» »

Piranski zaliv Sloveniji? - provokacija?

Piranski zaliv Sloveniji? - provokacija?

Temo vidijo: vsi
««
21 / 64
»»

SeMiNeSanja ::

Zagor_tenay je izjavil:

Abrahama in Piranski zaliv odnesli Rusi

Končno so mediji nehali tiščati glavo v pesek in povedali resnico, da nas Kučan-Erjavčevo rusofilstvo stane ozemlja.

Verjamem, da bi desničarjem ustrezalo, da bi se to izkazalo kot resnica.

Žalostno pa je, da iz zafuranega projekta vsak skuša nek svoj profit vleči.
Namesto da bi levi, desni, rdeči, modri in zeleni stopili skupaj in poskusili rešiti stvar, vsak samo s prstom kaže na drugega in skuša nek politični dobiček kovati na ta račun. Kako se bo zadeva na koncu zaključila, pa kot da jim je vseeno.

Mediji pa samo še dodatno mešajo drek. Kaj smo že vse brali, slišali in gledali v medijih. Iz raznoraznih lukenj se pojavljajo neki hudi strokovnjaki za mednarodno pravo in vsak nekaj po svoje pametuje in filozofira. Kot psi na ulici, ko gre poštar mimo.

Sami hudi strokovnjaki. Ko se pa sestavlja mednarodne pogodbe, pa sami šalabajzerji na delu. Ko šalabajzer sestavi kilavo pogodbo, ki jo potem še bolj šalabajzerski politik pogaja, na koncu iz vsega skupaj rata to, kar imamo zdaj.

Zdaj bosta pa Kučan in Medvedjev kriva za to, da so naši zafurali pristopna pogajanja in arbitražno pogodbo, ki kot kaže še zdaleč ni tako 'vodotesna', kot so jo sprva oglaševali?

Že res, da smo glasovali za arbitražo - ampak ob sporazumu, ki je vodotesen, ne pa takem, ki ni vreden toliko, kot papir, na katerem je napisan!

Okapi ::

Najboljša taktika sedaj je, da prepustimo odločitev o "našem" arbitru kar sodišču. To potem določi dva nova arbitra, določi mejo in to je to. Če Hrvaška odločitve ne bo spoštovala, si bo naredila precej več škode kot koristi, stanje na meji bo pa pač še nekaj časa tako, kot je že vseh zadnjih 25 let. Ko se bo odločalo o šengnu ali evru, pa lahko še dodatno pritisnemo (če bo v našem interesu).

Pšenični ::

Unilseptij je izjavil:

No, zdaj je postalo pa zanimivo. Problem bo najti naslednjega slovenskega arbitra, ki bo imel dovolj poguma, da se spusti v tole zmešnjavo. Pa kaj lahko se zgodi, da bodo začeli odstopati tudi ostali 3 arbitri. Pa najti je potrebno še nadomestnega hrvaškega arbitra, ki ga bo moralo imenovati samo sodišče. Kar je po mojem že jasno je, da hitrih rešitev ne bo, morda bi bilo najbolje, da arbitražno sodišče odloči, da se vse skupaj zamrzne za kakšno leto ali dve, vmes bodo Hrvati ravno že zavohali Schengen in evro, pa bodo bolj razumni.

Vmes pa seveda velja stanje na dan 25. junij 1991, ko Slovenija nadzoruje cel zaliv, kar niti ni tako tragično za nas. In pač vidimo, če so Hrvati res tako nori, da bodo šli povzročat incidente znotraj EU in NATA, kar je le malo drugače kot prej, ko so bili zunaj in jih nihče ni jemal resno. Po mojem do zdaj (še) nismo storili nobene zelo napačne poteze (razen idiotov, ki sta se pogovarjala po privatnem telefonu) in moramo samo paziti, da nas ne zagrabi panika.

Po zadnjih inf. bojo odstopili tud še ostali sodniki, hrvati so menda dostavili še nekaj robe, imeli so še neke prisluhe. In to je tega arbitra zgleda prepričalo.

Panika itak da ni potrebna, kaj so to zadevo skuhali "naši". Orkester bo igral do konca, ko na Titaniku. Tista dva ko sta govorila po telefonu, sta slučajno izbrana, po moje majo hrvati teh posnetkov še pa još.

Unilseptij ::

Pšenični je izjavil:

Unilseptij je izjavil:

No, zdaj je postalo pa zanimivo. Problem bo najti naslednjega slovenskega arbitra, ki bo imel dovolj poguma, da se spusti v tole zmešnjavo. Pa kaj lahko se zgodi, da bodo začeli odstopati tudi ostali 3 arbitri. Pa najti je potrebno še nadomestnega hrvaškega arbitra, ki ga bo moralo imenovati samo sodišče. Kar je po mojem že jasno je, da hitrih rešitev ne bo, morda bi bilo najbolje, da arbitražno sodišče odloči, da se vse skupaj zamrzne za kakšno leto ali dve, vmes bodo Hrvati ravno že zavohali Schengen in evro, pa bodo bolj razumni.

Vmes pa seveda velja stanje na dan 25. junij 1991, ko Slovenija nadzoruje cel zaliv, kar niti ni tako tragično za nas. In pač vidimo, če so Hrvati res tako nori, da bodo šli povzročat incidente znotraj EU in NATA, kar je le malo drugače kot prej, ko so bili zunaj in jih nihče ni jemal resno. Po mojem do zdaj (še) nismo storili nobene zelo napačne poteze (razen idiotov, ki sta se pogovarjala po privatnem telefonu) in moramo samo paziti, da nas ne zagrabi panika.

Po zadnjih inf. bojo odstopili tud še ostali sodniki, hrvati so menda dostavili še nekaj robe, imeli so še neke prisluhe. In to je tega arbitra zgleda prepričalo.

Panika itak da ni potrebna, kaj so to zadevo skuhali "naši". Orkester bo igral do konca, ko na Titaniku. Tista dva ko sta govorila po telefonu, sta slučajno izbrana, po moje majo hrvati teh posnetkov še pa još.

