» »

Obnova klubske mize

Obnova klubske mize

SimplTech ::

Iščem nasvet pri obnovi klubske mize, ki sem jo pred nekaj leti kupil v IKEI. Na zgornji površini mize so se je v roku pol leta pričeli pojavljati neke vrte mehurčki, ki so na koncu počili in nastale so "razjede" v barvi na zgornji ploskvi mize. Kako vse skupaj izgleda se vidi na spodnji sliki:



Ker mi dimenzija mize ustreza in ne želim po nepotrebnem kupovati nove, sem prišel na idejo da bi sam zbrusil in prebarval/prelakiral zgornjo površino. Ker kaj takega še nisem počel, bi mi koristil nasvet kako pravilno izvest obnovo.

z3ro ::

Tole pomoje ne boš mogel brusit/prebarvat ker gre za iverno ploščo. Na tvojem mestu bi šel k lokalnemu mizarju da ti izreže novo zgornjo ploščo, ob straneh nalepi rob in samo zamenjaš.

Okapi ::

Ali pa preprosto čez nalepiš tapeto oziroma ultrapas ali kakšno podobno laminatno ploščo. Lahko pa daš gor samo lep prt in je stvar rešena;)

O.

Unknown_001 ::

Kot je @Okapi rekel ultrapas dat čez pa bo najbolje. Mam jaz celo sobo v tem pa moram rečt da je zadeva zelo lično narejena, za čistit je pa sploh majka.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

SimplTech ::

Super, to so nasveti, ki jih rabim. Ko sem materjal pogledal od blizu se dejansko vidi žagovina in to pomeni da je res iverna plošča. Kot pravi z3ro potem brušenje in barvanje odpade.

Za ultrapas prvič slišim, se bom malo pozanimal v tej smeri. Drugače pa bom res moral do mizarja da mi naredi čisto novo zgornjo ploščo.

radmannsdorf ::

ultrapas je tanka plast ki je ponavadi na kuhinjskih pultih(ki so tudi iz iverke). se ga pa kar z likalnikom zlika, da se pritrdi :)

Okapi ::

Na tvojem mestu bi šel k lokalnemu mizarju da ti izreže novo zgornjo ploščo, ob straneh nalepi rob in samo zamenjaš.
Slabost te rešitve je, da bo verjetno dražja od nove mizice pri Ikei.

O.

...:TOMI:... ::

Možnost je tudi, da greš enkrat spotoma nazaj v ikeo in reklamiraj zadevo.

Drugače pa lahko s čopičem malo popraviš, potem pa greš k steklarju in daj šipo čez.

Če želiš, mi daj mere, pa bom povprašal kolega, če ima kako podobno mizico za mali denar.
Tomi

mat xxl ::

Pojdi v Ikeo in pokaži, tam je na 1 mestu zadovoljstvo strank in ti bodo zamenjali......

neon21 ::

Mizo si kupil pred nekaj leti, po pol leta so se začele kazati napake. Zakaj nisi takoj nesel nazaj kot reklamacijo. Če ne želiš nazaj reklamirat izdelka , probaj sam popravit , kot so ti fantje gori svetovali, novo mizo še vedno lahko kupiš , če se ti ta obnova "ponesreči". :)

Vikking ::

Znesek same že oplemenitene iverice v beli barvi je izredno poceni. Tudi ABS trak je poceni. Delo je dražje od samega materiala. Mogoče je smiselno da vzameš iverico z debelejšo odpornejšo plastjo (tista ki je namenjena za namizne pulte), da nudi boljšo zaščito

Za okroglo mizo, pa se odpelji do prvega mizarja, nesi staro ploščo seboj za mero, naj ti naredi novo z ABS trakom. Ponavadi iverico napihne zaradi vlage, ampak tole je točkovno napihnilo iverico.
Kar bi lahko pomenilo da je nekdo npr. z kakšnim šestilom, nožem, prepiknil zgronjo plast do iverice, ko je prišla zraven vlaga (dovolj že zaradi brisanja z mokro cunjo), pa je napihnilo iverico.

