in veliko morja. Hrvaška je za ZDA strateško pomembna država. Slovenija nima prave lege, zato je za ZDA nezanimiva.

ja ker horde ruskih tankov samo čakajo da se zvalijo ćez mejo in okupirajo evropo

eu lepo kot celota izstopi iz nata, ustanovi združeno vojsko in to je to..... jst bi še rusijo povabil k sodelovanju zarad kupa naravnih resouorcev, tehnologije, ....

MadMicka ::

Perci, reku sem, če bi sodišče odločalo, bi bilo pol-pol.

Matthai, Hrvati lahko zasedejo vojašnico in rečejo, da ti ni zaradi arbitraže, ampak zato, ker je pač tako prav. Čeprav, mislim, da v parih letih bo zadeva sprovedena v prakso.

Navadna laž je trditev medijev, da je dobila Slovenija dostop do morja. Slovenija je dostop vedno imela, kar je želala naša javnost in politika je stika slovenskega teritorialnega morja z odprtim, to pa nismo dobili.
««
45 / 64
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hrvaška obveščevalna služba SOA naj bi prisluškovala Slovencem v arbitraži

Oddelek: Problemi človeštva
385157 (4243) Smrekar1

So Hrvatje totalno nori (strani: 1 2 3 4 5 )

21941346 (34001) PaX_MaN
»

Prisluhe so Hrvaški priskrbele ZDA, da bi disciplinirale Slovenijo (strani: 1 2 )

6213577 (11128) Isotropic
»

Izzid arbitraže ter izbira arbitra

277408 (6622) mojsterleo

Referendum o arbitraži (strani: 1 2 3 444 45 46 47 )

2340217931 (180848) Ziga Dolhar

Več podobnih tem