Ah, to s prisluhi težko verjamem... Ne moreš kar priti pred tak tribunal z nekimi posnetki po možnosti v jeziku, ki ga nihče ne razume, in (enostransko) razlagati, kdo naj bi bil posnet in kaj je predmet pogovora. To so bolj buče, pa konec koncev tudi več pove o tistem, ki prisluškuje, kot o tistem, ki mu prisluškujejo.

Gre tudi za mednarodni sporazum in način reševanja mejnih sporov, za katerega so vsaj v EU upali, da bo postal vzorčni primer vsaj na Balkanu, kjer je takih sporov malo morje. Če tole res tako spektakularno propade, bo v čudno luč postavljena tudi EU in cela mednarodna skupnost.

Jaz le mislim, da ni še konec...

Okapi je izjavil:

Najboljša taktika sedaj je, da prepustimo odločitev o "našem" arbitru kar sodišču. To potem določi dva nova arbitra, določi mejo in to je to. Če Hrvaška odločitve ne bo spoštovala, si bo naredila precej več škode kot koristi, stanje na meji bo pa pač še nekaj časa tako, kot je že vseh zadnjih 25 let. Ko se bo odločalo o šengnu ali evru, pa lahko še dodatno pritisnemo (če bo v našem interesu).

Aha, zdej po petih letih, si se spomnu, da bi mogoče le malce pritisnili na hrvate. Počasi postajaš kot mi, ki smo zafrustrirani desničarski razpihovalci nestrpnosti.

Alencica ::

So kje online dosegljivi sklepi badinterjev komisije?

Kako arbitrazno sodisce "mora" imenovat hrvaskega predstavnika? Po telefonskem imeniku al kako? In ce ne bo hodil ta arbiter na seje?
Saj ne da verjamem v te rus/usa blodnje ampak sem za 27. jul napisala da ni pametno da se z rusi kazemo v danih okoliscinah, nekateri so pa bili v mantri "samo novega arbitra posljemo in to je to".

Upam da kdo ne dobi vtisa, da se nasprotniki arbitraza naslajmo nad trenutno situacijo - se ne! kvecjemu se bolj nas skrbi.
Dajmo prebrat tega badinterja, da vidimo kje sploh smo potem debatiramo dalje.

Mr.B ::

matijadmin
A ti imaš o njih dobro mnenje? Če, da, bi ga moral imeti potem tudi za IS, Ruse ... Ali mi boš povedal, da si rojen za hlapca?
Ne matijadmin, sem nekompatibilen z dušami, na ozemlju republike Slovenije. To so tiste osebe, ki še danes ne vejo , kaj pomeni imeti državo, oziroma ko jo bodo do konca zakockali, bodo jamrali...

Kar je pa zelo zanimivo, da vso to psihozo okoli Hrvaške & piranskega zaliva ter raznih incidentov generirajo, no ja ravno tisti ki so včasih obtoževali default krivca, kot notranjega sovražnika. ŠE SLS ni več aktualna, madonca no, kod se bo pa spet po kanalih metal...Čudime da nsite default Merklice obtožili, ali se bo ta karta igrala naslednje leto, mko bodo obresti za torto, ki ste jo pojedli brez kritja, presegle 18% proračuna.
Dlje ko boste plačevali influencerjem za čustveno stanje,
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.

Unilseptij je izjavil:

Pšenični je izjavil:

Unilseptij je izjavil:

Ah, to s prisluhi težko verjamem... Ne moreš kar priti pred tak tribunal z nekimi posnetki po možnosti v jeziku, ki ga nihče ne razume, in (enostransko) razlagati, kdo naj bi bil posnet in kaj je predmet pogovora. To so bolj buče, pa konec koncev tudi več pove o tistem, ki prisluškuje, kot o tistem, ki mu prisluškujejo.

Gre tudi za mednarodni sporazum in način reševanja mejnih sporov, za katerega so vsaj v EU upali, da bo postal vzorčni primer vsaj na Balkanu, kjer je takih sporov malo morje. Če tole res tako spektakularno propade, bo v čudno luč postavljena tudi EU in cela mednarodna skupnost.

Jaz le mislim, da ni še konec...

Sploh bo to lah za vzorčni primer na ostalem balkanu, sploh, kako stvari mi strežemo. To bo sploh vzgledno.

Okapi ::

zdej po petih letih, si se spomnu, da bi mogoče le malce pritisnili na hrvate. Počasi postajaš kot mi, ki smo zafrustrirani desničarski razpihovalci nestrpnosti.
Ne vem, kaj sanjaš. Takrat smo pritisnili nanje, da so šli v arbitražo. Sedaj bi pa še, da začno spoštovati njeno odločitev. Kaj si ti vmes nafantaziral v svojem domišljijskem svetu, pa v resnici nikogar ne zanima.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Alencica je izjavil:

So kje online dosegljivi sklepi badinterjev komisije?

Kako arbitrazno sodisce "mora" imenovat hrvaskega predstavnika? Po telefonskem imeniku al kako? In ce ne bo hodil ta arbiter na seje?
Saj ne da verjamem v te rus/usa blodnje ampak sem za 27. jul napisala da ni pametno da se z rusi kazemo v danih okoliscinah, nekateri so pa bili v mantri "samo novega arbitra posljemo in to je to".

Upam da kdo ne dobi vtisa, da se nasprotniki arbitraza naslajmo nad trenutno situacijo - se ne! kvecjemu se bolj nas skrbi.
Dajmo prebrat tega badinterja, da vidimo kje sploh smo potem debatiramo dalje.

Seveda nas skrbi, da bojo levi opurtunisti, zdaj ko jim teče voda v grlo, začeli razpihovati zadevo.

http://www.24ur.com/novice/slovenija/ab...

"Analitiki: Hrvatom lahko zagrenimo življenje. "

Pšenični je izjavil:

Okapi je izjavil:

Aha, zdej po petih letih, si se spomnu, da bi mogoče le malce pritisnili na hrvate. Počasi postajaš kot mi, ki smo zafrustrirani desničarski razpihovalci nestrpnosti.

Ne razumem, kako se lahko pri zadevi, ki je nacionalnega interesa delite na leve in desne.