SimplTech ::

Na reklamacijo niti nisem pomislil, verjetnost da najdem račun je mala (bo pa vseeno pogledal). Ima kdo izkušnje da se pri njih reklamira izdelek brez računa?

Všeč so mi ideje z ultrapasom in s steklom. Bom povprašal okoli o kakšnem denarju se pogovarjamo in se na podlagi tega odločil naprej.

...:TOMI:... ::

Če imaš njihovo kartico, lahko tudi brez računa uveljavljaš.

Steklo je poceni, dobiš ga lahko celo zastonj, jaz sem dobil enkrat peljal na odpad smeti in nazaj sem pripeljal eno lepo šipo, iz katere sem naredi ravno to, pa še za 2 polički mi je ostalo. Steklar mi ni računal veliko za njegovo delo.
Tomi

radmannsdorf ::

če se ti pa ne da, pa kupš tole za 110€ ;)
http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/produ...

m0LN4r ::

A je spodnja stran v boljšem stanju?
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

mtech7 ::

Spodnja ima najbrž 3 luknje od vijakov!

Ultrapas se ne fiksira z likalnikom, ker je v osnovi brez lepila!

Odvij vijake, nesi lokalnemu mizarju, ta ti bo najbrž izdelal novo, ali pa nalepil ultrapas za nekaj 10€

m0LN4r ::

To že, samo jih je lažje skrit, če niso bunkice
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

Machete ::

Pejd k mizarju pa naroči nov ploh, bela 25, okol ABS na valjčni kantarci in končano. Ultrapas bo veliko dražje, ker ti ga mora en sprešat, plus da ima enako dela z surovo, ki jo nora dat na cnc za krog izrezat, kot sam že oplemeniteno + ABS. Prednost ultrapa je da je velik bolj trpežen on zgolj oplemenitenega iverala pa ABS daš lahko pod površinski sloj preden to sprešaš. Ampak imaš pa črn rob če ne vzames z belo sredico ultrapasa kar je spet še dražje. V vsakem primeru je en kos UTja tolk kot cela ta mizica in naredi po mojem prvem preslogu. Bela 18 ali 22 25mm plata, cnc krog, ABS.

SimplTech ::

Se pravi imam dve možnosti:
1. reklamacija pri Ikei (njihova kartica je)
2. obisk lokalnega mizarja (kjer pa naj mizar pove katera opcija je cenovno ugodna)

Hvala vsem za ideje in usmeritve.

Unknown_001 ::

Dolgoročno gledano bo rešitev z mizarjem (če se mizo obleče v ultrapas) boljša. Ker je taka površina bolj odporna na udarce in ostale zunanje vplive. Tale tanek sloj laka prek iverke je dokaj švoh, tako da bo kljub reklamaciji kjer boš dobil novo lahko se problem spet pojavil. Dodaten plus pri mizarju je, da lahko izbereš kakšno prevleko bi rad za čez les in zadevo lahko naredi tako da nakoncu izgleda bolje, kot izvirnik.

Tako da jaz glasujem za mizarja.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

DeeJay ::

Samo zanima me kako so ti mehurčki nastal? Si mel na mizi dostikrat postavljen notebook ali kako drugo bolj vročo zadevo?
Ker imam televizijsko omarico, ki mi jo je dve leti nazaj izdelal mizar in so se mi tud na dveh mestih pojavli mehurji in sumim, da je zarad notebooka, ker sem ga imel tam večkrat postavljenga, da sem ga priklopil na TV.

SimplTech ::

@DeeJay: na mizi se prenosnikov ni odlagalo.

Sta pa pri hiši dva majhna otroka in verjetno je prišlo do mehanskih poškodb zgornjega sloja laka. Na to se pa potem doda mokra krpa in kakšno razlitje kozarca in pride do tega (vsaj po besedah Vikking-a je že krpa dovolj za to da se iverka napihne).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Les po meri- kje?

Oddelek: Loža
217663 (982) TheBlueOne
»

Elastični modul

Oddelek: Loža
212195 (1702) Unknown_001
»

Računalniška miza do nekje 1000 eur (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6227033 (24522) root987

Več podobnih tem