Forum » Strojna oprema » Ali naj pustim mojemu HDD spati?
Ali naj pustim mojemu HDD spati?
helsing ::
Pred kratkim sem si nabavil SSD, stari trdi disk pa še dalje uporabaljam za hrambo filmov in podobnih zadev. Sedaj pa sem opazil, da mi windows samodejno izklopi disk po 20min, če ga ne uporabljam. Sedaj me pa zanima (bolj iz radovednosti kot kakršne koli bojazni): Kaj je bolje oz. manj "škodljivo" za disk? Ga pustiti spati, ali da se naj vrti 24/7? In zakaj?
gddr85 ::
Men se ugasne čez 15min, razen če misliš distopat do njega vsake pol ure, potem ga komot izklopiš.
bluefish ::
Odvisno od pogostosti uporabe, torej dejanskega brskanja po datotekah na tem disku. Načeloma je pa poraba tako zanemariva, da ga mirne volje pustiš laufati - je manj škodljivo za pogon kot morebitno nenehno vklapljanje/izklapljanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | najmanj škodljiv monitor (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 6594 (3522) | Gagatronix |
» | Elektronske cigarete -škodljivi učinki?Oddelek: Loža | 10762 (7064) | Highlag |
» | Volkswagen bo goljufanje v ZDA stalo 10 milijard dolarjev (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Tožbe | 25722 (20829) | cuxoh |
» | Elektronska cigareta - varnost uporabe (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 41296 (11058) | BCSman |
» | Škodljivost LCD zaslonovOddelek: Loža | 3620 (2788) | Yohan del Sud |