Poglejte čez mejo na Hrvaško. Pred volitvami, pa vsi skupaj trobijo v isti rog. Noben ne skače iz vrste, noben ne kaže na krivce, da se je sporazum sploh sprejelo, noben ne vpije, kaj tragičnega jih lahko doleti, če se bodo izmikali pogodbenim obveznostim.

Jasno, da s takšnim enotnim stališčem lahko daleč pridejo.

Pri nas pa vsak samo na svojo rit gleda. Sploh me nebi čudilo, če nebi celo kdo iz opozicije pomagal minirat arbitražo, samo da bi za svojo stran dobil kakšno dodatno politično točko.

Ne bomo izgubili na naših mejah zaradi hudobnih hrvatov - izgubili bomo zaradi tega, ker pri nas vsak vsakomur koplje jamo in se ne ozira na to, da bo morda jutri sam vanjo padel!

Okapi je izjavil:

zdej po petih letih, si se spomnu, da bi mogoče le malce pritisnili na hrvate. Počasi postajaš kot mi, ki smo zafrustrirani desničarski razpihovalci nestrpnosti.
Ne vem, kaj sanjaš. Takrat smo pritisnili nanje, da so šli v arbitražo. Sedaj bi pa še, da začno spoštovati njeno odločitev. Kaj si ti vmes nafantaziral v svojem domišljijskem svetu, pa v resnici nikogar ne zanima.

Ti si sploh pritiskal nanje, kolk si prtiskal, si lah ogledaš na temi o arbitraži, link sem že postavil nekaj nazaj, z tvojimi intelektualnimi umetninami vred.

SeMiNeSanja je izjavil:

Pšenični je izjavil:

Okapi je izjavil:

Ne razumem, kako se lahko pri zadevi, ki je nacionalnega interesa delite na leve in desne.

Poglejte čez mejo na Hrvaško. Pred volitvami, pa vsi skupaj trobijo v isti rog. Noben ne skače iz vrste, noben ne kaže na krivce, da se je sporazum sploh sprejelo, noben ne vpije, kaj tragičnega jih lahko doleti, če se bodo izmikali pogodbenim obveznostim.

Pri nas pa vsak samo na svojo rit gleda. Sploh me nebi čudilo, če nebi celo kdo iz opozicije pomagal minirat arbitražo, samo da bi za svojo stran dobil kakšno dodatno politično točko.

Ne bomo izgubili na naših mejah zaradi hudobnih hrvatov - izgubili bomo zaradi tega, ker pri nas vsak vsakomur koplje jamo in se ne ozira na to, da bo morda jutri sam vanjo padel!

Levi so to skuhali, zdej nej to čorbo sami pojejo.

Zgodovina sprememb…

Unilseptij ::

SeMiNeSanja je izjavil:

Pšenični je izjavil:

Okapi je izjavil:

Mah, imam že raje naše razprtije kot pa hrvaško enotnost. Tako enoumje in popolna odsotnost samokritike pač ni znak moderne družbe, jebiga. Kar je pa res grozno je to, da vse vedno vidimo še bolj črno kot je in prav tekmujemo, kdo bo napovedal večje sranje in skorajšnji propad vsega.

Zgodovina sprememb…

Ko je dežurni krivec, no irelevanten, pa se začnemo s samo-pomilovanjem...

SimplyMiha ::

Hm, folk si domišlja, da je pametnejši od diplomatov z več desetletnimi izkušnjami. Zakaj me to ne preseneča?

matijadmin ::

Pšenični je izjavil:

matijadmin je izjavil:

Pšenični je izjavil:

konspirator je izjavil:

Hrvaški zamljevid 1991

To je bil kr neki, itak ni bilo izvedljivo, tud če bi Tudman podpisal, ker bi se večinsko hrvaško prebivalstvo sigurno uprlo.

Bila pa je izvedljiva rešitev, preden vstopi hrvaška v EU, naše zahteve so bile nekak optimalno izvedljive.

Levičarji so že skoraj dosežen dogovor zminirali in šli v arbitražo, saj so računali, da so hrvati najmanj tko glupi ko oni.

Mimo tega posta bi poudaril še...Zdej je vse zavoženo, na tem forumu pa so se pojavili neki ......., ki nam spet solijo pamet. In spet smo skrajneži, nestrpneži.....oni pa obladajo, vse od usmerjanja javnega mnenja, do astrofizike...da o arbitraži sploh ne govorimo.

Itak zagovarjajo uradno politiko, sam po ovinkih, da ne bi izpadli smešni, ker vse skupaj postaja tragikomično. Ne namigujem nič osebnega, sam se mi zdi

glupo, da se spet delajo norca iz nas, ko pa v bistvu majo za pokazat en velik polom. Za katerega noben noče odgovarjat. Ane.

Istra nikoli ni bila slovenska. Večidel se jo je talalo v času, ko nismo imali pravo, da se glašamo. Še zadnj kos, nad katerim smo predali jurisdikcijo, pa je bil 'zapravljen' ob osamosvojitvi. Danes pa bi to brez arbitraže lahko samo zgrda dobili, kar pa gre na roko samo skrajnodesnemu populizmu in prinaša nestrpnost. Arbitraža je pač civilizirano orodje, predvsem pa ideološko nevtralno.

drvo je izjavil:

Gledam dnevnik. Čarli je spet na dopustu in je nedosegljiv, je... se njemu. Kako dolgp ga bomo morali še gledati?

Ta vlada ima grozno spako, ne napako, to je Karl!

Arbitraža je tle čist mimo. Pač mamo opravka z balkanci, sam to vam ni jasno. V tem primeru lahko vodi arbitraža do vojnega konflikta, če določena stran izigra arbitražo. V kar nekaj varijantah. Arbitraža v tem primeru, kar lepo vidimo je postala sredstvo za razpihovanje sovraštva.

Poleg tega, arbitraža v primeru neuspeha, ki se že kaže, prinaša nestrpnost tako v Slovenijo kot Hrvaško.

