» »

Kuba

Kuba

blindb ::

Hi,

v zacetku naslednjega leta je planiran dopust na Kubi. Zanima me, ce je kdo bil v kratkem tam in ima kaksne dobre informacije, kje se lahko poceni prespi (hoteli odpadeljo - zanima me le pri privat ponudnikih), koliko ruma in kubank lahko prinesem nazaj :) , koliko stane najem avta (kje se to splaca narediti...)...

lp, b
Mislim da bi morali uvesti davek na idiotizem.

||_^_|| ::

Bil sem pred leti. Poceni se prespi pri domačinih, kot si že ugotovil sam. Dam ti lahko samo en dober nasvet: vedno in povsod se najprej zmeni za ceno, ne glede na to ali je govora o avtomobilu, spanju, rumu, cigari, hrani, skratka vse, vedno in povsod, v nasprotnem primeru boš nategnjen:)

blindb ::

Dobr nasvet. Hvala :)
Mislim da bi morali uvesti davek na idiotizem.

Smurf ::

1l ruma, 1 skatla cigar na osebo. Izposoja avtov je precej draga (ker so evropski avti tam redkost in velik luksuz) in se splaca rezervirat precej v naprej, ker hitro gredo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smurf ()

TehDucky ::

Moj brat je bil pred nekaj leti na Kubi. Zelo poceni je prespal pri domačinih, ki vnaprej ni nič rezerviral. Imaš pa ponavadi še kakšen zajtrk vključen.

Glede kubank je pa zelo zanimivo kako jih je dobil. Kolikor mi je razlagal so bile cene v trgovini nekje 300-400EUR, direkt v tovarni 500EUR (recimo, da govorim nekje pol na pamet, vem pa da je bilo okoli 20-25EUR ena).

Medtem ko je bila pa fora, da je en lokaln diler njima prodajal isti paket original kubank za 100EUR (25 jih je notri mislm da). Ker sta bila opozorjena, da lokalci nategujejo 100 na uro je bil zelo previden pri nakupovanju le teh. Zbil je na 40EUR, šele potem pa je zvedel resnično (napihnjeno) ceno v "tapravih" trgovinah.

Avto si je predhodno rezerviral, da ga čaka v Havani. Prve dva dni si je ogledoval Havano, nato pa z avtom po celi južni obali in pa na sever, kjer je eno hotelsko letovišče za turiste (5*). Ceste so obup, njihova avtocesta, je sicer tako široka kot naša, vendar ni vmesnega betona/trave, tako da folk se okol obrača kar na "avtocesti", ki pa je pravzaprav tako kot naš makadam. Luknje ogromne in se jim je fajn umikat. Dobila sta avtomatika, ki pa je nekje sredi poti nekej zaštekov in nista mogla it več vzratno. Tako sta potem morala en dan parkirat le tako, da sta lahko šla naprej. A sta dobila drugega, ali pa so popravili pa žal ne vem več. Seveda lokalni mehaniki so prvič v lajfu vidl tistga avtomatika, ker se večinoma furajo z 50-70 let starimi avtomobili.

Trgovin skoraj ni oz. če so, le-to sploh niso. Prodajajo moko, konzerve, olje in par takih in drugačnih osnovnih živil .

Preveri še za dvojno valuto, če še velja http://www.rtvslo.si/svet/kuba-ukinja-n.... Namreč domačini so prodajali razne stvari, kakšne mini "pice" pa stisnjene soke ter še in še, cena tega pa je bila ponavadi 1 konvertibilni peso, če si bil pa domačin pa 1 navaden peso (1/24 vrednosti dolarja in konvertibilnega pesa). Fajn je znat vsaj osnove španščine ali pa vsaj pred odhodom naštudirat tist osnoven slovar.

Bratova punca je enkrat furala, kar pa kubanci ne ravno obravnajo in sta ob prihodu v mesto dobila čudno dobrodošlico, kjer so ju spraševali, kako da ona pelje itd... Baje ima nekaj mest patrulje pred vhodom in izhodom v mesto. Kera in pa kako je to točno pa žal ne vem več.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TehDucky ()

blindb ::

Ql. Hvala vsem za nasvete.
Mislim da bi morali uvesti davek na idiotizem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Po nakupih v bosno

Oddelek: Loža
4622905 (21047) shotalick
»

Potovanja po svetu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6221038 (11847) VolkD
»

Cena za internet (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7812504 (10656) Glugy
»

Otok - stran od turizma

Oddelek: Loža
185099 (4731) bosmla
»

Konjak in cigara

Oddelek: Loža
225127 (4580) Blazzz

Več podobnih tem