Karl ni nič kriv, zadevo nekdo pelje, in to sigurno ni Karl. Sova ne dihta, ali pa se uporablja za notranje politične obračune in zasledovanje drugače mislečih po raznih forumih. Nekej ne štima, pri vsej zadevi. Hočem reči, tud če Karl gre, nam en velik problem ostane in sicer odgovor na vprašanje, kako je do tega sploh lahko prišlo?? Kva je počela Sova, kva delajo, jahajo čebele?

Arbitraža je orodje mednarodnega prava in edina alternativa merjenju moč, ki šele zares lahko vodi v konflikte (tudi oborožene). Je torej skoraj edina mirna pot, kadar ni skupnega jezika ne politične volje.

Kot pravim je orodje, in še tako nedolžno orodje, je v rokah psihopata/nasilneža lahko kaj hitro orožje. Bojim se, da se dogaja prav to.

To o Sovi so hudi očitki, pojasni jih, prosim. Pa prijavi, seveda. Drugače mislim, da precej bluziš in nimaš pojma, o čem pišeš.

Zagor_tenay je izjavil:

Abrahama in Piranski zaliv odnesli Rusi

Končno so mediji nehali tiščati glavo v pesek in povedali resnico, da nas Kučan-Erjavčevo rusofilstvo stane ozemlja.

Rusofilstvo je termin v roki verbalnih grobjanov, ki ga po večini zlonamerno podtikajo. Koga še briga mali sivi palček.

Ruska kapelca, pa je pieteta, za kakršno se borijo potomci vaških straž, domobrancev in drugih vojnih ali povojnih žrtev. Pa še spomin na 1. sv. vojno je!

Če kdo to kaznuje, je bolan. Pika.
Vrnite nam techno!

Zgodovina sprememb…

Vprašaj se potem, zakaj se je udeležilo toliko Slovenske politične elite, Ruske proslave ob koncu druge svetovne vojne. Pa ja ne zaradi ukrajine.

Rusofilstvo je termin v roki verbalnih grobjanov, ki ga po večini zlonamerno podtikajo. Koga še briga mali sivi palček.

Ruska kapelca, pa je pieteta, za kakršno se borijo potomci vaških straž, domobrancev in drugih vojnih ali povojnih žrtev. Pa še spomin na 1. sv. vojno je!

Točno tako. Lahko je biti general z naslanjača, a ne vidim vas, da bi sprejeli odgovornost za karkoli. Zakaj ne ustanovite stranke in kanditirate na naslednjih volitvah, če ste res tako pametni, da bi lahko z levo roko državo izvlekli iz greznico?

noraguta ::

Pa kakšna ruska kapelca, no?
Javna uprava in njen nesposoben kader, ki ne more in ne zna zagotovit varne komunikacije. Odpustit vae diplomate in adminiatratorje. Čist mirno, so odgovorni. Pa konc debate.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

SimplyMiha,
Točno tako. Lahko je biti general z naslanjača, a ne vidim vas, da bi sprejeli odgovornost za karkoli. Zakaj ne ustanovite stranke in kanditirate na naslednjih volitvah, če ste res tako pametni, da bi lahko z levo roko državo izvlekli iz greznico?
Sej vsi čakajo, da bo Merklica rekla, potem bodo pa tako kot v Grcki zugali.
Po drugi strani pa imaš enostavno prispodobo : pa res ne vem kakšen problem je narediti poostreno kontrolo na mejah, pa bodo kolone turistov do Zadra. Hm le zakaj, ne, verjetno iz istega razloga, kot bi rekel da bo Cerar naredil red v JS, samo kdo poa pa potem financiral njegove uspešnice, ki so uporabne samo v filozofskih krogih, oziroma no Sinica že ve.

Fantje, Ameri (po depešah sodeč) take signale in onaniranja kaznujejo. Ampak ne na takšen način. Na takšen način se lotevajo, kadar so resni interesi (in te smo že našteli, pristanišče, dolga obala ob jadranu, nafta in morda še kaj kot je nestabilna Evropa, pa še vse druge regije, kajti ni lepšega kot ne imeti tekmeca ter izvažati orožje napolno).

noraguta je izjavil:

Pa kakšna ruska kapelca, no?
Javna uprava in njen nesposoben kader, ki ne more in ne zna zagotovit varne komunikacije. Odpustit vae diplomate in adminiatratorje. Čist mirno, so odgovorni. Pa konc debate.

JU je kriva toliko kot dosedanje vlade ali pa še manj. Politične volje ni bilo.

V konkretni zgodbi pa je krivo skoraj izključno in samo MZZ, sova bolj malo, saj smo jo fino zakonodajno omejili.
Vrnite nam techno!

Zgodovina sprememb…

noraguta ::

Kaka politična volja????? Okrog čvekajo kočljive stvari k pijane stare babe. Niheče jim ne omogoč varne komunikacije, nihče jih ne nadzoruje, nihče jih ne okara. Odpustit vse. Varnost pa taka pa taki dnarji za razne forenzike in varnostne strokovnake. Nenazadnje tudi za obveščevalce. Tudi kontra špijonaža je posel. Pa ga ne obvladajo. Kot vecino stvari v ju. Važno da se kofe pije pa čveka.

Zdej pa nehibkte kr vidm kako si kak admin zaposlen v JU.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: matijadmin ()

Karaya 52 ::

SeMiNeSanja je izjavil:

V prvi vrsti bodo krivi tisti, ki so na referendumu podprli arbitražni sporazum, tako da ne zdaj krivde za svojo odočitev valiti na druge in na vse, ki smo opozarjali na hrvaško zvijačnost. Ja, direktna demokracija zna bit zahebana zadeva. Za butle ni.

Zagor_tenay ::

Odkar je umrl Drnovšek je slovenska levica čisto zglajzala. Drnovšek je vodil eno pametno pro zahodno pro ameriško politiko, kljub temu, da so mu nasprotovali celo nekateri ZSMS-jevci v lastni stranki. Po Drnovškovi smrti pa levica zopet poskuša Slovenijo usmeriti proti Moskvi in hočejo, da gremo ven iz NATA in EU. Lahko si predstavljamo, kaj bo šele, če na naslednjih volitvah osrednja stranka levice postane Združena levica, ki odkrito nasprutuje vsemu zahodnemu, kako bo šele potem lahko Hrvatom lahko na svojo stran prodobiti zahodne velesile kot so ZDA, VB in Nemčija.

Izhod iz NATO še ne pomeni usmerjanja proti Moskvi. To si samo amerofili domišljate.

Če bi bil danes Drnovšek tisti, ki na levici odloča o smernicah naše zunanje politike, sem prepričan, da njemu ne bi bilo težko po telefonu poklicati ameriškega sekretarja Kerryja, mu povedati, da je Slovenija trdna ameriška zaveznica in da Hrvati delajo sranje ter torpedirajo podpisane dogovore. Kerry bi poklical svojega ambasadorja v Zagrebu in ta bi Hrvatom rekel, da arbitraža nima alternative. Tako pa smo danes namesto zavezniki Washingtona, zavezniki Moskve in celo na Vršič nosimo zastave od Rusov okupiranega ukrajinsekga teritorija, zastave propadle Sovjetske zveze pa lahko vidimo na vsaki pasji procesiji, ki jo organizira Zveza borcev in Milan Kučan.

Imamo zunanjega ministra, ki sploh ne zna angleško, ki fantazira o naši prihodnosti v objemu Rusije in predsdnika vlade, ki je največja mona daleč naokoli, ki mu vlado vodijo vsi, samo on ne.

Karaya 52 je izjavil:

SeMiNeSanja je izjavil:

V prvi vrsti bodo krivi tisti, ki so na referendumu podprli arbitražni sporazum, tako da ne zdaj krivde za svojo odočitev valiti na druge in na vse, ki smo opozarjali na hrvaško zvijačnost. Ja, direktna demokracija zna bit zahebana zadeva. Za butle ni.

Kaj pa kvasiš bedarije? Arbitraža bi bila čisto v redu opcija, če jo šalabajzerji nebi zafurali na celi črti.

Prvi kiks je bil arbitražni sporazum, ki so ga pravniki več kot očitno slabo sestavili, ali pa so politiki pristali na kompromise v sporazumu, ki so se kasneje izkazali za resne pomanjkljivosti.

Drugi kiks je bil podpis pridružitvenega sporazuma Hrvaške k EU, v katerem ni črno na belem zapisano, da je ničen, če Hrvaška odstopi od arbitraže ali ne upošteva njene razsodbe.

Tretji kiks pa sta naredila ona dva amaterja, ki sta veselo žvrgolela in se pri tem pustila snemati.

Ne vem, kaj mislite, da bi profitirali, če bi bila arbitraža zavrnjena na referendumu? Kdor je glasoval ZA, je glasoval za profesionalno izvedbo brez takšnih kiksov in malomarnosti, kot so si jih privoščili.

Če vsa stvar zdaj propade, se bomo znašli tam, kjer smo bili, z edino razliko, da je Hrvaška zdaj v EU. Ampak če si kdo dela utvaro, da bi nas kar tako gledali, da bi v nedogled blokirali Hrvaško pri vstopu v EU, potem je resno naiven - bolj kot so bili naivni zagovorniki arbitraže, ki so računali na profesionalizem naših šalabajzerjev!

Lahko smo veseli, da niso na komemoraciji(!) razstavili delov sestreljenega potniškega letala. In potem pričakuje slovenska vlada simpatije EU držav? Glavno da je dobil Glaser od SIJ denar za krmila za svoje kure in da bo Škrabec še naprej nemoteno fural svoj ruski biznis. Mimogrede, vlada je v tednu Glaserjevih kurjih krmil našla še denar za obnovo Kanina... potem ko je en Rus za drobiž pokupil bovške hotele.

SeMiNeSanja, za izgovore "nisem vedel" je zdaj prepozno... Bil(i) si(ste) opozorjeni.

Zgodovina sprememb…

Karaya 52 je izjavil:

Lahko smo veseli, da niso na komemoraciji(!) razstavili delov sestreljenega potniškega letala. In potem pričakuje slovenska vlada simpatije EU držav? Glavno da je dobil Glaser od SIJ denar za krmila za svoje kure in da bo Škrabec še naprej nemoteno fural svoj ruski biznis. Mimogrede, vlada je v tednu Glaserjevih kurjih krmil našla še denar za obnovo Kanina... potem ko je en Rus za drobiž pokupil bovške hotele.

SeMiNeSanja, za izgovore "nisem vedel" je zdaj prepozno... Bil(i) si(ste) opozorjeni.

To pojdi ti razlagat tvojemu firerju, ki se ni za bežečo JLA podal do Savudrije in tam zasadil slovenske zastave - pa ne se zdaj zgovarjat, da takrat niste vedeli!

Veš, s tako bednimi argumenti ven hoditi ni ravno pametno, ker tudi tebi lahko kdo kaj zabrusi nazaj, da se ne zgovarjaj, da nisi vedel!

Itak pa ne vem, zakaj zlorabljaš temo za propagiranje nekih kurjih poslov, ki s samo mejo nimajo nič skupnega.

Bellatrix ::

Nevem no, ce nas EU pri tem ne podpre potem bo vse skupaj zelo! cudno.
People are quick to judge and slow to correct themselves.

Danes sem nekje prebral:

The Second Principle of Indian Spirituality:

"Whatever happened is the only thing that could have happened"
Nothing, absolutely nothing of that which we experienced could have been any other way. Not even in the least important detail. There is no "If only I had done that differently..., then it would have been different...". No. What happened is the only thing that could have taken place and must have taken place for us to learn our lesson in order to move forward. Every single situation in life, which we encounter, is absolutely perfect, even when it defies our understanding and our ego."

Projicirano na arbitražni sporazum, zadeva drži kot pribito.

SeMiNeSanja je izjavil:

Veš, s tako bednimi argumenti ven hoditi ni ravno pametno, ker tudi tebi lahko kdo kaj zabrusi nazaj, da se ne zgovarjaj, da nisi vedel!

Nevednost ni olajševalna okoliščina, sploh ko si opozorjen. Tako da stresaj jezo na tiste, ki so te nategnili.

Karaya 52 je izjavil:

SeMiNeSanja je izjavil:

Nevednost ni olajševalna okoliščina, sploh ko si opozorjen. Tako da stresaj jezo na tiste, ki so te nategnili.

Če kdo kaj stresa, si to ti - gluposti in sovraštvo namreč.

Slovenci so na referendumu izglasovali arbitražo. Ne levaki, ne desni ne neoliberalci - SLOVENCI!

Če si ti glasoval proti, si bil pač v manjšini. Face it!
Kaj je demokracija očitno ne veš?
Zdaj se boš pa nekaj pametnega delal 'saj sem vedel'? Dragi, NIČ nisi VEDEL - samo ponavljal si kot papagaj (in še danes to počneš) kar ti je tisti tvoj idol predžvečil.

Dejansko nisi nič drugega kot destruktivni negativec. Še ko bi se utapljal, bi javskal 'saj sem vedel!', namesto da bi plaval.

Dejstvo je, da so 'tvoji' zasrali vso stvar že leta 91, ko so se skrivali v kleti CD-ja in niso imeli jajc, da bi dali ukaz, da se zasadi slovensko zastavo pri Savudriji. Vse, kar je temu sledilo, so zgolj ponesrečeni poskusi, da se to napako odpravi.

zmaugy ::

SeMiNeSanja je izjavil:

Danes sem nekje prebral:

The Second Principle of Indian Spirituality:

"Whatever happened is the only thing that could have happened"
Nothing, absolutely nothing of that which we experienced could have been any other way. Not even in the least important detail. There is no "If only I had done that differently..., then it would have been different...". No. What happened is the only thing that could have taken place and must have taken place for us to learn our lesson in order to move forward. Every single situation in life, which we encounter, is absolutely perfect, even when it defies our understanding and our ego."

Projicirano na arbitražni sporazum, zadeva drži kot pribito.

Ne vem zakaj ste nekateri obsedeni s to primitivno kastno kulturo.

Zagor_tenay je izjavil:

Odkar je umrl Drnovšek je slovenska levica čisto zglajzala. Drnovšek je vodil eno pametno pro zahodno pro ameriško politiko, kljub temu, da so mu nasprotovali celo nekateri ZSMS-jevci v lastni stranki. Po Drnovškovi smrti pa levica zopet poskuša Slovenijo usmeriti proti Moskvi in hočejo, da gremo ven iz NATA in EU. Lahko si predstavljamo, kaj bo šele, če na naslednjih volitvah osrednja stranka levice postane Združena levica, ki odkrito nasprutuje vsemu zahodnemu, kako bo šele potem lahko Hrvatom lahko na svojo stran prodobiti zahodne velesile kot so ZDA, VB in Nemčija.

Pro ameriška politika je fail kot je pro moskovska! Tisti časi so mimo, zdaj si moramo prizadevati za kočno in avtonomno Evropo.
Vrnite nam techno!

In to se počne tako, da se v Slovenijo povabi predsednika vlade države, katere predstavniki so na strogi šit listi EU in ki je pod sankcijami EU?
A to je avtonomna politika EU? Verjetno si mislil avtonomna politika DO EU. Ampak potem se ne čudit ko jih pokasiramo od EU.

Zagor_tenay je izjavil:

Če bi bil danes Drnovšek tisti, ki na levici odloča o smernicah naše zunanje politike, sem prepričan, da njemu ne bi bilo težko po telefonu poklicati ameriškega sekretarja Kerryja, mu povedati, da je Slovenija trdna ameriška zaveznica in da Hrvati delajo sranje ter torpedirajo podpisane dogovore. Kerry bi poklical svojega ambasadorja v Zagrebu in ta bi Hrvatom rekel, da arbitraža nima alternative. Tako pa smo danes namesto zavezniki Washingtona, zavezniki Moskve in celo na Vršič nosimo zastave od Rusov okupiranega ukrajinsekga teritorija, zastave propadle Sovjetske zveze pa lahko vidimo na vsaki pasji procesiji, ki jo organizira Zveza borcev in Milan Kučan.

Imamo zunanjega ministra, ki sploh ne zna angleško, ki fantazira o naši prihodnosti v objemu Rusije in predsdnika vlade, ki je največja mona daleč naokoli, ki mu vlado vodijo vsi, samo on ne.

Še nekdanji ameriški svetovalec iz bele hiše ve, da je nekaj narobe z odnosom ZDA do Rusije in ne obratno. Do Rusije imamo uradno korekten odnoa, Cerar je jasno opozoril na neodobravanje konflikta v Ukrajini, kar je povsem dovolj. Mislim, da je večina prej proevropsko usmerjena kot pa prorusko v Sloveniji. Če nekdo izobeša Rusko zastavo, pa še ni znak za paniko. Razen, če si za fanatizem in omejevanje svobode govora.
Vrnite nam techno!

zmaugy je izjavil:

In to se počne tako, da se v Slovenijo povabi predsednika vlade države, katere predstavniki so na strogi šit listi EU in ki je pod sankcijami EU?
A to je avtonomna politika EU? Verjetno si mislil avtonomna politika DO EU. Ampak potem se ne čudit ko jih pokasiramo od EU.

Na nobeni strogi šitlisti niso, samo nekatere sankcije so uvedene. Nestrinjanje z ukrajinskim konfliktom je bilo dovolj jasno artikulirano, spoštovati pieteto nekih prednikov iz 1. sv. pa ja ni narobe!

Po drugi strani si ENAKO šit listo zaslužijo Američani. Da. Pa Britanci tudi in čim prej naj izstopijo iz EU.

Kakor koli, to ravnanje ni ne razlog ne povod za ameriško pomoč Hrvaški (depeše kažejo, da se takšne signale milejše kaznuje). Tako je očitno, da gre za gospodraske ali kakšne druge strateške interese ZDA na ozemlju RH.

Karaya 52 je izjavil:

Neresen in neumen komentar, ki nima veze ne z dejanskimi odnosi z Rusijo ne s temo!

Bellatrix je izjavil:

Nevem no, ce nas EU pri tem ne podpre potem bo vse skupaj zelo! cudno.

EU kažejo vse bolj kimavo držo proti ZDA. Vse bolj kaže, da bo treba Francozom malo več posluha nameniti, ne samo Nemcem. Brintance pa bo potrebno za začetek naložiti plačilo vseh dajatev in pristojbin za nazaj!
Vrnite nam techno!

Zgodovina sprememb…

S kimanjem ZDA nikoli ne bomo prišli do močne in homogene Evrope. Venomer bomo imeli konflikte na lastnem pragu, če ne celo notranjih, in venomer bomo drago plačevali za neumnosti drugih. To nikakor ne pomeni zasuka proti Moskovi, pač pa rojstvo novega velikega igralca mednarodnih odnosov.

Zelo spodbudno je, da za zdaj EK podpira arbitražo, prav tako Avstrija. Panika bo, ko bodo posameznike iz EK pričeli stiskati, takrat bo že jasno kot beli dan, kar trdim. In ni vrag, da se ne bo zgodilo tudi to.
Vrnite nam techno!

ZaphodBB ::

S kimanjem ZDA nikoli ne bomo prišli do močne in homogene Evrope. Venomer bomo imeli konflikte na lastnem pragu, če ne celo notranjih, in venomer bomo drago plačevali za neumnosti drugih. To nikakor ne pomeni zasuka proti Moskovi, pač pa rojstvo novega velikega igralca mednarodnih odnosov.

Vidiš to me moti pri tebi. Poln si nekih lepih idealov a pojma nimaš kakšna je zadeva na terenu.

News flash: Evropa je ena navadna ameriška franšiza/oz. kolonija. Preden se bo Evropa lahko šla kakšno "veliko igranje mednarodnih odnosov" se bo morala znebit ameriške okupacije in nevtralizirat ali integrirat Rusijo.

Do takrat je pa (cela) Evropa lahko samo ameriški pudelj.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

WarpedGone ::

Močna evropa je v interesu evrope in nikogar drugega. USA je ne marajo, rusi je ne marajo, kitajci je ne marajo, afrika zaenkrat še doesn't really care, avstralija je pa kar se tega tiče na luni.
Tko da, edina resna pot do močne evrope je velik FuckOff *vsem* ostalim, ne pa pritlehno ovohavanje riti prvemu ki pride mimo.
Zbogom in hvala za vse ribe

ZaphodBB, mislim, da mi komot pripišeš oboje, tudi poznavanje na terenu. Depeše sem prebiral kot eni knjige, Istro pa prehodil/prekolesari po dolgem in po čez. Bil sem v vseh istrskih mestih in večini istrskih vasi. Imam redne stike z ljudmi na naši strani in onkraj meje. Redno. Sem v sorodu z Istro.

Evropa je zrasla na gospodarskem povezovanju Nemčije in Poljske, premog & železo, pa te fore. Ameriško kimavstvo je praktično vgrajeno v otroštvo EU, saj je rastlo s povojno Nemčijo. Rusija pa na drugi strani ni takšen problem, ker je ob tem kimavstvu rastlo tudi sovraštvo do Rusije v tej isti Nemčiji!

P. S.: Ti se pa kar drži stran od idealov, bodo nenačelen in zvest svoji lokalno parcialni politični izbranki.
Vrnite nam techno!

matijadmin je izjavil:

Zelo spodbudno je, da za zdaj EK podpira arbitražo, prav tako Avstrija. Panika bo, ko bodo posameznike iz EK pričeli stiskati, takrat bo že jasno kot beli dan, kar trdim. In ni vrag, da se ne bo zgodilo tudi to.

Novi veliki igralec mednarodnih odnosov še ni rojen in mi nismo tisti, ki se lahko v trenutnih okoliščinah obnašamo kot razvajeni otroci, ker EU ni naša mama, ki bi nam gledala skozi prste.
Naše kmetavzarsko soliranje na področju zunanje politike ima kratkoročno lahko za posledico zgolj klofute in brce v trebuh s strani EU in ZDA, za "nagrado" pa lahko dobimo nekaj umazanega ruskega kapitala in se delno namesto v ameriško/EU spremenimo v rusko bitch.
Računica se lahko morda Sloveniji dolgoročno izide le v primeru da pride do oboroženega konflikta med vzhodom in zahodom, pri tem pa bi morala Slovenija javno zapustiti EU in NATO in zelo aktivno sodelovati pri tem konfliktu - se pravi da bi se odvil na naših tleh in hrbtih pri čemer bi si morali mi zelo umazati roke. In seveda Vzhod bi moral pri tem zmagati.
Iti zavestno v takšen scenarij je po mojem mnenju do skrajnosti bolno, večina normalnih ljudi bi rajši živela svoja normalna življenja. Je pa to morda opcija za tiste, ki nimajo normalnega življenja in ki niso pripravljeni delati in se potruditi da si ga ustvarijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

Če nekdo izobeša Rusko zastavo, pa še ni znak za paniko. Razen, če si za fanatizem in omejevanje svobode govora.

Če si kaj spremljal na TV prenos z Vršiča tam ni bila največji problem ruska zastava, ampak zastava tvorbe Novorusije, ki je ukrajinski teritorij okupiran od Rusije. Mi dejansko tiho podpiramo rusko agresijo na Ukrajino, zato da imajo Škrabec in podobni biznis, potem se pa čudimo, da nas "zlobni" Američani ne marajo in podpirajo Hrvate.

NLight ::

matijadmin je izjavil:

Kakor koli, to ravnanje ni ne razlog ne povod za ameriško pomoč Hrvaški (depeše kažejo, da se takšne signale milejše kaznuje). Tako je očitno, da gre za gospodraske ali kakšne druge strateške interese ZDA na ozemlju RH.

Amerika želi zgraditi plinske terminale na hrvaškem (so že delno v gradnji), drug razlog pa je da ima Hrvaška namen kupiti kar nekaj orožja od Amerike (nedolgo nazaj so že opravili nekaj nakupov), nekaj mesecev nazaj je bilo govora tudi o novih vojaških letalih v prihodnjih letih

Po drugi strani pa Slovenija trenutno nima kaj ponuditi Ameriki in je zato 'obramba' Slovenije s strani Amerike seveda nesmiselna. Američani pomagajo tam kjer imajo korist

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: NLight ()

Slovenija se obnaša kot kmečka nevesta. Mi smo moralna avtoriteta. Ampak na koncu bomo končali v postelji z največjimi barabami, ker nas pri onih drugih moti modni stil.

V naslednjih tednih lahko pričakujemo, da bodo tisti, ki odločajo v Bruslju in Washingtonu dali signale, da arbitraža ni edina možnost in da obstajajo tudi druge možnosti, kar bo dejansko pomenilo, da je arbitraža mrtva. Ne delajmo si utvar, Hrvaška nas je nadmudrila. Sicer pa kaj bi bilo drugega za pričakovati od njih. Dobili so nas pri goljufanju in jasno je, da bodo to izkoristili, da se izmotajo iz arbitraže, katero nikoli niso resno podpirali. Edino Slovenci so verjetno tako neumni, da če bi Hrvate ujeli pri goljufanju, bi se še naprej delali, kot da je vse v redu in sklonjenih glav nadaljevali z arbitražo.

Zagor_tenay je izjavil:

Če nekdo izobeša Rusko zastavo, pa še ni znak za paniko. Razen, če si za fanatizem in omejevanje svobode govora.

Če si kaj spremljal na TV prenos z Vršiča tam ni bila največji problem ruska zastava, ampak zastava tvorbe Novorusije, ki je ukrajinski teritorij okupiran od Rusije. Mi dejansko tiho podpiramo rusko agresijo na Ukrajino, zato da imajo Škrabec in podobni biznis, potem se pa čudimo, da nas "zlobni" Američani ne marajo in podpirajo Hrvate.

Ne gre za Škrabca, tudi Krka je tam. Ampak to z ideologijo nima veze.

Pa ne bi rekel, da smo kar koli podprli, niti tiho. Cerar je jasno povedal, da podpira ukinitev sankcij, a le, če bodo pogoji za to izpolnjeni (z ruske strani)! Predstavnika RS sta bila tam samo Cerar in Pahor, razni palčki pa so predstavniki civilne družbe.

NLight je izjavil:

matijadmin je izjavil:

Amerika želi zgraditi plinske terminale na hrvaškem (so že delno v gradnji), drug razlog pa je da ima Hrvaška namen kupiti kar nekaj orožja od Amerike (nedolgo nazaj so že opravili nekaj nakupov), nekaj mesecev nazaj je bilo govora tudi o novih vojaških letalih v prihodnjih letih

Po drugi strani pa Slovenija trenutno nima kaj ponuditi Ameriki in je zato 'obramba' Slovenije s strani Amerike seveda nesmiselna. Američani pomagajo tam kjer imajo korist

Potem tako ali tako nimamo kaj igubiti s požrtijo ameriškega dreka. Samo policista zaužijeta drek, da ugotovita, da ni čokolada!

Zagor_tenay je izjavil:

V naslednjih tednih lahko pričakujemo, da bodo tisti, ki odločajo v Bruslju in Washingtonu dali signale, da arbitraža ni edina možnost in da obstajajo tudi druge možnosti, kar bo dejansko pomenilo, da je arbitraža mrtva. Ne delajmo si utvar, Hrvaška nas je nadmudrila. Sicer pa kaj bi bilo drugega za pričakovati od njih. Dobili so nas pri goljufanju in jasno je, da bodo to izkoristili, da se izmotajo iz arbitraže, katero nikoli niso resno podpirali. Edino Slovenci so verjetno tako neumni, da če bi Hrvate ujeli pri goljufanju, bi se še naprej delali, kot da je vse v redu in sklonjenih glav nadaljevali z arbitražo.

Spet se izkazuje nekaj, kar je pri vse zadevi najbolj problematično, da ima Hrvaška v Sloveniji populacijo, ki onanira na Hrvaški uspeh oz. naš neuspeh. To ste vi, gospodič in vampodobni. To je resen problem, rak rana, naše družbe, ki nosi levji delež za sesut imunski sistem. Pa pustimo pravljice (o palčkih, udbi, ipd. pradavninah) za lahko noč.

Ne, ni še izgubljeno. Rad bi videl EK na tnalu, kako se bo odločila. Smo majhni, a to ne pomeni, da ne moremo biti vsaj lakmus, če ne katalizator Evrope.
Vrnite nam techno!

Zgodovina sprememb…

Arbitraža ni edina možnost.....

vendar: JE EDINA možnost, katero je Hrvaška PODPISALA v MEDNARODNEM SPORAZUMU.

Če se smatra, da je sodišče okuženo, se ga lahko (samo-)razpusti in postavi novega, neokuženega in ves postopek ponovi. Bo malo dlje trajalo, a še vedno v skladu z podpisanim sporazumom.

Pa nehajte že enkrat sem noter tlačiti ruse in američane, ki se lahko postavijo na glavo, če naši ne popustijo, pa tudi če jim samo še noge od hrčka gledajo iz zadnjice!

@matijadmin: spet se kaže da nekteri iščete notranjega sovražnika kadar so vam predstavljeni razumni argumenti, ki kažejo na napake vsakokratne politične opcije na oblasti. Kdor v tem sporu navija za hrvaško, ne sodeluje v tej debati, v tej debati sodelujemo tisti, ki navijamo za Slovenijo in verjetno tudi nekateri takšni, ki želijo opravičevati idiotsko politiko svoje politične opcije.
««
21 / 64
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hrvaška obveščevalna služba SOA naj bi prisluškovala Slovencem v arbitraži

Oddelek: Problemi človeštva
385162 (4248) Smrekar1

So Hrvatje totalno nori (strani: 1 2 3 4 5 )

21941518 (34173) PaX_MaN
»

Prisluhe so Hrvaški priskrbele ZDA, da bi disciplinirale Slovenijo (strani: 1 2 )

6213630 (11181) Isotropic
»

Izzid arbitraže ter izbira arbitra

277415 (6629) mojsterleo

Referendum o arbitraži (strani: 1 2 3 444 45 46 47 )

2340218898 (181815) Ziga Dolhar

Več podobnih tem